Golf joy travel
Toppbanor Costa del Sol Finca coretsin

Där golf möter spansk flamenco

Från Fairways till Fiestas: Upplev det bästa av Andalusiens golf och kultur

Upplev en härlig golfresa till hjärtat av Spansk passion i Andalusien. Mellan världsklassiga golfbanor och flamenco-shower, tapas och antika palats, Andalusien erbjuder en golfupplevelse du sent kommer att glömma.

Andalusien, en region känd för sina kulturella rikedomar som flamenco och tjurfäktning, erbjuder också några av de mest imponerande golfbanorna i Europa.

Här kan du slå ut på fairways omgiven av olivlundar och avsluta dagen med ett glas lokalt vin eller en tapas-runda i en mysig spansk by. 

Andalusien är inte bara en destination för golfentusiaster, det är ett mecka för kulturälskare. Från att vandra i Alhambras palats till att smaka sherry i Jerez, erbjuder denna spansk region en rik palette av upplevelser. Du kan starta dagen med en tidig tee-time och avsluta den med en flamencoshow, allt medan du njuter av den varma spanska gästfriheten.

Sol & bad!

Andalusien bjuder på några av Spaniens bästa stränder. Långa sandstränder och kristallklart vatten gör det till perfekt resmål för sol- och badälskare.

Alhambra i Granada

En must-see historisk juvel nära golfbanorna

Flamenco Shower

Njut av en kväll med passionerad livfull flamenco. Upplev flamenco på en traditionell tablaos (flamenco-klubb)

El Caminito del Rey

En lite nervkittlande vandringsled med spektakulära vyer!

Smaka på Andalusien

Här kan du njuta av det bästa av sydspansk mat, från färskfångade gambas i Huelva till det unika ”Pescaíto frito” och, självklart, sherry från Jerez. 🍤🍷

Golf i Andalusien

Andalusien är känt som Spaniens golfhuvudstad, och det är inte svårt att se varför. Med över 100 golfbanor, inklusive några som ständigt rankas bland de bästa i Europa, är regionen en magnet för golfare världen över. Det milda medelhavsklimatet gör det möjligt att spela året runt, och den dramatiska terrängen — från kustlinjer till berg och dalar — erbjuder en golfupplevelse som är svår att matcha.

 

Bästa tiden att resa till Andalusien på golfresa

När ska man resa?

Ska du resa till Andalusien för en golfsemester? Perfekt! Det bästa med regionen är att den har något att erbjuda året runt, men det gäller att känna till sina prioriteringar och anpassa resan därefter.

Våren är ofta sagt att vara den bästa tiden att besöka Andalusien, och det är lätt att se varför. Med milda temperaturer och mindre folk på golfbanorna är det en utmärkt tid för att svinga klubborna i lugn och ro. Våren sammanfaller också med några av regionens mest ikoniska högtider, som Semana Santa (Påskveckan), en erfarenhet som lyfter ditt besök från bara golf till en djupdykning i lokal kultur. Men var beredd på att priserna för boende kan skjuta i höjden just under dessa evenemang.

Sommaren i Andalusien kan vara het, och det är inte bara temperaturen som stiger. Det är högsäsong för turister, vilket kan betyda trängsel i de mest populära områdena. Men för golfaren som inte fruktar värmen erbjuder sommaren en fördel – färre människor på banorna och därmed snabbare spel. Många klubbar erbjuder också twilight-rundor, så du kan slå dina bollar i den kyligare kvällsluften. Dessutom är sommaren en bra tid för att uppleva regionens festivaler och nattliv, inklusive Feria de Málaga, en av Spaniens mest berömda sommarfestivaler.

Hösten är den hemliga pärlan för golf i Andalusien. Temperaturerna börjar bli mildare, och det är skördetid. Det betyder färska, lokala delikatesser som oliver och vin, vilket ger en extra krydda till din golfresa. Om du är vinälskare, är det också tiden för Montilla-Moriles Wine Festival i Córdoba. Hösten är lite som en förlängd vår men utan högtiderna, vilket betyder att priserna tenderar att vara mer överkomliga.

Vintern är överraskande mild i Andalusien jämfört med resten av Europa. Det är definitivt kallare och du kommer att behöva lager på lager, men det är också tiden då du kan få en hel bana nästan för dig själv. Om du inte är avskräckt av lite kyla och möjligen några regndagar, är det en bra tid att komma iväg från norra Europas gråa och kalla vinter. Dessutom ger den lokala julfirandet en extra touch av magi till din resa.

Så oavsett när du väljer att resa, har Andalusien alltid något att erbjuda. Det gäller bara att välja rätt tidpunkt för just dina behov och intressen.

Navigera på karta

Våra utvalda resmål

Låt oss komma med ett reseförslag

1