Golf joy travel

Soldränkt golfresa i förenade arabemiraten!

Efter drygt sex timmars flygresa befinner du dig i en helt ny värld – Förenade Arabemiraten. På några få år har destinationen etablerat sig som ett av de nya intressanta golfresmålen. Inte minst Race to Dubai har verkligen satt Förenade Arabemiraten på golfkartan. Våra golfresor går till emiraten Dubai och Abu Dhabi som genomgått en explosionsartad utveckling de senaste årtiondena. Emiraten har förvandlats till supermoderna världsmetropoler med extrema byggnader, lyxig shopping, hänförande sevärdheter.

Golf i UAE

Förenade Arabemiraten har varit med om en helt osannolik resa – från ödsliga dynområden vid den Persiska vikens kust i slutet av 80-talet till den spännande golfdestination den är idag. 1988 togs de första spadtagen för den första banan. Sand, passande gräs, massor av vatten, design av de allra bästa och världsberömda spelare som Nick Faldo, Ernie Els och Colin Montgomerie har varit receptet för att skapa Mellanösterns mest spektakulära banor. Dubai och Abu Dhabi är hem till några av de mest prestigefyllda golfturneringarna i världen, inklusive Abu Dhabi HSBC Championship och Dubai Desert Classic. 

Golfresa Algarve

När ska man resa?

Om du överväger en golfresa till Dubai eller Abu Dhabi är det viktigt att tänka på flera faktorer, inklusive klimat, evenemang, och prisnivå.

Våren, som sträcker sig från mars till maj, är en idealisk tid att besöka. Med temperaturer som rör sig mellan 24-35°C och golfbanor i perfekt skick, får du en utmärkt kombination av spel och nöje. Du kan även passa på att delta i Dubai Food Festival och njuta av den lokala gastronomin.

Hösten, från september till november, är en annan bra period för golf. Temperaturen ligger mellan behagliga 25-37°C, och golfbanorna är i bra skick. Det är också en tid för kulturella evenemang som Abu Dhabi Film Festival och Dubai Design Week, vilket ger en extra krydda till din vistelse.

Om du är ute efter en budgetresa kan sommaren, trots den extrema värmen upp till 40°C, vara ett alternativ. Många klubbar erbjuder nattgolf, och det är off-season, vilket innebär att du kan hitta bra erbjudanden på både boende och greenfee. Dock är utbudet av stora evenemang begränsat under denna period.

För de som föredrar ett milt klimat, erbjuder vintern, som går från december till februari, temperaturer mellan 18-28°C. Golfbanorna är i toppskick, även om det kan bli lite trångt. Evenemang som Dubai Shopping Festival och Abu Dhabi HSBC Championship i golf lockar också många besökare, men kom ihåg att det är högsäsong och priserna kan vara på den högre sidan

Navigera på karta

Våra utvalda resmål till UAE

Låt oss komma med ett reseförslag

1