Golf joy travel
Cuevas del Drach
Upplev de spektakulära grottorna i Porto Cristo,
Serra de Tramuntana
Detta är en vacker bergskedja som sträcker sig längs Mallorcas nordvästra kust
Port de Soller
Detta pittoreska fiskeby och hamn är beläget på Mallorcas nordvästra kust
Katedralen i Palma de Mallorca
Denna fantastiska katedral, officiellt känd som La Seu
Föregående bild
Nästa bild

Mallorca

Letar du efter en golfdestination som erbjuder mer än bara utmanande fairways och perfekt putsade greener? Välkommen till Mallorca! 

Mallorca är inte bara en ö; det är en hel värld av upplevelser paketerade i en förstklassig destination. Med en perfekt balans av kvalitativ golf, pulserande kultur och bedårande landskap, kan Mallorca erbjuda något för alla – från den inbitne golfaren till kulturälskaren och äventyrsjägaren.

 

Golf på Mallorca

Mallorca är en mycket populär golfdestination och bjuder på ett 20 tal omväxlande golfbanor inom en timme. Ön har ett typiskt medelhavsklimat med ungefär 300 soldagar om året, milda vintrar och soliga varma somrarna. Den första banan Son Vida Golf invigdes 1964 i samband med att allt fler turister började upptäcka ön. 

Upplev mer

Tips Mallorca

Upplev vackra mallorca från hästryggen! Det var en kul kombination med golfen att ta en tur   på hästryggen och rida utmed stigar på landsbygden och längs med havet. Det finns en stort utbud av turer med varierande svårighetsgrad. Cueva del Drach, dessa grottor är belägna i Porto Cristo och är en imponerande naturlig sevärdhet. Ta besöket när det är någon musik föreställning, en riktigt häftig upplevelse! 

Bästa tiden för Golfresa till mallorca

När ska man resa?

Våren: Den Idealiska Tiden

Våren är en underbar tid att spela golf på Mallorca. Dagstemperaturerna ligger mellan 15–20 grader Celsius, och landskapet blommar. Våren är också tiden för ”Fira del Ram,” en traditionell marknad i Palma som sträcker sig över flera veckor med hantverk, mat och kulturella framträdanden. Detta kan ge en fantastisk lokal touch till din golfresa. Många golfklubbar håller också säsongsöppnande event och småtävlingar, vilket kan vara spännande att delta i.

Sommaren: För den Ofruktade

För dem som tål hetta, är sommaren full av liv och aktiviteter. Förutom golf på morgonen, kan du njuta av sommarens festivaler som ”Sant Joan” med sina eldshower, eller ”La Beata” i Santa Margalida, där traditionella kläder och parad är i fokus. Efter din golfrunda kan du också ta en båttur från Port de Sóller för att se de fantastiska solnedgångarna, en upplevelse du inte vill missa.

Hösten: En Osedd Pärla

Hösten i Mallorca bjuder på flera festivaler och marknader, inklusive ”Fira de l’Esclata-Sang i Música a la Fresca,” en svamp- och musikfestival i Mancor de la Vall. Denna tid på året erbjuder inte bara bra golf utan även en glimt av den lokala kulturen och gastronomin. Temperaturerna är mildare, och lövverket ger en fantastisk atmosfär på golfbanorna. Hösten är också tiden för vinskörd, och många vingårdar erbjuder turer och provsmakningar.

Vintern: Ett Alternativ med Överraskningar

Även om vintern inte är den högsta säsongen för turism, har Mallorca mycket att erbjuda. I januari kan du uppleva ”Sant Antoni” festligheterna, där människor tänder bål, grillar och firar skyddshelgonet för djur. För de som är intresserade av kultur är ”Festival de Pollença,” ett internationellt musik- och konstevenemang, ett måste. Golf är fortfarande spelbart med milda temperaturer, och det är en perfekt tid att njuta av mer lokala erfarenheter.


Så oavsett när du väljer att resa till Mallorca, kan du vara säker på att det inte bara är golf som väntar. Varje säsong bjuder på sin egen uppsättning av lokal kultur, mat och festligheter, vilket gör Mallorca till en fulländad destination för golfaren som vill ha lite mer.

Navigera på karta

Våra utvalda resmål till Mallorca

Låt oss komma med ett reseförslag

1