Golf joy travel
Links golf Irland

Den gröna ön lockar med fantastisk golf!

Irland, känd som den gröna ön, är en plats av enastående naturskönhet och kulturell rikedom. Med en historia som sträcker sig över tusentals år, erbjuder Irland en unik blandning av gammalt och nytt. Här finner man allt från gamla keltiska ruiner och mytomspunna landskap till pulserande städer som Dublin och Belfast. Men Irland är inte bara grön på grund av sin frodiga vegetation; landet är också en ledande golfnation i Europa, med över 400 golfbanor och 287 000 registrerade golfspelare.

Nordirland, en del av Storbritannien, delar liknande charmar med sin sydliga granne. Här finns det också fantastiska golfbanor som Royal Portrush, samt dramatiska kustlinjer och pittoreska landsbyar. Människorna i båda regionerna är kända för sin gästvänlighet, och det finns ingen bättre plats att njuta av en kall Guinness och keltisk musik än i en traditionell pub.

Linksgolf när den är som bäst!

Om du är en golffantast, är Irland och Nordirland närmast paradiset. Med över 400 golfbanor, inklusive några av de mest kända och äldsta i världen, är det inte konstigt att Irland kallas Europas nummer ett golfnation. 

I Nordirland kan du spela på banor som Royal County Down, en av världens främsta golfbanor, eller på Royal Portrush, en annan klassisk linksbana. Och efter en dag på greenen finns det inget bättre än att slappna av med en Guinness eller en whisky i en av de otaliga pubarna som präglar landskapet.

 

Hot whiskey

Tips efter en golfrunda: Hot Whiskey

Det här fick jag testa efter en underbar med kall golfrunda en sen höstdag på Royal Portrush. Den värmde ända ut i tårna 🙂

4,5 cl Irländsk whiskey

2 teskedar brunt socker

2 skivor citron

8 hela kryddnejlikor

Fyll upp med hett vatten

Njut!

Mer inspiration

Bästa tiden för golfrea till Irland

När ska man resa?

Att golfspela i Irland är en upplevelse i sig med sina gröna landskap och kustnära banor. Men när är det egentligen bäst att packa golfbagen och bege sig till den gröna ön? Här kommer en guide som går igenom för- och nackdelar med att spela golf i Irland under olika säsonger.

Vårsäsong (Mars till Maj)
Våren är en förträfflig tid att spela golf om du vill undvika trängsel och njuta av lugnet på banorna. Med lägre priser på både boende och green fees, blir det också mer ekonomiskt fördelaktigt. Dock kan vädret vara en utmaning. Irländsk vår är känd för sina växlande förhållanden med chans för både regn och blåst. Och med färre timmars dagsljus, kan det vara svårare att passa in så många spelrundor som du skulle vilja.

Sommarsäsong (Juni till Augusti)
Om du är ute efter det bästa vädret och långa, ljusa kvällar är sommaren tidpunkten att åka. Solen skiner mer frekvent, och de långa dagarna ger dig all tid i världen att utforska olika banor. Men det är också högsäsong, vilket betyder att du kan förvänta dig mer folk på banorna och högre priser. Det är också en bra tid att ta del av lokala festivaler och evenemang som ofta äger rum under sommaren.

Höstsäsong (September till November)
Hösten i Irland är som en tavla, fylld med färgrika löv och en mysig atmosfär. Priserna tenderar att sjunka efter sommaren, vilket gör det mer plånboksvänligt. Vädret, likt våren, är dock en osäker faktor. Men om du inte har något emot lite regn, kan höstens färgpalett och svalare temperaturer erbjuda en unik spelupplevelse.

Vintersäsong (December till Februari)
För den äventyrliga golfaren som inte räds lite kyla är vintern en intressant tid att spela på. Du kommer definitivt att få banorna nästan för dig själv och priserna är som lägst. Men, vädret är inte på din sida. Kalla och blöta förhållanden parat med korta dagar gör det till en utmaning att få till många spelrundor.

Oavsett om du är intresserad av att utforska banor i Nordirland, området kring Dublin och Wicklow, eller kanske norr om Dublin, finns det något för varje golfares smak och behov i Irland. Varje säsong har sina fördelar och nackdelar, så välj den som passar just dig och din golfstil bäst. Och glöm inte att lokala högtider och festivaler också kan påverka ditt besök, så det kan vara värt att synkronisera din resa med någon spännande lokal händelse!

Fyll din golfresa till Irland med mer upplevelser

Navigera på karta

Våra utvalda resmål till Irland