Golf joy travel
Golfresa Litauen National resort

Upptäck golf i öst!

Bortom de traditionella golfdestinationerna avslöjar Litauen sig som en dold pärla för golfälskare.  Det är ett nytt och spännande resmål som erbjuder golfspelare alla ingredienser för en fantastisk resa – rik historia, fantastisk natur och förstklassiga golfbanor  kring Vilnius och Klaipėda. Här får du en golfresa som kombinerar Litauens enastående golf med kulturell rikedom och naturskön skönhet. Att det dessutom är lättillgängligt med direktflyg från Köpenhamn och Stockholm eller med färja till Kladipeda gör Litauen till en utmärkt golfdestination.

Fyll din golfresa med mer!

Trakai

Vacker stad omgiven av vackra sjöar, har det ett välbevarat slott, traditionella trähus och den enda östaden i Östeuropa.

Gamla stan i Vilnius

en historisk juvel med fantastisk arkitektur och rikt kulturarv, med en unik blandning av medeltida, barock och neoklassiska stilar.Vilnius UNESCO-listade gamla stadskärna är en av östra Europas mest välbevarade och största medeltida stadsdelar.

Smaka på Litauen

Prova traditionell litauisk mat som "cepelinai

Kursiu Nerija National Park

Fantastisk för vandring och naturupplevelser

Halės Turgus

Halės Turgus (bondens marknad) är Vilnius äldsta marknad, fylld med traditionella bakverk, rökt kött, blommor, vällagrad ost, grönsaker, kläder och vin

Užupis

Konstnärskvarter lite av ett Christiania, det är ett bohemiskt kvarter med en excentrisk personlighet, känt för gatukonst. Promenera runt bland ateljéer, coola kaféer eller prisbelönta restauranger.

Hill of Crosses

Korsens Berg, ligger i norra Litauen, nära staden Šiauliai. Det är en plats av både kulturell och andlig betydelse och är känd för sina tusentals kors, krucifix och statyer som människor har placerat där genom åren. Platsen har blivit en symbol för Litauens kristna tro och nationella identitet.

Golf i Litauen

Golf blir allt mer populärt i Baltikum och det byggs nya golfbanor av högkvalitet med hjälp av professionella designers. Landskapet i landet är perfekt utformat att golfa på. För flera århundraden sedan har retirerande glaciärer bildat kullar och små sjöar – vilket utnyttjas optimalt till golfbanorna. Det behövs därför inte mycket handarbete för att göra naturen till professionella golfbanor.

Bästa tiden för golfresa till Litauen

När ska man resa?

Våren (mars till maj)
Våren i Litauen är en fantastisk tid för golfare som söker lugn och ro. Banorna är mindre trångt, vilket gör det enklare att boka starttider och njuta av en mer avslappnad runda. Med temperaturer som oftast ligger mellan 10-15°C, är det tillräckligt varmt för att spela utan att bli för svettig. Våren är också en perfekt tid att utforska landets kulinariska skatter. Skördetiden för sparris och rabarber ger en unik möjlighet att njuta av färska, lokala rätter. Lokala marknader öppnar upp med en rad vårblommor och färska produkter, vilket ger en äkta känsla av litauisk kultur.

Sommaren (juni till augusti)
Sommaren är högsäsong i Litauen, och det märks på golfbanorna. Med temperaturer som kan gå upp till 25°C eller högre, är det en tid för liv och rörelse. Det är under dessa månader som Klaipėda Sea Festival äger rum, en unik och färgstark upplevelse som varje golfare bör se åtminstone en gång. Men med populariteten kommer också några nackdelar: högre priser och mer trångt på banorna är två faktorer att beakta. Om du reser under denna period, rekommenderas det att boka allt i förväg.

Hösten (september till november)
Hösten är en magisk tid att spela golf i Litauen. Naturen går genom en förvandling, och det är som om golfbanorna är inramade av guld och rött lövverk. Marknaderna blir en festival av färger och smaker med pumpor, äpplen och andra höstskördar. Temperaturen håller sig generellt sett mellan 10-15°C, vilket är mycket behagligt för att spela golf. Detta är en utmärkt tid för att njuta av lite mer lugn och ro på banorna jämfört med sommaren, men med tillräckligt bra väder för att göra varje runda minnesvärd.

Vintern (december till februari)
Vintern i Litauen är för den äventyrlige golfaren. Snöklädda banor erbjuder en spelupplevelse som är helt unik, även om det naturligtvis är för de mer härdade. Det är definitivt lågsäsong, så du kan förvänta dig mycket lägre priser än under resten av året. Men med temperaturer som ofta ligger under noll, är det absolut nödvändigt att vara väl förberedd för kylan.

Våra utvalda resmål till Litauen

Navigera på karta

Låt oss komma med ett reseförslag

1