Golf joy travel

Golf i Cascais

Cascais ligger bara 3 mil från Lissabons flygplats, så vill man, klarar man sig fint med transfers men jag tycker det är en frihet att ha en egen bil för att kunna göra spontana utflykter. Trots att Lissabon är en storstad är det enkelt att köra och lätt att hitta ut till Cascais.

Jag återvänder till Cascais för femte gången med en lång lista med allt som jag inte hann med under den senaste resan. Cascais måste upptäckas i omgångar som en lök som skalas av upptäcker hela tiden nya saker. Det är en lagom stor ort som har en lång och spännande historia med influenser från olika kulturer en utgångs plats för upptäcktsresande och kusten härjade pirater. Cascais blev en tillflyktsplats för de Europeiska kungligheterna under krigen. Det har skapat ett arv med sofistikerad elegans som man ser i arkitekturen med alla slott, vackra byggnader och här hittar man även många golfbanor,  motorsport och internationellt Casino.

Oitavos

Under de tidigare resorna har jag hunnit med att spela alla de sju banorna som ligger inom en radie på ett par mil från Cascais. Det är riktigt bra banor allihop som har sina tydliga karaktärer som skiljer sig mycket från varandra. Penha Longa är en unik uppvuxen parkbana där man spelar i ett kuperat sagolandskap se bergen i bakgrunden.  Belas och Belura är två moderna banor, Estoril och Lisbon Sports Club är två anrika gamla klubbar. Den senare grundades redan år 1922, det är en gammal layout inspirerad från Skottland, skapad i en tid där det inte var tätt mellan bollarna då det var ok att utslagsplatserna korsade olika hål. Men den här gången valt ut favoriterna Oitavos, Quinta da Marinha.

Oitavos

Det har aldrig blivit tillfälle tidigare att bo på Oitavos hotellet även om jag spelat banan och njutit av maten och den storslagna utsikten på terrassen vid Oitavos. Det är verkligen ett spektakulärt och unikt designhotell med där nästan allt är genomskinligt! Man kliver in i lobbyn får man en känsla av att vara ute fast man är inomhus. Det är helt öppet och bara stora glaspartier åt alla håll.  Här bor man verkligen bra och har helt enorm utsikt över mästerskap banan Oitavos som  är en klass för sig.

Quinta da Marinha

Quinta da Marinha

Granne med Oitavos ligger den kompletta och härliga Quinta da Marinha Resorten. När man kliver ur bilen sprider sig ett lugn, här bor man i en avkopplande och lummig miljö. En av fördelarna med Quinta är att det finns ett stort urval på boendealternativ från det moderna designhotellet Onyria med de tillhörande villorna till Quinta da Marinha hotellet eller deras bungalows som ser ut lite som charmiga smurfhus. Det här är ett ställe man bara trivs, mycket att göra med pooler, spa, tennis eller golfen som bara ligger på promenad avstånd.  Det är en helt annan typ av golfbana än Oitavos, det är en härlig parkbana med omväxlande hål.

En folkfest, fotboll Benfika

En folkfest, fotboll Benfika

Efter golfrundan är kvällen bokad för att heja fram Benfika på Estadio da Luz, där Champions League finalen hölls 2014 man ser arenan på väg från flygplatsen. Vill man uppleva fotboll på plats biljetter köpas på arenan eller så hjälper gärna footballtravel.se till. Trots att Befinka mötte ett bottenlag i serien så blev det en riktig folkfest med 57 000 åskådare som satte arenan i gungning! Som pricken över I:t så ligger ett enormt shoppingcenter mittemot arenan där man kan parkera bilen. Så man kan ju fördriva en stund efter matchen, att äta eller shoppa medan man väntar på att köerna lättar efter matchen

