Golf joy travel

Golfdrömmar utanför Lissabon!

Dyk in i den förtrollande världen av golf i Lissabon, Cascais och den omgivande kusten, och förstå varför denna del av Portugal är mycket mer än bara dess huvudstad.

Här får du en oslagbar kombination av soliga fairways, milda briser från Atlanten, och ett underbart klimat som skapar perfekta förutsättningar för golf nästan året runt. Och som om det inte vore nog, ligger världsklassiga banor med enastående design och tekniska utmaningar bara ett stenkast från det rika kulturarvet och den utsökta gastronomin som regionen har att erbjuda.

Golf kring Lissabon

Sintra, Estoril, den blå kusten och silverkusten har runt 25 banor varav flera som ligger bland top 50 i Europa. Banorna är signerade av de allra mest kända bandesigners, faciliteterna runt omkring håller en mycket hög standard. Flera av banorna har unika lägen som Oitavos intill Sintras vackra naturområde med strålande utsikt över havet. Penha Longa som är inbäddad i ett sagolandskap där man skymar Sintra i bakgrunden. 
Välkommen hit och upptäck din favorit!

När ska man resa Golfresa Lissabon

När ska man resa?

I Lissabon och dess omgivningar är golf en sport som kan njutas året runt, tack vare det behagliga medelhavsklimatet. Våren i Lissabon är som en försiktig inledning på golfsäsongen. Med milda temperaturer och blommande landskap är det en härlig tid att möta våren på banan.

April och maj är som en försmak av sommaren med de lokala marknaderna som fylls av färska vårblommor och sommarfrukter. Om du råkar vara i området kring påsk kan du förvänta dig en unik upplevelse; kvällsprocessioner genom stadens gator, ett fenomen som inte stör dagtidens golfspel men tillför en dos av lokal kultur till ditt besök.

Sommar är sol, dagarna är långa och ljusa, vilket gör det möjligt att spela golf tills solen går ner, följt av ett besök på en av de många sommarfestivalerna som ofta äger rum i staden och längs kusten.

När vi går in i hösten börjar temperaturen bli mer behaglig, vilket gör det till en idealisk tid för dem som föredrar en lugnare och mer avslappnad atmosfär. September och oktober är också månaderna för vin- och olivskördar, så förvänta dig en gastronomisk fest när du tar en paus från golfandet. Hösten markerar också starten på den lokala fiskesäsongen, så missa inte de livliga fiskemarknaderna som ger dig en smak av Portugals maritima skatter.

Vinter kan vara en överraskande god tid för golf i denna region. Med färre turister och lugnare golfbanor kan du ta ditt spel i din egen takt. Om du befinner dig i Lissabon eller Cascais runt jul och nyår, kommer du att mötas av ett urval av festligheter, inklusive julmarknader och spektakulära fyrverkerier vid midnatt. Det är en tid när den lokala kulturen verkligen kommer till liv, och du får en inblick i hur portugiserna firar högtiderna.

Oavsett när du väljer att resa, är det viktigt att komma ihåg att varje säsong har sin egen unika charm och rytm. Lissabon-området erbjuder mer än bara enstaka golfupplevelser; det erbjuder en resa genom Portugals kultur, gastronomi och festligheter, som alla flätas samman med möjligheten att spela några av de mest imponerande golfbanorna i Europa.

 
 

Navigera på karta

Våra utvalda resmål

Låt oss komma med ett reseförslag

1