Golf joy travel

Golfa i solskensstaten Florida!

Vintern får en helt ny innebörd i Florida. Här finns mer golf, fler utställningar, fler evenemang, fler butiker och mer solsken än någonstans. Florida har en helt ofattbar mängd golfbanor, mer än 1 250 st, så det finns verkligen någon bana för alla!

Golf i Florida

”One palm and a sand pit” är så många tänker sig en Florida bana, visst bland de 1250 finns de!

Men här är det fokus några av de allra bästa banorna Tampa-egionen på Floridas västkust, vid Clearwater Beach där de mäktiga vita stränderna breder ut sig. 

Golftips Florida

Resetips Florida

Det är svårt att sammanfatta och plocka det där bästa om du planerar en resa till Florida. Varje resa jag gjort hit är fylld av så härliga upplevelser det blir ofta helt maxat för utbudet är gigantiskt inom alla områden! Skulle jag rekommendera ett upplägg skulle det se ut såhär:  Ta en hyrbil som är ett måste, passa på att se båda kusterna de har sina klara fördelar båda två! Jag skulle avsluta vistelsen vid Miami sidan (för shopping vid gigantiska Sawgrass Mills:))och starta med härliga Florida Key. Vägen dit är vacker och passa på att ta ett stopp vid Dolphin Research Center där man kommer riktigt nära dessa härliga djur. Väl framme i Key West så vandra i Hemingways fotspår eller besök hans hem, ta en picknick och beundra den vackra solnedgången. 

Everglades

 Nästa mål är härliga Napels på Floridas östkust. Det som lockar här är de underbara stränderna. Men på vägen dit passerar man den unika nationalparken The Everglades som är ett måste stopp! Man blir alltid barnsligt imponerad av att se alligatorer på så nära håll!  Det är en fin vandring man kan göra i naturreservatet. Ta några dagar och bara njut av ett strandliv i Naples eller en annan favorit är Captiva Island och Sanibel som likar stränderna i Karibien. Här finns en golfbana som är kul att spela. Nästa stopp är den suveräna anläggningen Innisbrook. Här hittar du inte mindre är tre toppklassbanor. Det är riktigt högkvalitet på boendet och man kan skämma bort sig själv i ett härligt Spa!  

Efter Innisbrook drar färden vidare över till andra sidan av Florida och den mycket privärda anäggningen Miami Lakes norr om Miami. Det är en perfkekt utgångspunkt för utflyker kring Miami och avslutningen med shopping. Finns tiden så är Orlando även vädigt spännande att utforska med Kennedy Space center.  

Golfresa Algarve

När ska man resa?

Vinter (December till Februari):
Vintertid i Florida är som skapad för golfentusiaster som vill undfly kyligare nordliga breddgrader. Med temperaturer som oftast håller sig runt behagliga 15-23 grader Celsius, erbjuder vintern idealiska förhållanden för golf. Det är också högsäsong, så förvänta dig högre priser och mer folk på banorna. Passa på att besöka PGA Merchandise Show i Orlando i januari, en höjdpunkt för alla golfintresserade med de senaste trenderna och utrustningen.

Vår (Mars till Maj):
Under våren börjar temperaturen stiga, och det blir alltmer perfekt för golfspel, särskilt på morgnar och sena eftermiddagar. Denna period är idealisk för att uppleva Florida i full blom, samtidigt som du undviker sommarens hetta och turistmassorna. Missa inte The Players Championship i mars, en av de mest prestigefyllda golfturneringarna i PGA-touren.

Sommar (Juni till Augusti):
Sommar i Florida betyder varmt och fuktigt väder med eftermiddagsregn. Det kan vara utmanande för golfspel, men samtidigt erbjuder det lägre greenfee och mindre trängsel på banorna. Det är också en perfekt tid för familjer att kombinera golf med ett besök i någon av Floridas många nöjesparker. Kom ihåg att hålla koll på vädret; sommaren är också orkansäsong.

Höst (September till November):
Hösten är en undanskymd pärla för golfare i Florida. Temperaturen är fortfarande varm men börjar svalna av, och regnperioden avtar. Detta är en utmärkt tid att njuta av lugnare banor och njuta av naturens skiftande färger. Höst är även tiden för flera mat- och vinfestivaler i regionen, perfekta att kombinera med en golfrunda.

Året Runt:
Florida är känt som ”The Sunshine State”, och med mer än 1,250 golfbanor att välja bland, är det ingen överraskning att det är en drömdestination för golfare. Varje säsong har sina unika fördelar, från vinterns perfekta golfklimat till sommarens avslappnade spel. Kom ihåg att boka i god tid under högsäsong och alltid vara förberedd på väderförändringar.

 

Navigera på karta

Våra utvalda resmål till Florida

Låt oss komma med ett reseförslag

1