Golf joy travel

ett golfparadis för soldyrkare!

Upptäck Cyperns Oslagbara Mix av golf, sol, kultur och äventyr! 🏖️🏛️🍇

Om du drömmer om soldränkta golfbanor, kristallklart vatten och historiska pärlor , är Cypern din nästa golfdestination!
Här finns de soliga stränder, från den kända Nissi Beach i Ayia Napa till den lugna Coral Bay i Paphos, Cypern erbjuder stränder för varje smak. 🏖️☀️
Fördjupa dig i Cyperns historia genom att besöka platser som det antika Phafos eller den majestätiska Kykkos-klostret. 🏛️📜
Låt dig frestas av lokalproducerade viner, kanske med ett besök till en vingård i Limassol-regionen. 🍇🍷
Spara utrymme för en Meze, en variation av smårätter som är Cyperns svar på tapas. Smaka på allt från halloumi till souvla! 🥙🍢

Golf på Cypern

Cypern har en snabbt växande golfskultur med banor designade av berömda arkitekter som Sir Nick Faldo. De flesta av dessa banor erbjuder spektakulär utsikt över Medelhavet. De mest kända ligger vid Pafos, på öns sydvästra sida, ungefär 1,5h bilväg från Larnaca flygplats. Minthis Hills Golf Club, Secret Valley Golf Club och Aphrodite Hills Golf är några av öns första golfbanor. 

Sol & bad!

Cypern är omgivet av kristallklart vatten och har några av Medelhavets mest fantastiska stränder. Från den pulserande Nissi Beach till den avskilda Lara Bay, här finns något för alla smaker.

Rik historia

Cypern är en smältdegel av kulturer och har ett rikt historiskt arv. Besök Salamis-ruinerna eller den antika staden Kourion för en resa tillbaka i tiden.

Halloumi

Detta ursprungliga cypriotiska ost är en del av landets själ. Njut av den grillad, stekt, eller till och med färsk – det finns inget fel sätt att äta halloumi!

Phafos

Denna kuststad är känd för sina arkeologiska platser och är ett UNESCO-världsarv. Dess hamn och fästning erbjuder en perfekt kombination av historia och naturskönhet

Pittoreska byar

Besök charmiga byar som Lefkara och Omodos, kända för sin arkitektur, hantverk och lokal kultur.

Naturupplevelser

Cypern är inte bara stränder och historia; det har också imponerande natursköna platser. Troodosbergen och Akamas-halvön är perfekta för vandring och utomhusaktiviteter.

Smaka på Cypern!

Meze är den ultimata cypriotiska smorgasborden. En serie av små rätter, alltifrån fisk och skaldjur till grönsaker och kött, serveras för att du ska kunna njuta av en bred palett av smaker. Det är det perfekta sättet att prova på alla de olika smaker som cypriotisk mat har att erbjuda.

Bästa tiden för en golfresa till CYpern

När ska man resa?

Våren (Mars till Maj): Detta är en av de mest fördelaktiga tiderna att besöka Cypern för golf. Temperaturerna ligger mellan 17-25°C, vilket gör det behagligt att vara ute på banan hela dagen. Våren är också en period när ön blomstrar till liv, med vilda blommor och grönskande landskap som utgör en pittoresk bakgrund för din golfupplevelse. Ett lokalt evenemang att inte missa är ”Cypern Open”, en golfturnering som lockar deltagare från hela världen.

Sommaren (Juni till Augusti): Om du älskar värme och solsken, då är sommaren din tid att skinna. Med temperaturer som kan klättra upp till 35°C, är det viktigt att boka starttider tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen för att undvika den brännande middagssolen. Beachparties och musikfestivaler är vanliga under denna period, men prislappen för boende och green fees är också på topp.

Hösten (September till November): Hösten är en underbar tid att ta del av Cyperns matkultur. Detta sammanfaller med skördetiden för flera lokala produkter, inklusive druvor, oliver och citrusfrukter. Du kommer att se många mat- och vinfestivaler under dessa månader. Med temperaturer mellan 22-30°C och mindre folkmassor, blir golf en allt mer njutbar upplevelse.

Vintern (December till Februari): Medan vintern på Cypern är mild jämfört med många andra europeiska destinationer, kan det fortfarande komma regn. Om du är en golffantast som inte störs av en liten skvätt, så kommer du att uppskatta de lägre priserna och mindre trångt på banorna. Det är också en bra tid att utforska kulturella sevärdheter som museer och arkeologiska platser, som nu är mindre trångt.

Navigera på karta

Våra utvalda resmål till Cypern

Låt oss komma med ett reseförslag

1