Golf joy travel

Golf vid Polens riviera

Lugnet börjar lägga sig på hemma banan i Halmstad, bladen börjar gula lite. Jag ställde frågan till sonen om han ville följa med på en golweekend, till min förvåning blev det ett jakande svar!
Jag har varit nyfiken på Polen en längre tid, det är ju inte en självklar golfdestination. Polens första golfbanan öppnade 1938 i Powsina och det Polska Golfförbundet grundades 1993. Nu finns 60 anslutna golfklubbar varav närmare tjugo 18 – håls anläggningar.Men det är en väldigt lite sport här, av Polens 38 miljoner invånarna spelar knappt 4 000 golf!

Det finns olika alternativ att ta sig till Polen och Sopot som är vårt sikte, färja från Karlskrona till Gdynia eller från Nynäshamn till Gdansk. Flyg till Gdansk går från Göteborg, Skavsta eller Malmö. Lågprisbolag mindre flygorter såsom Malmö. Wizz air. Mitt val föll på den korta flygturen från Malmö direkt till Gdansk med Wizz air. Vi anländer väldigt sent så det är mycket skönt att ha en transfer bokad i förväg som väntar på oss för att ta oss en 30 minuter in till Sopot.

Vi checkar in på Hotel Rezydent som är ett charmigt femstjärnigt boutiquehotell som är beläget i hjärtat av staden, bara 500 meter från den breda sandstranden. Hotellet ligger även på bekvämt gångavstånd till piren i Sopot samt den berömda gågatan Monte Cassino pittoreska affärer, gallerier, caféer och restauranger precis runt hörnet. Längs huvudgatan Monte Cassino ligger restauranger, barer och dansställen tätt, och nattsuddarna går oftast inte hem förrän solen har gått upp. Men vi sköter oss bra och slocknar innan huuvdet träffar kudden.
Vi hinner med en fantastisk frukost och en morgonpromenad i Sopot för att spana in den kända piren och insupa lite av Sopots atmosfär innan färden fortsätter mot Sierra.

Det är inte svårt att förstå varför den här idylliska kurorten även kallas Polens St Tropez. Orten är vackert belägen på en höjd vid kusten och sträcker sig från skogen i norr ner mot en vit lång strand med kristallklart vatten i söder.

Vi har fixat en transfer från Sopot till Sierra Golf resort där en starttid väntar. Vår chafför tar oss dit med ett hårt tryck på gaspedalen, ackompanjerat av hysterisk umpa umpa musik på polska. Efter en knapp timme, lätt illamående är vi redo för att pegga upp på Sierra golf Club.
Det här är en pedantiskt skött parkbana. Mycket fin finish kring teeboxar med vackra planteringar och arrangemang. Det var en rolig layout med variation på hålen. Det var lätt att hitta bollar som inte riktigt hamnade på fairway.

 

Här bor man i rymliga bungalows i direkt anslutning till golfbanan och en kort promenad från det fina klubbhuset som är hjärtat i Resorten. Här finner man reception, shop och restaurang och bar.

Efter en god middag och en natts sömn går vår färd vidare mot Sand Valley. Det är en fin golf resort som är ostört beläget 10 mil från färjeläget i Gdynia och flygplatsen i Gdansk.
Jag hade hört att Sand Valley skulle vara en väldigt utmanande golfbana så jag hade säkrat upp med en väldig mängd golfbollar inför denna rundan, jag kunde i efterhand konstatera att det verkligen behövdes!

Inledningshålen var en mjukstart, såg vart du ska landa bollen. Det blev tuffare efterhand och möjligt att ruffen blev tätare och högre också. Det var intill omöjligt att hitta bollarna som blev lite sneda. Sand Valley är bana med inslag av en inland linksbana.
Att boendet är helt perfekt för gäng som vill resa och bo tillsammans kunde vi se på gästerna som var där. 99,9% killgäng 😊 och jag.
Summerat är Polen en destination jag jag gärna upplever igen! Och det är möjligt att jag tar bilen nästa gång för att vara lite mer fri att utforska mer av vad trestadsregionen har att erbjuda. Resorterna ligger lite avsides men vill man bara spela golf, äta gott och umgås så är det perfekt!

Dela den hör bloggen

Fler artiklar

Topp5 Marocko

Topp 5 Marrakech

Fyll din golfresa med ännu mer upplevelser! 1 .Medina – Marrakechs gamla stad är en magisk plats full av smala gränder, ett nätverk av labyrinter som är fulla av överraskningar, färgstarka marknader och spännande kulturella upplevelser. Här kan du besöka lokala hantverksverkstäder, prova på kryddiga delikatesser, eller bara njuta av atmosfären medan du tar en kopp mint-te. 2. Bahia Palace – ett fantastiskt palats som byggdes på 1800-talet för en av sultanerna i Marocko. Palatset är känt för sin imponerande arkitektur, mosaiker, utsmyckningar i stucco och träsniderier och vackra trädgårdar.

Read More
Topp 5 Paris

Topp 5 Paris

1 Utforska Paris, förutom att spela golf på Golf National, kan du också ta dig tid att utforska Paris. Besök Eiffeltornet, Louvren, Notre-Dame-katedralen och ta en promenad längs Seine-floden. 2.Besök Versailles slott: En kort bilresa från Golf National ligger Versailles slott. Detta magnifika slott, som en gång beboddes av den franska kungen Ludvig XIV, är en av Frankrikes mest ikoniska sevärdheter. Besök slottets magnifika rum, trädgårdar och fontäner, och lär dig om dess rika historia.mer info https://www.chateauversailles.fr/ 3 Njut av fransk gastronomi: Frankrike är känt för sin mat och vin,

Read More