Golf joy travel
Mer upplevelser i Costa Blanca
Mar Menor
Föregående bild
Nästa bild

Där solen alltid skiner på din golfrunda!

Kom och utforska Costa Blanca, en region som bjuder på mer än bara fantastiska stränder. Det soliga klimatet, med temperaturer som når upp till 20 grader även på vintern, gör det till en perfekt golfdestination året runt.

Alicante, regionens hjärta, är en pulserande stad med ett rikt kulturliv. Från dess legendariska slott, Santa Bárbara, som erbjuder panoramautsikt över staden, till det gotiska mästerverket Santa María-kyrkan – Alicante och dess omgivningar levererar kultur i överflöd.

 

Golf i Costa Blanca

Costa Blanca kusten som sträcker sig från Alicante till La Manga är en suverän golfdestination året om, över 300 dagar med sol och en medeltemperatur på omkring 20 grader.
Bästa tiden för golfresa till Costa Blanca

När ska man resa?

Costa Blanca är en dröm för golfentusiaster, med sin strålande sol och härliga klimat. Här kommer en utförlig genomgång av de olika säsongerna, med inslag av golftips och lokala upplevelser som kan förhöja din resa.

Våren:
Våren är en underbar tid för att spela golf på Costa Blanca. Temperaturen ligger oftast mellan 15–25 grader, vilket är behagligt för att spendera hela dagen på banan. Lokala festligheter som ”Las Fallas” i Valencia i mars kan lägga en kulturell dimension till din resa. Vårens nackdel kan vara att det ibland kommer skurar, så ett regnställ i bagen kan vara bra att ha.

Sommaren:
Om du är en soldyrkare, kommer du älska sommaren, men det kan bli väldigt hett. Det är bäst att boka tidiga eller sena starttider för att undvika den brännande eftermiddagssolen. Beach Club-säsongen är i full gång, och det är en härlig känsla att ta ett dopp i Medelhavet efter en runda golf. Dock kan sommaren vara högsäsong, så banorna är ofta trånga och greenfees kan vara dyrare.

Hösten:
Hösten anses av många vara den bästa tiden för golf på Costa Blanca. Temperaturerna är mer uthärdliga än i högsommaren, och banorna är i toppskick. Det är också tid för skaldjursfestivaler i många kuststäder, perfekt för att njuta av en paella efter din runda. Hösten är också bra om du vill undvika folkmassor, eftersom de flesta turister har åkt hem.

Vintern:
Costa Blanca har en mild vinter jämfört med resten av Europa, med temperaturer sällan under 10 grader. Detta gör det möjligt att spela golf året runt. Jul och nyår firas storslaget, och du kan kombinera golf med traditionella evenemang som ”Los Reyes Magos” (Trettondagshelgen) som är en stor högtid i Spanien.

Oavsett när du besöker Costa Blanca, är det en destination som erbjuder mer än bara golf. Lokala marknader, festligheter och gastronomiska upplevelser är några av de saker som kommer att göra din resa oförglömlig. Planera din resa väl för att maximera både din golfupplevelse och din kulturella inlevelse!

Navigera på karta

Costa Blanca - utvalda resmål

Låt oss komma med ett reseförslag

1