Golf joy travel

En oas av golf, stränder och portugisisk charm

Silverkusten, en idyllisk region norr om Lissabon, är en pärla av lugn och skönhet. Den omges av storslagna naturvyer och oskadda stränder. Området är även rikt på historia och kultur, från medeltida borgar till charmiga byar där tiden tycks ha stannat. I denna ljuvliga omgivning, där autentisk portugisisk matkultur lever vidare, ligger Praia D’El Rey Golf & Beach Resort.

Bara en timme från Lissabons flygplats erbjuder detta exklusiva resort en perfekt tillflyktsort. Gästerna kan välja mellan olika boendealternativ, från lyxiga lägenheter till eleganta rum på det femstjärniga Marriott-hotellet. Hjärtat i resorten är Praia D’El Rey Golf Course, en välrenommerad mästerskapsbana, flankerad av andra imponerande golfbanor i området såsom West Cliffs och Royal Obidos.

The Village

De ljusa, fina, välutrustade villorna/lägenheterna finns med ett-, två-, tre-, fyra- och t.o.m. upp till fem sovrum. Samtliga villor/lägenheter har ett fullt utrustat kök med exempelvis både spis, ugn, micro och diskmaskin samt alla har egen balkong/terrass och även tvättmaskin. Detta gör ju detta boende alternativ till det ultimata om man är flera som reser tillsammans och vill ha lite mer yta att röra sig på eller om man bara känner för att rå om sig själv lite mer. Självhushåll fungerar ju alldeles utmärkt här just pga. de välutrustade köken men såklart kan man köpa till frukost och även lunch och/eller middag om man så önskar.

Hotel Marriott

Det lyxiga femstjärniga Mariott hotellet har ett underbart läge precis intill den långa stranden. Det finns 177  rum/sviter med egna balkonger/terrasser med utsikt mot antingen den vackra trädgården, golfbanan eller havet. Här finns två restauranger (en buffé restaurang och en a la carte) samt en två barer. Hotellets gym är öppet 24h om dygnet och där kan man träna både individuellt men även delta i en gruppträning om man så föredrar. Här finns även både inomhus- och utomhuspool, jacuzzi och turkiskt bad. Vill man boka en behandling så har dom flera olika att välja på i Kalyan SPA.

Restauranger på Resorten

Resorten bjuder på en massa härliga gastronomiska upplevelser på sina olika restauranger. På restaurang Tempera så kan man avnjuta en underbar frukostbuffé eller en medelhavs inspirerad middag. Restaurang Contato erbjuder en blandad meny av snacks, tapas och enklare måltider med havet som bakgrund. Vill man gå lite mer specifikt in på just det Portugisiska köket så ska man absolut ta ett besök på Restaurang Emprata. I Poolbaren (säsongsöppen) så hittar man enklare måltider och svalkande drycker när man njuter av några avslappade timmar vid poolen. Är man fisk- och skaldjursfantast så får man inte missa att boka in en middag på Restaurang Maré. Restaurangen i klubbhuset bjuder på en avslappnad atmosfär där man kan ta något att äta eller dricka innan, under eller efter golfrundan. Sen får vi inte glömma Golfers Bar Oceano, där man kan hänga efter golfrundan och följa andra sportsevent världen över på TV, spela en omgång snooker eller varför inte utmana sina vänner i en match bordsfotboll? Här serveras även allt från enklare snacks till en ordentlig köttbit.

För en aktiv semester!

Praia D´El Rey Golf & Beach Resort har allt man behöver för en aktiv semester med bl.a. sin mästerskapsbana, sitt välutrustade gym, simbassäng, 7 stycken tennis banor. Det finns även möjlighet att hyra cyklar, bra trekking stigar, möjlighet att utöva diverse vattensporter m.m.

Fyll din golfresa med mer!

Óbidos, medeltida charm nära Praia D’El Rey

Bara 10 km väster om Praia D’El Rey ligger den pittoreska byn Óbidos, en nationalmonument-förklarad juvel med en rik historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Byns kullerstensgator är som en resa tillbaka i tiden, med charmiga färgglada hus som pryds av geranier och bougainvillea. De gotiska fönstren, dörröppningarna och vitkalkade kyrkorna, alla omgivna av 12-talets slottsväggar, vittnar om en svunnen tid.

