Golf joy travel

Upplev ett unikt läge på Madeira

Casa Velha do Palheiro byggdes i början av 1800 -talet som en jaktstuga för greven av Carvalhal och köptes 1885 av John Burden Blandy. Casa Velha (”Gamla huset”) restaurerades 1996 och öppnades den 1 maj 1997 som ett av Madeiras första 5-stjärniga Country House Hotels. Hotellet är nu en del av Palheiro Nature Estate.

Sedan förvärvet av familjen Blandy 1885 har egendomen förvandlats från traditionellt jordbruk till den fina Resort som det är idag. En stark tradition av gästfrihet och kvalitet genomsyrar arbetet inom alla områden idag, från golf och hotell till trädgårdar och blomsterverksamhet,
Rum

Hotellet Casa Velha do Palheiro är medlem i Relais & Châteaux anläggning och erbjuder 33 rum och 5 sviter, var och en unik i stil och personlighet.

Restaurang

Hotellets restaurang är högt ansedd och här njuter man av en unik atmosfär med levande ljus i den eleganta matsalen. Frukost serveras i det solfyllda uterummet.

Aktiviteter
Förutom golf som ligger vid anslutning till hotellet rekommnederas Motor Yacht “Balancal” – med kryssning och fiske, den kända trädgården Palheiro Gardens även den i anslutning till hotellet. Den är av de vackraste trädgårdarna på Madeira. Eller varför inte koppla av i med bastu och Steam bath.

Fyll din golfresa med mer!

Vandring upptäck Maderia

Tips att göra på Maderia är att vandra för att upptäcka den unika och otroloigt vackra miljön.

Bra att veta

Om golf och mer inspiration

Utforma din golfresa

Hur  vill du ha din golfresa? Behöver du hjälp med flyg, transfers aktiviteter? 
Kontakta oss så skräddarsyr vi just din golfresa till Madeira!

Exempel på golfpaket

Casa Velha do Palheiro
kr 15 450 från
  • 7 nätter i dubbelrum
  • Frukost
  • Fri golf på Palheiro banan

Palheiro  arbetar aktivt för att bli mer hållbar genom att anta olika strategier för att minska sin miljöpåverkan och förbättra den övergripande hållbarheten.

Vattenhantering:

Effektiva bevattningssystem och vattenbevarande åtgärder införs för att minska vattenförbrukningen. Återanvänt eller renat avloppsvatten används för bevattning och man överväger torktåliga grässorter för att minska vattenbehovet.

Infödda Växter:

Använder infödda växtarter i landskapsplanering och underhåll för att minska behovet av överdriven bevattning och stödja lokal biodiversitet.

Kemikaliehantering:

Minskar användningen av skadliga kemikalier, bekämpningsmedel och gödningsmedel. Integrerad skadedjursbekämpning används för att kontrollera skadedjur och ogräs på ett miljövänligare sätt.

Förnybar Energi:

Undersöker möjligheten att integrera förnybara energikällor, som solpaneler, i golfbanans infrastruktur för att generera ren energi och minska beroendet av traditionella energikällor.

Avfallshantering:

Implementerar ett omfattande avfallshanteringssystem som inkluderar återvinning, kompostering och ansvarsfull avfallshantering. Minimerar engångsplast och uppmuntrar till användning av återanvändbara eller nedbrytbara produkter.

Viltvårdsområden:

Skapar viltkorridorer och habitatområden på golfbanan för att stödja lokal biodiversitet, inklusive häckningsplatser för fåglar och andra vilda djur samt skyddade områden för infödda arter.

Samhällsengagemang:

Involverar den lokala gemenskapen i hållbara initiativ och utbildar golfspelare och personal om hållbarhetens betydelse och ansvarsfulla praxis på golfbanan.

Underhållspraxis:

Optimerar underhållspraxis för att minska miljöpåverkan, inklusive användning av elektrisk eller hybrid underhållsutrustning och schemaläggning av underhållsaktiviteter för att minimera störningar för viltlivet.

Miljöcertifieringar:

Söker certifiering från erkända hållbarhetsorganisationer som GEO (Golf Environment Organization) för att demonstrera golfbanans åtagande för hållbarhet och miljöansvar.

Övervakning och Utvärdering:

Regelbunden övervakning och utvärdering av golfbanans miljöprestanda, med användning av insamlad data för att identifiera förbättringsområden och sätta nya hållbarhetsmål.

Genom att anta dessa hållbara praxis kan Palheiro Golfbana i Madeira minska sin miljöpåverkan, skydda lokal biodiversitet och bidra till bevarandet av öns naturskönhet för framtida generationer att njuta av.

Låt oss komma med ett reseförslag

1