Golf joy travel

Ayrshire med ett pärlband av golfbanor

Välkommen till Ayrshire, Prestwick—hjärtat av skotsk golf och hem till en av världens äldsta och mest anrika golfbanor. Här på Prestwick Golf Club andades The Open Championship sina första andetag, och det är en plats som varje äkta golfare måste besöka minst en gång i livet. För att sätta fötterna på dessa historiska fairways är inte bara att spela golf; det är att vandra i fotspåren av golfens största legender och känna historiens vingslag med varje slag du tar. Med sin unika blandning av gammaldags charm och moderna bekvämligheter erbjuder Ayrshire inte bara en oförglömlig golfrunda men också en komplett skotsk upplevelse. Här kan du runda av dagen med en lokal whisky vid brasan eller utforska det omgivande landskapet som är lika dramatiskt som det är vackert. Så plocka upp klubborna och gör dig redo för en golfresa som du kommer att minnas för resten av ditt liv.

Golf i Prestwick

Här i Ayrhire spelades en av världens mest prestigefyllda tävlingar The Open för första gången 1860. Regionen har så många härliga banor att upptäcka. De legendariska golfbanorna ligger som ett pärlband längs med kusten.

Bästa tiden för golfresa till Skottland Prestwick

När ska man resa?

Ayrshire, med sina histoa historiska banor är en drömplats för golfentusiasten.Vid Prestwick hölls här den allra första The Open Championship 1860, så det är en plats laddad med golfs historia. Men när ska man åka dit?

Om vi börjar med våren, från mars till maj, finner vi en försiktigt stigande temperatur och dagarna blir allt längre. Våren är en utmärkt tid för de som vill undvika folkmassorna och få en mer autentisk upplevelse av skotsk golf. Men var beredd på lite ostadigt väder; det är inte ovanligt med både regn och sol under en och samma runda. Våren är också tiden för de traditionella vårmarknaderna, där du kan njuta av lokal mat och hantverk mellan golfrundorna.

Sommaren, som sträcker sig från juni till augusti, erbjuder det bästa vädret, även om det skotska klimatet alltid kan bjuda på överraskningar. Det är också den period då regionens många festivaler och evenemang äger rum, från musikfestivaler till Highland Games. För golfaren betyder detta dock också att banorna kan vara mer befolkade och priserna något högre.

Hösten, särskilt september och oktober, bjuder på en fantastisk färgprakt i naturen och ofta stabilare väder än man kan förvänta sig av Skottland. Det är också en bra tid för whiskyprovning, då många destillerier öppnar sina dörrar för besökare. Golfmässigt är detta en bra tid om du gillar lite tuffare spelvillkor med snabbare greener och mer utmanande vindar.

Vintern är för den riktigt inbitna golfaren. Visst, det är kallt och dagarna är korta, men det finns en speciell känsla i att spela på dessa historiska banor med en frostnupen fairway. Och eftersom vinter är lågsäsong här, kan du ofta ha en hel bana nästan för dig själv. Dessutom kan du passa på att uppleva den skotska jultraditionen första hand, med allt från julsånger till speciella julmarknader.

Oavsett när du väljer att besöka Ayrshire och Prestwick kommer du att få en unik golfupplevelse som är som en resa i tiden, full av historiska anekdoter och legendariska hål. Det är verkligen en destination som erbjuder något för varje typ av golfare, oavsett årstid.

Navigera på karta

Våra utvalda resmål

Låt oss komma med ett reseförslag

1