Golf joy travel

Bästa links upplevelserna

Enligt en definition av The British Golf Museum säger att ”links” är kustremsor mark mellan stränderna och de inre jordbruksområden. Denna term, i sin renaste bemärkelse, gäller särskilt för kustområdena i Skottland. Så ”Links området ” är område där seaside övergång till jordbruksmark. Ofta inte går att odla något där för att jorden är så sandig. Sådan mark var ofta, förr i tiden, värdelös eftersom det inte var odlingsbart. I Skottland kom man på idéen att slå en boll runt den marken, slår den från punkt till punkt. Och det var här Links golfen började.Eftersom de var nära till stranden fanns det massor av naturliga sandbunkrar. Sedan sänktes dessa bunkrar till sk pottbunker för att inte sanden skulle flyga iväg.  Eftersom marken var av dålig kvalitet och ständigt brottas med seaside vindar, inte mycket skulle växa på det – mest bara lång, reedy gräs, och definitivt inga träd.

Ursprungligen byggdes banorna på smala landremsor, där serman den typiska layouten  ”ut och tillbaka” eller ”ut och in”. Den främre nio gick ut från klubbhuset, ett hål efter det andra, tills den når den 9: e green, som var den punkt på golfbanan längst bort från klubbhuset. Golfarna skulle då vända på den 10: e tee, med de sista nio hålen som leder direkt tillbaka till klubbhuset.
Idag har en ”linksbana” något bredare definition att inkludera golfbanor som  byggs på sandjord (vare sig havet eller inte) och där vinden är ett element som spelar en tydlig roll. Banan är relativt trädlös, bollen påverkas på fairway och greener av många böljande kullarna som olika studsar och vinklar.

Destinationer för bästa linksgolfen

St Andrews Links
Det är en klassiker och förmodligen alla golfares dröm att få spela! Har man inte turen att få spela The Old så är de övriga Links mycket bra, speciellt The Castle Course!

>>Linksgolf i St Andrews

Carnoustie området har härliga linksbanor!
Carnoustie andas golfhistoria här har spelats golf i över 400 år! En klassisk linksbana som ligger mycket vackert vid havet.>> Linksgolf i Carnoustie

Prestwick Turnberry Ailsa

Turnberry är en mytomspunnen golfanläggning belägen i en underbar avskild miljö vid den dramatiska skotska kusten. Ailsa banan är linksgolf när den är som bäst!
>> Turnberry Ailsa

Irland, The Island
The Island grundades i början av 1890-talet, det är en underbar linksbana som är omgiven av hav på tre sidor. De stora sanddynorna skapar som väggar som man spelar mellan.

>>Linksgolf på Irland
Klassiska Links pärlor i norra Irland

Nord Irland är en destination man bara måste uppleva! Helt fantastiska banor!
>> Portrush

Dela den hör bloggen

Fler artiklar

Topp5 Marocko

Topp 5 Marrakech

Fyll din golfresa med ännu mer upplevelser! 1 .Medina – Marrakechs gamla stad är en magisk plats full av smala gränder, ett nätverk av labyrinter som är fulla av överraskningar, färgstarka marknader och spännande kulturella upplevelser. Här kan du besöka lokala hantverksverkstäder, prova på kryddiga delikatesser, eller bara njuta av atmosfären medan du tar en kopp mint-te. 2. Bahia Palace – ett fantastiskt palats som byggdes på 1800-talet för en av sultanerna i Marocko. Palatset är känt för sin imponerande arkitektur, mosaiker, utsmyckningar i stucco och träsniderier och vackra trädgårdar.

Read More
Topp 5 Paris

Topp 5 Paris

1 Utforska Paris, förutom att spela golf på Golf National, kan du också ta dig tid att utforska Paris. Besök Eiffeltornet, Louvren, Notre-Dame-katedralen och ta en promenad längs Seine-floden. 2.Besök Versailles slott: En kort bilresa från Golf National ligger Versailles slott. Detta magnifika slott, som en gång beboddes av den franska kungen Ludvig XIV, är en av Frankrikes mest ikoniska sevärdheter. Besök slottets magnifika rum, trädgårdar och fontäner, och lär dig om dess rika historia.mer info https://www.chateauversailles.fr/ 3 Njut av fransk gastronomi: Frankrike är känt för sin mat och vin,

Read More