Gyllene stränder utanför dörren

Praia D'El Rey Golf & Beach Resort ligger intill milslånga gyllene stränder.

Dyk in i Berlengas undervattensparadis

Utforska vad som frodas under ytan vid Berlengas Island, där dykning erbjuder en upplevelse med områdets rika marina biodiversitet. Fördjupa dig i en undervattensvärld full av hemliga gömställen och färgsprakande marint liv. Om du föredrar en lugnare takt, varför inte prova snorkling? Det är ett perfekt sätt att på ytan skåda det vackra och varierade liv som trivs i det klara vattnet.

Paradis för Surfing och Vattensport

Peniches pittoreska kust är känt för sina vackra stränder, perfekta för en mängd vattensportaktiviteter. Vare sig du är intresserad av surfing, bodyboard eller stand up paddle, finns det en strand som passar din erfarenhetsnivå och dagens väderförhållanden.

Djuphavsfiske i Peniche

Peniche,är känt som en av landets främsta fiskecentrum. Här har du möjlighet att uppleva spänningen med djuphavsfiske, assisterad av professionella guider som tar dig till de mest fiskrika områdena längs kusten. Glöm inte att ta chansen att utforska de rika marina resurserna och känna adrenalinet när du kämpar med att fånga en mäktig fisk från djupet.

Bra att veta

Spellista

2 Videoklipp

Golf vid Praia d'el Rey

Här har du en Praia d’el Rey banan på plats. Men det finns så många fler härliga banor att upptäcka i området.  Granne med Praia är West Cliffs mycket uppskattad bana som även är miljö certifierad.  

Utforma din golfresa

Till Praia d’el Rey har du alla möjligheter att skräddarsy din resa. Det finns en rad olika boende alternativ, vill ni bo på hotellet, i lägenheter vid havet eller nära klubbhuset? 
För golfen kan ni välja att bara spela på Praia eller om ni vill testa alla regionens banor. Kontakta oss så hjälper vi till att utforma just ditt golfpaket!

Exempel på golfpaket

Praia d'el Rey
kr 7 850 från
  • 7 nätter i 2 eller 3 rumslägenhet
  • Frukost
  • 5 greenfee(Praia D’El Rey, West Cliffs, Royal Óbidos, Bom Sucesso eller Campo Real)
  • Transfers till banorna ej till Campo Real

Praia d’el Rey har infört ett antal hållbarhetsinitiativ som sträcker sig över olika områden inom resorten och golfanläggningen. Här är en sammanfattning av deras insatser:

Golfbanans skötsel:

Ekologiska underhållsrutiner inkluderar val av vatteneffektiva gräsarter och omfattande områden reserverade för viltlivet runt golfbanorna.

Energieffektivitet:

Nyligen uppbyggda pumpstationer på PDR (Praia d’el Rey) och West Cliffs för att minska energiförbrukningen.

Installation av stora solpanelstationer vid både Cliffs och PDR för att främja användningen av förnybar energi.

Vattenbevarande:

Ett effektivt system för att övervaka vattenförbrukningen med årliga uppdateringar.

Avfallshantering:

Rutiner för avfallsminskning, återvinning och kompostering.

Engagemang i Lokalsamhället:

Samarbete med lokala leverantörer och stöd till lokala företag.

Organiserar välgörenhetsaktiviteter för att stödja sociala institutioner i omgivningen.

Hållbara mat- och dryckesalternativ:

Åtgärder för att minska plastanvändningen och uppmaningar till leverantörer att stödja detta initiativ.

Utbildning och Medvetenhet:

Program eller aktiviteter riktade till personalen för att öka medvetenheten om hållbarhet.

Certifieringar och Utmärkelser:

Cliffs tilldelades en GEO-pris för hållbarhet vid sin uppbyggnad.

Övriga hållbara arbetsrutiner:

Fortsatt arbete med att genomföra och upprätthålla hållbara initiativ över resorten och golfanläggningarna.

Genom dessa initiativ strävar Praia d’el Rey efter att inte bara minska sin miljöpåverkan utan också engagera sig i lokalsamhället och utbilda personalen om vikten av hållbarhet, vilket bidrar till att skapa en ansvarsfull och unik upplevelse för gästerna.

Låt oss komma med ett reseförslag

1