Golf joy travel
Golfresa Sydafirka Garden Route

Sydafrika- en golf- & upplevelseresa utöver den vanliga

Har man en gång upplevt Sydafrika är det svårt att inte vilja åka hit igen! Här finns variationsrika, och fantastiska, golfbanor i en vacker miljö där det sällan är trängsel på banorna. Sydafrika bjuder på oförglömliga djur- och naturupplevelser, mat och vin i absolut världsklass, och ett mycket fördelaktigt prisläge. Till Sydafrika erbjuder vi både resor på egenhand eller i en grupp som tar dig från Kapstaden via The Garden Route med golf, vinprovningar, safari och avslutas vid Knysna.
Garden Route
mer info kommer
Se Cape Town från ovan
ta linbanan upp till toppen av table Mountain
Godahoppsudden
Här är sydligaste spetsen på den afrikanska kontinenten och där två oceaner möts
Testa vin i Stellenbosch
Utforska skillnaderna mellan de olika drovorna blanc de noir, chardonnay, sauvignon blanc, merlot, cabernet sauvignon
Gondwana
Fantastik upplevelse att få komma så nära lejon, giraffer, flodhästar, zebror
Spektakulära golfbanor
Upplev spektakulära golfbanor längs med The Garden Route
Golf och Safari
Safari i Gondwana på Garden Route
Föregående bild
Nästa bild

The Garden Route - Upplev det bästa av Sydafrika!

Golf i Sydafrika

Sydafrika är som en skattkista för golfälskare, och det är ingen överdrift. Landet bjuder inte bara på världsberömda banor som Fancourt i George, utan också på en natur som är så fängslande att du nästan glömmer hålla koll på ditt golfspel.

Från de vajande grässtäpperna i inlandet till dramatiska klippor som möter havet, blir varje slag en minnesvärd upplevelse. 

Golfresa Algarve

När ska man resa?

När det gäller att välja rätt tidpunkt för din golfresa till Sydafrika, finns det flera faktorer att beakta. Landet har en omväxlande topografi och flera olika klimatzoner, vilket påverkar golfupplevelsen olika beroende på när och var du reser.

 

December till mars är den sydafrikanska sommaren, vilket är högsäsong i många delar av landet. Det är också semesterperiod för lokalbefolkningen, så förvänta dig lite mer trängsel på populära banor och i turistområden. Denna period erbjuder varmt väder men också en risk för sporadiska regnskurar och hög luftfuktighet.

 

April till september markerar den sydafrikanska vintern, som är mild och behaglig i stora delar av landet. Detta är en bra tid för golf eftersom banorna är mindre trångbodda och klimatet är torrare, vilket gör det enklare att förutse bollens beteende. Men se upp, morgnarna kan vara kyliga, så ta med en tröja!

Oktober och november, samt mars och april, kan anses vara övergångsperioder och är bland de bästa månaderna för golf. Vädret är stabilt men inte för varmt, och eftersom det inte är högsäsong har du större chans att boka de banor du är mest intresserad av.

 

Om du också är intresserad av att kombinera golf med safari bör du överväga att resa under Sydafrikas torra månader, vanligtvis mellan maj och september. Detta är den bästa tiden för att se djur eftersom de samlas kring vattenhål, och det passar också bra för golfspel.

 

Slutligen, tänk på att vissa av de mer prestigefyllda banorna kan ha turneringar och andra evenemang som kan göra det svårt att få en tid. Det kan vara värt att kolla upp detta i förväg så att du kan planera din resa därefter.

 

Navigera på karta

Våra resor till Sydafrika

Låt oss komma med ett reseförslag

1