SintraMed en golffri dag är för en utflykt. Sintra hade jag bara upplvet genom bilrutan och sett de vackra byggnaderna på håll. Sintra är ett unikt världskultur arv, ett koncentrat av slott, djupa vilda skogar och mystik. Min ambition att hinna med Castelo dos Mouros, det uråldriga slottet med den vackra kringmuren, Palacio da Pena som är en av ikon byggnaderna med spektakulärt läge, Palacio National Sintra fick snabbt omvärderas då medresenärerna baxnade inför uppgiften. Efter förhandlingar reducerades till Sintra utflykten till ett monument, det som fått bäst recensioner på Tripadvisor, nämligen  Palácio e Quinta da Regaleria. Det här är en trolsk plats, med slott, underjordiska gångar, vattenfall, vindlande trappor, utsiktspunkter, labyrinter.  Det är en sannolik samling av vackra magiska platser och man behöver inte mycket fantasi för att se Hobbit eller Harry Potter i ögonvrån.

Quinta da Marinhas ricenter

Quinta da Marinhas ricenter

Som en del i förhandlingarna tidigare i Sintra blev ett besök på Quinta da Marinha Resorten enorma ridcenter utlovat. Ridcentret är en samling av olika stall som har sina separata ridskolor. Jag kan kommendera Miguel Alves fina hästar trevliga instruktörer, vill ut på ridtur i det vackra landskapet eller ridlektion. Hopplektion i ett något för dagen dammigt ridhus.

Restaurant ParadigmaDet Portugisiska köket har allt som gör även den mest kräsna gommen lycklig! Portugals kök är lika rik och varierande som dess landskap den är baserad på kvalitet, man hittar allt från traditionella recept till de mest innovativa och ovanliga trender. Cascais är vimlar av restauranger, men man kan råka ut för riktiga bottennapp om man väljer fel restaurang vilket vi i vår iver gjorde. Ett varningstecken är restauranger som har inkastare. Se upp för turistfällorna,  vi blev serverade bläckfisk som var seg som gummi kött som var så segt att den inte gick att skära igenom, micro värmd lasagne..  Besvikna och fortfarande hungriga fick det bli närmaste McDonalds och det smakade gott.  Inför nästa besök gjorde vi en grundlig research och fick två bra tips. Paradigma se mer på http://www.restauranteparadigma.com/restauranteparadigma/
och Maria Pia ligger innan det stora torget på väg från Cidadela.   Restaurangerna har härlig miljö, bra service och mottagande och det var supergott!

Tiden sprang iväg och det känns som den där listan bara blev längre på vad jag skulle vilja göra så det får bli en retur resa inom kort!

Tips på länkar
Golfresor Quinta da marinha
Fotboll http://www.footballtravel.se
Restauranger www.restauranteparadigma.com,
Maria Pia, adress  Passeio Dona Maria Pia

Dela den hör bloggen

Fler artiklar

Topp5 Marocko

Topp 5 Marrakech

Fyll din golfresa med ännu mer upplevelser! 1 .Medina – Marrakechs gamla stad är en magisk plats full av smala gränder, ett nätverk av labyrinter som är fulla av överraskningar, färgstarka marknader och spännande kulturella upplevelser. Här kan du besöka lokala hantverksverkstäder, prova på kryddiga delikatesser, eller bara njuta av atmosfären medan du tar en kopp mint-te. 2. Bahia Palace – ett fantastiskt palats som byggdes på 1800-talet för en av sultanerna i Marocko. Palatset är känt för sin imponerande arkitektur, mosaiker, utsmyckningar i stucco och träsniderier och vackra trädgårdar.

Read More
Topp 5 Paris

Topp 5 Paris

1 Utforska Paris, förutom att spela golf på Golf National, kan du också ta dig tid att utforska Paris. Besök Eiffeltornet, Louvren, Notre-Dame-katedralen och ta en promenad längs Seine-floden. 2.Besök Versailles slott: En kort bilresa från Golf National ligger Versailles slott. Detta magnifika slott, som en gång beboddes av den franska kungen Ludvig XIV, är en av Frankrikes mest ikoniska sevärdheter. Besök slottets magnifika rum, trädgårdar och fontäner, och lär dig om dess rika historia.mer info https://www.chateauversailles.fr/ 3 Njut av fransk gastronomi: Frankrike är känt för sin mat och vin,

Read More