Golf joy travel

Grönare greener på andra sidan sundet?

Det är inte konstigt att många svenska golfare regelbundet tar turen över sundet för att uppleva till vårt gemytliga grannland. Här erbjuds en skön och enkel golfresa där banorna aldrig ligger långt borta. Smaskiga smörrebröd och andra läckerheter höjer upplevelsen.

 

Golf hos våra grannar

Danmark har lyckats göra sig känt på golfkartan trots sin relativt lilla yta. Med över 188 golfbanor är det verkligen en destination att överväga för golfentusiasten, inte minst för svenskar som söker närliggande utmaningar.

Danmarks golfbanor kännetecknas av sin mångsidighet. Här kan du uppleva allt från kustnära länkar i ett sanddynlandskap, till klassiska parkbanor och skogsbanor. Denna variation gör det lätt att hitta en bana som passar ens individuella spelstil och nivå.

När det kommer till golf i Danmark, är det svårt att inte nämna Thomas Bjørn, som är en av de mest framgångsrika danska golfproffsen och även kapten för det europeiska Ryder Cup-laget 2018. Joel ”El Toro” Sjöholm, som har svensk-danska rötter, är också en känd profil och ambassadör för dansk golf.

Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana Museet är en av Skandinaviens mest kända museer för modern konst och erbjuder en bred samling av samtida och moderna konstverk. Det är beläget nära Helsingör i Danmark. Ett besök här ger en extra diemsion på din golfresa. Förutom konsten är museets arkitektur och trädgård en upplevelse i sig, och den fantastiska utsikten över Öresund gör besöket ännu mer minnesvärt.

Golfresa Danmark

När ska du resa till Danmark för den bästa golfupplevelsen? Varje årstid har sin charm!

Vår:

Våren i Danmark är en underbar tid att spela golf. De gröna fälten och blommande trädgårdar skapar en perfekt bakgrund för en dag på golfbanan. Det är också tiden då Danmark firar ”Store Bededag”, en helgdag som ofta innebär en långhelg – perfekt för en golftur.
Väder kan vara oförutsägbart, och det kan fortfarande vara lite för kyligt för vissa golfare. På våren kan du njuta av de lokala rapsfälten i full blom och prova på säsongens första färska örter och grönsaker. ”Koldskål” är en populär dansk efterrätt på våren, en slags kall soppa gjord på buttermilch och smaksatt med citron och vanilj.

Sommar:

 Varmt, stabilt väder och långa dagar gör att du kan spela golf till sent på kvällen. En härlig tid att uppleva Köpenhamn och strosa runt vid Nyhavn. Det kan bli mycket folk på de populära banorna, och priser kan vara högre. Sommaren är tid för jazzfestivaler, utomhuskonserter och, självklart, midsommarfirande. Njut av färsk fisk och skaldjur samt Danmarks berömda öl.

Höst:

Färgsprakande löv och behagliga temperaturer. Det är också en utmärkt tid för att njuta av Danmarks skörd av äpplen, päron och plommon.  Det blir mörkare, och det kan vara regnigare än på sommaren. Hösten är tid för ”Kulturnatten” i Köpenhamn, en natt då staden förvandlas till ett gigantiskt kulturhus. Vad gäller mat så är det säsong för svamp och vilt.

Vinter:

Mindre trängsel på banorna och möjlighet att se Danmark från en annan sida. Många klubbar har vintergreens och erbjuder rabatterade priser. Det är dock kortare dagar och risken för snö och frost.
Julmarknader och ”hygge” är i centrum under vintermånaderna. Prova traditionell dansk julemad som ”flæskesteg” (grisstek) och ”risengrød” (risgrynsgröt).

Oavsett när du väljer att åka så har Danmark alltid något unikt att erbjuda. Det är bara att packa golfklubborna och göra sig redo för en oförglömlig resa!

Navigera på karta

Våra utvalda resmål