Golf joy travel

En golfdestination mitt i Europa!

Låt oss ta dig med på en golfresa du sent kommer att glömma! Tjeckien är inte bara hem för stämningsfulla slott och fantastisk öl; det är också en oväntad men fantastisk golfdestination. I centrum av allt detta finner vi Konopiště Golf Resort, en plats där golfens elegans möter Tjeckiens rika kulturarv.

Tjeckien är inte bara känd för sin rika historia och kultur. Ett populärt talesätt bland lokalbefolkningen är ”Kdo hledá, najde”, vilket betyder ”Den som söker, han finner”. Det kunde inte vara mer sant för den äventyrlige golfaren i Tjeckien; det finns alltid något nytt och spännande att upptäcka, både på och utanför golfbanan.

Fyll din golfresa till Tjeckien med mer än bara golf. Upplev rik historia, otroliga sevärdheter och en kultur som är lika varm som den är fascinerande. Från att smaka på lokala ölsorter och traditionell mat, till att utforska UNESCO-världsarv och delta i lokala festivaler, erbjuder Tjeckien en rik palett av upplevelser som kommer att göra din resa minnesvärd.

Utforska historiska Prag
Ikoniska sevärdheter, vacker arkitektur
Smaka på Tjeckien
Njut av en god gulasch eller knödel
Lokala marknader
Fynda lokala hantverk och och smaka på lokala specialiteter som Trdelnik på en av de många marknaderna
Julmarknad
Även om golfen inte är i centrum under vintern är ett besök på Prags jularkand väl värt resan!
Föregående bild
Nästa bild

Golf i Tjeckien

Golf i Tjeckien är en sport som har upplevt en explosionsartad tillväxt sedan landets öppning efter Sovjetunionens fall. Från att ha varit en sport för de få, har golf nu blivit tillgänglig för alla i detta fascinerande land. Enligt statistik från det Tjeckiska Golf Förbundet har antalet registrerade golfspelare och banor i landet mer än fördubblats de senaste två decennierna.

Bästa tiden för golfresa till Tjeckien

När ska man resa?

Planering är nyckeln till en framgångsrik golfresa, och i Tjeckien har varje säsong sin egen unika charm och fördelar. Här är en djupdykning i vad du kan förvänta dig under olika delar av året:

Våren – Nya Möjligheter på Greenen

Våren är en tid av förnyelse, och det gäller även för golfbanorna. Efter vinterns dvala kommer de tjeckiska banorna till liv igen. Blommande träd och nyklippta fairways gör detta till en utmärkt tid för att besöka. April och maj är månaderna när banorna är mindre trångt, vilket ger dig gott om utrymme att finslipa ditt spel.

Våren är också tiden för Prags filmfestivaler och vårfirandet ”Máj”, som inkluderar dans och musik.

Sommaren – Högsäsong med mycket mer än golf

Sommaren är högsäsong i Tjeckien, inte bara för golf utan också för att utforska landet i stort. Varma temperaturer och solsken från tidig morgon till sen kväll ger dig massor av tid att njuta av allt landet har att erbjuda. Efter en tidig golfrunda kan du ta dig tid att utforska Prags historiska kvarter eller ta en simtur i någon av landets natursköna sjöar.

Prag kryllar av musikfestivaler och utomhusevenemang under sommarmånaderna.

Hösten – Dramatisk skönhet och skördetid

Hösten är en underbar tid att spela golf i Tjeckien. Temperaturerna börjar sjunka, men de är fortfarande tillräckligt behagliga för en dag på banan. Den krispiga luften och löven som ändrar färg skapar en dramatisk bakgrund till din golfrunda.

Oktober är skördemånad och det betyder vin- och ölfestivaler i överflöd. Det är också en bra tid att utforska de lokala bondemarknaderna.

Vintern – En Tid för Kultur och Köld

Även om vintern kanske inte är den bästa tiden för golf i Tjeckien, är det en utmärkt tid att uppleva landets kultur och traditioner. Prags julmarknader är världsberömda och erbjuder en mysig atmosfär.

Nyårsfirandet i Prag är en upplevelse i sig, med fyrverkerier som lyser upp himlen över Karlsbron

Lär dig mer om öl i Prag Staropramen

Utforska ölets värld i Prag vid Staropramen Bryggeri

Har du någonsin funderat på hur din favoritöl blir till? Om du planerar en resa till Prag och är en ölälskare, så har vi det perfekta tipset för dig. Besök Staropramen, grundat 1869, är en av de äldsta och mest kända bryggerierna i Tjeckien. Det är en del av den historiska bryggerikomplexet i Prags Smíchov-distrikt. Här får du lära dig mer om denna fascinerande dryck.

Det skulle inte vara en äkta ölupplevelse utan provsmakning. På Staropramen får smaka olika sorter serverade i provsmakningsglas. Det ger dig en chans att verkligen uppskatta de subtila smakerna och den komplexa bryggprocessen som går in i varje droppe.

Om du känner dig hungrig har Staropramen förberett en meny med rätter som kompletterar deras öl perfekt. Det är en utmärkt möjlighet att prova på några lokala tjeckiska delikatesser samtidigt som du njuter av din öl.

Vi rekommenderar att boka din tur i förväg.

Navigera på karta

Våra utvalda resmål

Låt oss komma med ett reseförslag

1