Golf joy travel
Underbara golfbanor på algarvekusten

Drömmer du om en plats där solen alltid skiner, havet är turkost och golfbanorna världsklass? Då är Algarve i södra Portugal platsen för dig! 🇵🇹


Algarve är känt för sina fantastiska stränder, fantastiska vyer och charmiga fiskebyar. Men dess verkliga pärla? Golfbanorna! 🏌️‍♀️ Varje bana erbjuder unika utmaningar och otroliga utsikter som kommer att ta andan ur dig. 😮

Njut av färska skaldjur 🦐 efter en dag på banan eller varför inte prova på surfing 🏄‍♀️ på en av de många fantastiska stränderna? Utforska gamla borgar 🏰, slingrande vandringsleder 🚶‍♂️ och pittoreska byar 🏘️ för att verkligen känna av kulturen och skönheten i denna otroliga region.

Varje ögonblick i Algarve är en chans att skapa oförglömliga minnen. Kom och upptäck varför denna region anses vara ett sant paradis för golfare. 🌴⛳🏌️‍♂️ 

Golf på Algarvekusten

Algarve är känt för sina spektakulära golfbanor, flera av dem designade av golflegenden Sir Nick Faldo. Här kan du förvänta dig en blandning av utmanande fairways, snabba greener och spektakulära utsikter över Atlanten. Ett minnesvärt ögonblick många golfare tar med sig är  första tee-vid Quinta do Lago, där solen just börjar stiga och skapar ett magiskt ljus över golfbanan

Golfresa Algarve

När ska man resa?

När det kommer till golfresor är Algarve i Portugal en destination som inte kan ignoreras. Om du drömmer om att svinga klubban med en bris från Atlanten i ansiktet, så finns det ingen bättre plats. Men när är den optimala tiden att besöka denna golfparadis? Låt oss bryta ner det.

Våren är en fantastisk tid, särskilt mellan mars och maj. Golfbanorna är i utmärkt skick efter vinterregnen och temperaturen ligger behagligt mellan 15-20 grader Celsius. Däremot kan några regniga dagar förekomma, och för de som vill doppa sig i Atlanten kan det vara lite för kyligt. Om du besöker i april kan du få uppleva Portugals rika påsktraditioner.

Sommaren, från juni till augusti, erbjuder oavbruten sol och banor i toppskick. Men med temperaturer som kan klättra över 30 grader, är det inte alla som trivs med att spela i den intensiva värmen. Dessutom är det högsäsong, så banorna är mer befolkade och priserna högre. Men som en bonus kan du fira midsommar med fyrverkerier och festligheter på stränderna.

Hösten, mellan september och november, anses av många vara den bästa tiden för golf i Algarve. Med temperaturer som ligger runt 20-25 grader och varmt vatten, är det svårt att inte trivas. Men var beredd på några regniga dagar, särskilt i november. September är dessutom skördetid för vin, ett perfekt komplement till din golfsemester.

Vintertid, från december till februari, är också en möjlighet. Det är färre golfare, och du kan ofta hitta rabatter på greenfees. Men var beredd på större chans för regn och starka vindar. Om du ändå är där över nyår kan du njuta av storslagna fyrverkerier längs kusten.

Så oavsett när du väljer att resa kommer Algarve att erbjuda en golfupplevelse som är svårslagen, med sin blandning av vackra landskap, utmärkta golfbanor och rika kultur.

 
 

Navigera på karta

Våra utvalda resmål till Algarve

Låt oss komma med ett reseförslag

1