Golf joy travel

Paradisgolf på Mauritius!

Mark Twain skrev en gång ”Mauritius gjordes först och sedan himmeln, himmeln gjordes som en kopia av Mauritius”. Han hade rätt. Visst kostar det en del att ta sig till Mauritius men det är verkligen ett paradis på jorden och det är svårt att hitta något annat resmål som kan jämföras med detta. Palmerna vajar längs med de vita stränderna och det turkosa havet. Här finns dessutom en fantastisk värld under vattnet.

I norr och väst finns den vitaste sanden och för de som gillar nöjesliv finns exempelvis Port Louis, Mauritius huvudstad, som erbjuder bra nattliv men också sin dagliga marknad där du kan köpa kryddor, väskor och orientaliska smycken. Och såklart, den inhemska romen.

Mauritius har många sockerplantager och levererar socker till många länder. På den södra delen av ön är naturen lite vildare och stränderna inte lika välbesökta.

Golf på Mauritius

Mauritius är hem för några av de mest natursköna golfbanorna i världen. Här kan du uppleva att spela på banor designade av golflegender som Ernie Els och Bernhard Langer. Mauritius är en paradisö som erbjuder 9 fantastiska golfbanor. Vi erbjuder golfpaket till lyxiga Constance Belle Mar som har 2 riktigt bra banor – mästerskapsbanan ”The Legend” där seniortouren spelas och ”The Links”.

Anahita har också 2 banor som man spelar på; Anahita och Ile Aux Cerfs som ligger på en egen ö. Båda dessa anläggningar ligger på den östra delen av ön.

I söder erbjuder vi Heritage Awali och här spelar man golf på ”Heritage Golf” och på den lite nyare banan ”Avalon”

Föregående bild
Nästa bild

Chamarel Seven Colored Earth

En geologisk skapelse som är lika färgsprakande som en Birdie

Grand Bassin

Ett heligt sjöområde som ger dig inblick i ön Mauritius’ kulturella mångfald.

Port Louis Market

Prova exotiska frukter och lokal gatumat mellan golfrundorna

Pamplemousses Botanical Gardens

Ta en paus från golfen och utforska en av världens äldsta botaniska trädgårdar

Mauritian Rum

Prova lokalt tillverkad rom, en hit både på och utanför golfbanan

Föregående bild
Nästa bild
Bästa tiden för en golfresa till Mauritius

När ska man resa?

Att besöka Mauritius som en golfdestination är en fantastisk upplevelse, oavsett när på året du åker. Men det är viktigt att förstå vad varje säsong har att erbjuda för att maximera din vistelse.

Våren (September till November): Denna period markerar övergången från torr till fuktig säsong och erbjuder en behaglig kombination av solsken och svala briser. För golfspelare, det betyder mindre risk för regn och perfekta förhållanden för att spela 18 hål. Om du är intresserad av kultur, sammanfaller denna period med många hinduiska och kreolska festivaler som Diwali och All Saints’ Day. Det är också en utmärkt tid för att delta i vinprovningsevenemang, då sockerröret skördas och romproduktionen är i full gång.

Sommaren (December till April): Om du är en badälskare, är detta den bästa tiden att kombinera din passion för golf med lite strandtid. Temperaturen kan dock bli mycket hög, vilket kan vara utmattande på golfbanan. Det är också cyklonsäsong, vilket kan leda till inställda spel. Men om du är en äventyrlig själ, erbjuder sommaren möjligheten att prova på vattensporter som inte är tillgängliga resten av året, som till exempel vindsurfing och djuphavsfiske.

Hösten (Maj till August): Denna säsong karakteriseras av svalare temperaturer och mindre fuktighet, vilket gör den idealisk för dem som föredrar ett lite mildare klimat. Det är också en utmärkt tid för att utforska öns inre landskap, inklusive vandring och cykling. Golfbanor är generellt mindre trångt under denna period, vilket betyder att du har mer plats och tid att förbättra ditt spel.

Vintern (Juni till September): Trots namnet är ”vintern” i Mauritius inte kall i traditionell mening. Temperaturen håller sig runt 20-25 grader Celsius, vilket gör det till en ideal tid för golf. Det är också en perfekt tidpunkt för att besöka de lokala marknaderna och njuta av färsk, säsongsmässig mat och dryck, inklusive den rom som produceras på ön.

Oberoende av säsong, håll också utkik efter lokala evenemang och festivaler. Mauritius har en rik kulturarv och det är alltid något på gång, från musikfestivaler till religiösa ceremonier, som kan berika din resa.

Navigera på karta

Våra utvalda resmål till Mauritius

Låt oss komma med ett reseförslag

1