Golf joy travel
Golf i Polen

Polen bjuder på historia, prisvärd shopping och fantastiska stränder!

Trestadsområdet i Polen är mer än bara vackra stränder och historiska städer; det är också en dold pärla för golfentusiaster. Gydnia, känd för sin moderna arkitektur och marina traditioner, kompletterar perfekt Sopot, en kurort känd för sin elegans och stil. Och låt oss inte glömma den tredje pärlan i denna trilogi, en stad rik på kultur och historia. Från spännande maritima museer till eleganta kasinon och, naturligtvis, golfbanor som är lika utmanande som de är vackra, finns det något för varje smak i Trestadsområdet

 

Sol & bad!

Njut av de vackra milslånga stränderna

Rik historia

Smaka på Polen!

Golf i Polen: En dold pärla på den Europeiska golfkartan

När man tänker på golfdestinationer i Europa, är Polen kanske inte det första landet som dyker upp i tankarna. Men Polen har en spännande och snabbt växande golfscen.

Landet har kommit en lång väg sedan det öppnade sin allra första golfbana i Powsina 1938. Det är en historia som inte bara speglar golfens växande popularitet i landet men också de sociala och kulturella förändringarna som Polen har genomgått.

Det Polska Golfförbundet, grundat så sent som 1993, har varit en katalysator för sportens utveckling i landet. Med nu över 60 anslutna golfklubbar, inklusive närmare tjugo 18-håls anläggningar, har Polen verkligen satt sig på golfkartan.

Bästa tiden för Golfresa Polen

När ska man resa?

Att resa till Sopot och Gdynia för en golfsemester innebär att man måste ta hänsyn till en rad olika faktorer, från klimat och crowd-nivå till lokal kultur och evenemang.

Vår (Mars till Maj): Våren är en underbar tid att uppleva den fräscha grönskan på golfbanorna. Vädret börjar bli varmare, men turistsäsongen har inte kommit igång ännu, vilket ger dig friheten att njuta av banorna i lugn och ro. På prisfronten kan du också förvänta dig något lägre greenfees. Ett evenemang att hålla utkik för är Sopot Jazz Festival, en höjdpunkt för kulturfantaster.

Sommar (Juni till Augusti): Detta är högsäsong, och med det kommer bättre väder men också högre priser och fler golfare på banorna. Temperaturen är idealisk för att spela golf, men förbered dig på att boka tee-tider i god tid. Sopot och Gdynia är också kända för sina sommarevenemang, som Open’er Festival i Gdynia, en av Polens största musikfestivaler. Stränderna blir livliga, och det är hög tid för segling och andra vattensporter.

Höst (September till November): Sommaren har lagt sig, men det milda klimatet gör hösten till en attraktiv tid för golf. Färgskiftningarna i naturen ger en fantastisk backdrop till ditt spel. Marknader med lokala produkter blir vanliga, och det kan vara en utmärkt tid att prova polsk öl och vodka på lokala destillerier. Priserna är rimligare än under högsäsongen, och färre spelare betyder snabbare runder.

Vinter (December till Februari): Golfspel är begränsat under de kalla månaderna, men om du är intresserad av att uppleva regionens kultur, erbjuder vintern också sin egen charm. Många hotell erbjuder off-season priser, och det är en bra tid för att utforska de inomhusattraktioner som Sopot och Gdynia har att erbjuda.

Navigera på karta

Våra utvalda resmål till Polen

Låt oss komma med ett reseförslag

1