Golf joy travel

Fantastisk Golf Resort i hjärtat av Costa Brava

Costa Brava, ett golfparadis med oändligt vacker natur som består av klippiga kuster och pinjebeklädda vikar, lägg därtill milt klimat året om, utsökt kök och stort antal utmärkta golfanläggningar, det kan inte bli bättre.

Det här är en fantastisk golfanläggning som vunnit flera fina utmärkelser under åren, så som Golf Resort of the Year. Resorten är mycket vackert belägen med en hänförande utsikt över det katalanska landskapet omgiven av de förstklassiga golfbanorna som räknas till de bästa i Spanien. Här finns det 5* Camiral hotellet och det 4* LAVIDA hotellet som bägge två har ett perfekt läge vid golfbanorna.

På Hotel Camiral bor man mycket lyxigt och bekvämt i vackert inredda, ljusa rum som har en härlig utsikt över golfbanorna. Totalt finns här 149 rum fördelade på kategorierna Deluxe, Superior Deluxe och Junior Suites. Rummen lever verkligen lever upp till alla de förväntningar man kan ha av ett 5* toppklass hotell.

 

Hotel LAVIDA har den allra senaste tekniken och här bor du med ett härligt läge precis vid banan. Rummen är modernt och vackert inredda, utrustade med stora sängar. Alla rum har möblerade balkonger mot banan.

 

När man reser till Costa Brava har man förmodligen mycket höga förväntningar på kulinariska höjdpunkter och här blir man inte besviken! På Resorten finns tre restauranger, alla med sin egen unika stil och karaktär samt en trevlig restaurang vid klubbhuset. Restaurang 1477 är huvudrestaurangen och platsen för en förfinad middagsupplevelse. Här finner man det bästa från lokala livsmedelsproducenter med en distinkt katalanska twist på det europeiska köket. Varje maträtt är utformad kring en huvudingrediens såsom exempelvis underbart färska havskräftor eller en saftig köttbit och presenteras med fantasi och flärd.
Egentligen behöver man inte bege sig någonstans från Resorten, det finns gott om faciliteter att aktivera sig med på plats, t.ex. 2 stycken padelbanor. Dock erbjuder regionen så mycket att få uppleva. Dess naturliga skönhet erbjuder ett rikt friluftsliv oavsett om du är vandrare, cyklist, löpare eller vatten entusiast. För att inte glömma allt som finns att upplevas för en historie- eller musikälskare, konstfanatiker m.fl.. Detta området har allt och lite till!

Fyll din golfresa med mer!

Golf Clinic

gör en combo - Golf & Padel!

Bra att veta

Utforma din golfresa

Hur vill du ha din golfresa? Här på PGA Catalunya finns olika alternativ på boende, det 5* Camiral hotellet eller 4* Llavida. Du kan spela endast de fantastiska banorna på PGA men om du stannar lite kängre kanske det lockar att testa andra banor i närheten,

 

Välkommen att kontakta oss för att skräddarsy just din golfresa!

Exempel på golfpaket

PGA Catalunya
kr 8 995 från
  • 4 nätter i dubbelrum Llavida
  • Frukost
  • 3 greenfee (1 x Stadium 2 x Tour)

PGA Catalunya är inte bara en golf- och wellnessresort, utan också ett område som sköts som ett naturreservat. Resorten har länge varit engagerad i miljöskydd och hållbarhet. År 2013 blev den den första European Tour destinationen att mottaga GEO-certifikatet från Golf Environment Organization och 2020 belönades den med IAGTO Sustainability Award för Naturvård.

Grön Energi och Solpaneler:

På femstjärniga Hotel Camiral och dess nya 1,000m² Wellness Centre har energiförbrukningen minskats med 50% genom flera nya hållbara energiinitiativ. Moderna luftkonditioneringssystem, en egen kraftstation och solpaneler bidrar till att minska utsläppen med över 362 ton CO2 varje år.

Återanvändning av Vatten:

Resorten återvinner 100% av sitt vatten som används för att bevattna golfbanorna och grönområdena. Det nya bevattningssystemet på Stadium Course kräver 25% mindre vattning och understryker våra ansträngningar att främja områdets ekologiska mångfald.

Plastfri Golf:

För att minska användningen av plastflaskor har vattenfontäner installerats runt om på golfbanorna och i klubbhuset, vilket eliminerar mer än 70,000 plastflaskor varje år.

Bevarande av Biodiversitet:

Sedan 2015 har PGA Catalunya fokuserat på att förstå och bevara den lokala biodiversiteten, både vad gäller flora och fauna. Resorten ligger i en av de mest biologiskt mångfaldiga regionerna i Europa, nära 16 olika typer av skyddade områden.

Återställande av Våtmarksekosystem:

Genom att fokusera på resortens våtmarksekosystem har man skapat en gynnsam miljö för infödda arter och stärkt golfbanornas ekologiska stabilitet.

Kunskapsdelning:

PGA Catalunya har skapat flera aktiviteter som uppmuntrar besökare att lära känna den inhemska floran och faunan, inklusive fågelskådning, en unik trädvandringsled och sköldpaddeobservationer.

Åtagande:

Resortens engagemang erkänns i flera utmärkelser och rapporter, bland annat som en av de bästa hållbara golfbanorna i Europa i en ny ’Green 100’-lista och i EEI 2019-2020 Invasive Species Extinction rapporten som producerats av Generalitat de Catalunya.

PGA Catalunya strävar efter att bli en naturlig reservat med en robust grön infrastruktur, rik på en mängd arter och visar att en golfresort kan ha en mycket positiv inverkan på miljön när den planeras och sköts korrekt.

Låt oss komma med ett reseförslag

1