Golf joy travel

 Linksgolf i Nordirland, linkspärlor i Game of Thrones miljö

Golfen Nordirland är upplever ett ökat intresse där 148 upplagan av The Open som kommer att spelas på Royal Portrush 18 – 21 juli 2019. De 90 golfbanorna man hittar här i Nordirland bjuder på en väldig variation, från frodiga parkbanor till de karga linksbanorna längs med kusten. En del av charmen med en golfresa till Nordirland är det varma välkomnandet, man är aldrig långt ifrån 19e hålet med en Guiness i handen och göra nya bekantskaper.

NI1En självklar destination för en golfresa till Nordirland är Portrush som ligger längs med den vackra kusten i nordvästra delen av ön. Här trängs fantastiska linksbanor i en Game of Thrones miljö med klippor som stupar ner i havet, gröna vidder där fåren går och betar. Det är en region så fylld med historia och myter, varje liten kulle, klippa fått ett namn. Här finns äkta linksbanor som är urmejslade ur det karga, vindpinade kustlandskapet.

NIPortstuartCastlerock Golf Club är en av de tre linkspärlorna som ligger sida vid sida utanför Portrush. Det är en fantastisk linksbana som ligger i det karga landskapet där banan formats av vind och vatten och naturligt smält in i sanddynorna. En måste banan att spela om du planerar en resa hit! Från hålen ser man över den vattnet som skiljer till Portstuart Golf Club.

NIportrush

Den mest kända av de tre trillingarna är kommande The Open banan, Royal Portrush. Det här är en banan som finns på mångas ”Bucketlist”, bana är rankad som topp 7 i världen.
NIRoyal1Det är en krävande bana och att spela med Caddy här är väl värt avgiften det höjer spelupplevelsen! En kunnig caddy vägleder dig genom banan på allra bästa sättet och delar gärna med stolthet sig av historier och anekdoter om och omkring banan. Royal Portrush Golf Club har två mästerskaps banor – den berömda Dunluce Course som från början var herrarnas bana och den kortare och smalare Valley Course där damerna spelade sina tävlingar. Båda ligger inbäddat bland sanddynorna med en imponerande utsikt över norra Atlanten med utsikt över Skottland och Donegal och i bakgrunden ser man de fantastiska klippformationer som kallas Giants Causeway. Enligt myten var det en jätten Finn McCool som bråkade med den skotska jätten Benandonner som hotade Irland. Finn försvarar Irland genom att kasta en bit av Antrim kusten ut i havet för att visa Benandonner en lektion som istället ilsknar till. Finn gör en förhastad reträtt, följt av jätten, men blir räddad av vår hjältes snabba fru som klädde ut honom som en bebis. Det finns en  spektakulär vandringsled kring the Giants Causeway. Den sträcker sig runt 8 km genom ett underbart vilt och robust kustlandskap längs gräs och grusvägar. Helt suveränt för att se de stora klipporna och märkliga stenarna och formationerna. Det här är även ansett som några av de bästa utsiktsplatserna över klipporna i hela Europa. Härifrån sänkte den flera skepp i den Spanska Armandan skatter som var dolda ända till 1987 belgare började dyka och leta efter guldet han visste fanns gömda på havets botten. Nu kan man se skatterna på museet i Belfast.

Nordirland för livsnjutare
Att whiskey och golf hör ihop är ett välkänt faktum och här i Nordirland kan man kombinera de två. Från golfpärlorna vid Portrush är det väldigt nära till Bushmills, Irlands äldsta whiskey destilleri.

NIwhiskey
Tips efter en golfrunda: Hot Whiskey,
Recept från #TheWhiskeyLad:
25 ml  Coleraine Irish Whiskey eller Bushmills White Bush 
5 ml honung
25 ml alkoholfri Ingefärsvin (Papa’s Ginger Wine)
Citronskiva och kryddnejlika 
Fyll upp med hett vatten
Bushmills har anor ända från 16oo talet då King James gav Sir Thomas Phillips en licens att destillera. Varumärket Bushmills Distillery har överlevt bränder och katastrofer och finns kvar sedan 1784. Old Bushmills Distillery som ligger i den lilla byn Bushmills är ett måste för alla whiskyälskare. Här kan man ta en lära sig mer om hur det går till att ta fram whiskey och avsluta med  provsmakning.
NIGalgorm

Med Nordirlands stora variation på golfbanor kan man få helt annan typ av golfresa med frodiga uppvuxna parkbanor såsom Galgorm Castle Golf Club, där man kan bo vid det bekväma 5* Galgorm resort. Banan betraktas som en av Nordirlands bästa banor och var värd för Northern Ireland Open 2013 och 2014. Det är en vacker 18-håls parkbana som ligger vid ruinerna av McQuillanklanens fort.

NIroe2Söker men en golfresa där man har allt samlat på en plats är Roe Park Resort ett utmärkt val. Det är en av Nordirlands tre golfanläggningar och ligger mycket naturskönt vid Roedalen med vyer över Lough Foyle. Banan Roe Park är känd för sin fantastiska natur, det är en uppvuxen parkbanan som löper genom ett böljande landskap.

Välkommen att upptäcka golf i Nordirland!

Häng med på vår runda på banorna, se filmerna 


Bra länkar

Förgyll din resa med spännande mat & dryck upplevelser

https://www.causewaycoastfoodietours.com

https://www.bushmills.com/

http://www.tourismni.com

http://www.discovernorthernireland.com/golf

http://www.visitbelfast.com

http://www.visitcausewaycoastandglens.com/

Dela den hör bloggen

Fler artiklar

Topp5 Marocko

Topp 5 Marrakech

Fyll din golfresa med ännu mer upplevelser! 1 .Medina – Marrakechs gamla stad är en magisk plats full av smala gränder, ett nätverk av labyrinter som är fulla av överraskningar, färgstarka marknader och spännande kulturella upplevelser. Här kan du besöka lokala hantverksverkstäder, prova på kryddiga delikatesser, eller bara njuta av atmosfären medan du tar en kopp mint-te. 2. Bahia Palace – ett fantastiskt palats som byggdes på 1800-talet för en av sultanerna i Marocko. Palatset är känt för sin imponerande arkitektur, mosaiker, utsmyckningar i stucco och träsniderier och vackra trädgårdar.

Read More
Topp 5 Paris

Topp 5 Paris

1 Utforska Paris, förutom att spela golf på Golf National, kan du också ta dig tid att utforska Paris. Besök Eiffeltornet, Louvren, Notre-Dame-katedralen och ta en promenad längs Seine-floden. 2.Besök Versailles slott: En kort bilresa från Golf National ligger Versailles slott. Detta magnifika slott, som en gång beboddes av den franska kungen Ludvig XIV, är en av Frankrikes mest ikoniska sevärdheter. Besök slottets magnifika rum, trädgårdar och fontäner, och lär dig om dess rika historia.mer info https://www.chateauversailles.fr/ 3 Njut av fransk gastronomi: Frankrike är känt för sin mat och vin,

Read More