Golf joy travel

- så mycket mer än golfupplevelser!

Det finns det mer än 600 golfbanor i Frankrike – var och en med särdrag enligt dess miljö och historia. Men en golfresa till Frankrike är så mycket mer än de fantastiska upplevelserna på golfbanan. Här finns det mesta för att njuta av livets goda i form av god mat och dryck, natur, kultur och historia i ett överflöd.

Golf i Frankrike

Frankrike erbjuder en mångfald av golfbanor, omgivna av bergen, vingårdar och slott eller på fantastiska stränder. Den äldsta golfbanan i Kontinentaleuropa ligger i Pau. Det finns det mer än 600 golfbanor i Frankrike, var och en av dem med särdrag enligt dess miljö och dess historia. Välkommen att hitta din favorit!

Bästa tiden för golfresa till Frankrike

När ska man resa?

Våren i Paris är en tid av förnyelse, när trädgårdarna vid Versailles kommer till liv och golfbanor som Golf National ser sitt landskap fyllas med färg. Maj är en särskilt god tid för att besöka på grund av mindre folkmassor. Däremot kan det fortfarande vara lite regnigt, så glöm inte din vattentäta golfbag. På Rivieran är våren mild och klubbarna börjar fyllas, men ännu inte än så fullt som på högsäsongen. 

Sommaren är högsäsong i både Paris och på Rivieran. Paris kan vara varmt och trångt, men du får chansen att uppleva några av de bästa golfturneringarna, som Open de France. Om du är i Rivieran, kom ihåg att Cannes Film Festival och Monaco Grand Prix kan göra det svårt att boka tid på banor som Terre Blanche, så planera i förväg.

Hösten är en underbar tid för golf i Parisregionen. Det är också säsong för vindruvsskörd i de närliggande vinregionerna, vilket gör det till ett perfekt tillfälle för en kombinerad golf- och vinresa. På Rivieran blir det lugnare när sommarmassorna lämnar, och banorna som Royal Mougins är i toppskick. Men kom ihåg att hösten också är den mest osäkra perioden när det kommer till väder, så se till att du är förberedd på allt.

Vintern kan vara kylig i Paris, och många golfbanor kan ha begränsade öppettider eller stängas helt. Men det är också en tid för fantastiska vinprovningar och julmarknader. På Rivieran är klimatet milt men fortfarande inte idealiskt för golf. Det är en bra tid att utforska kulturen, med mindre folkmassor på museer och i restauranger.

Lokala högtider som Bastilledagen (14 juli) eller Nice Karnevalen kan påverka din resa men erbjuder också unika kulturella upplevelser. För golfaren som är intresserad av proffsturneringar är Ryder Cup, som hållits på Le Golf National utanför Paris, ett måste.

Så oavsett när du väljer att besöka, erbjuder både Paris och den Franska Rivieran en rik uppsättning upplevelser som går långt utöver de vanliga golfresmålen. Varje säsong har sin egen speciella rytm, så anpassa ditt besök efter dina intressen för att få ut det mesta av ditt franska golfäventyr.

Navigera på karta

Våra utvalda resmål

Låt oss komma med ett reseförslag

1