Golf joy travel

Golf Teneriffa, där fairway möter Atlanten

Teneriffa är ett turistparadis i Atlanten som ligger drygt fem timmar bort från Sverige. Ön har två flygplatser Norte och Sud. Turisterna började hitta till Teneriffa redan på 1800 talet. Ön erbjuder ett härligt strandliv, sevärdheter, vacker dramatisk natur och inte minst härliga golfbanor som lockar med sommar temperaturer när snön ligger djup mitt i vintern.

Golfen intog ön redan på 30 talet, med Real club de Golf Tenerife. Men det dröjde till 90 talet innan golf på Teneriffa tog verkligen fart. Nu finns här 8 golfbanor skapade av de stora, välkända är designers som Donald Steel, Seve Ballestero och Dave Thomas. Gemensamt är att banorna håller en väldigt hög kvalitet som bekräftas av banorna återkommande är värd för stora prestigefyllda tävlingar.

Vid öns norra dels finns den äldsta banan, Real Club de Golf som främst är en medlemsbana. Den har en Klassisk layout från golfens ursprung med nio hål åt ena hålet och i princip 9 hål tillbaka. Andra banan vid öns norra sida är den vackra Buenavista banan. Golfanläggning ligger avskilt vid klipporna vid Teno naturpark.

20180905_124910

På Teneriffas södra och västra del ligger banorna nära, från Abama till Golf del sur som ligger längst ifrån varandra är det lite drygt en halvtimme körväg. Där emellan hittar man banorna Amarilla, Golf las Americas, Golf Costa Adeje och nio håls banan Golf Los Palos. Längs kusten La Caleta, Playa de las Americas, Los Cristianos hittar man många härliga boendealternativ som har ett perfekt läge till att utforska banorna i området och även njuta av strandlivet och ta del av ett bra utbud av shopping och restauranger.

HÄRLIGA GOLFUPPLEVESLER PÅ TENERIFFA

Abama golf, designad av Dave Thomas och invigdes 2004 är en exklusiv golfklubb där greenfeen ligger i jämförelse med Valderrama och PGA Catalunya. Banan har ett spektakulärt läge högt över kusten med en fantastisk vy över Atlanten. När man anländer till anläggningen och ser ut över banan är inte svårt att förstå att man behöver en golfbil för att ta sig runt. Det är kuperad bana med stigningar, spektakulära utslagsplatser och upphöjda greener. Det är en lång banan där de breda och inbjudande fairway lockar att plocka fram drivern. Det kan man snabbt bli straffad för då ruffen är tuff att ta sig ur. Det tjocka gräset fastnar med klubban som gör att bollen bara tar ett litet retsamt skutt framåt. Det är en banan utmanande och tuff banan som passar golfare med lite lägre handikapp. Här vid Abama banan finns ett riktigt härligt boende alternativ det 5* Sheraton hotellet. Bara en kvart söderut från Abama banan ligger den populära Costa Adeje banan. Här finns en 18 håls mästerskapsbana samt en 9 håls bana Los Lagos. Costa Adeje är designad av Jose Gancedo och invigdes 1998. Rundan börjar med ett relativt enkelt, brett par 5 hål med en svag stigning där man vid green har en bra överblick på de kommande hålen. Det är en mycket trevlig och variationsrik banan som håller en bra kvalitet rakt igenom. Som gäst här på Costa Adeje får man en bra total upplevelse, med ett härligt 19 hål där man njuter av god mat och dryck både generösa terrassen.

En kvart söderut, praktiskt taget mitt inne i Playa de las Américas ligger den utomordentliga 18-hålsbana Golf Las Americas.  Banan som är designad av John Jacob är byggd på en sluttning med vidsträckt utsikt över stad, strand och hav. De bakomliggande bergen är mäktiga och skyddar från hårda vindar.

20180904_103016

Nästa bana man kommer till är 9 håls banan Golf Palos därifrån är det inte lång till Golf del Sur och Amarilla banan som ligger intill varandra väldigt nära Teneriffas södra flygplats. Det här är riktigt trevliga banor. Amarilla har 18 hål samt en 9 håls pitch och putt bana. Banan är designad av Donald Steel och grundad 1989. Golf del Sur har tre 9 håls slingor, designad Jose Ganncedo. Links, Norra och södra som spelas olika kombinationer. Det är en banan där man behöver inte ha någon golfbil. Ligger utmed havet, Atlanten ständigt närvarande. Klubbhuset ett nav där slingorna utgår ifrån, 1987.Links något längre och uppfattas som den mest utmanande slingan.

La Gomera

EN UTFLYKT FRÅN TENERIFFA

En spännande utflykt är till den lilla charmiga ön La Gomera och spela golf på den unika Tecina banan. Hit tar man sig med färja som tar 50 minuter från huvudön. La Gomera erbjuder på natursköna upplevelser med ett dramatiskt landskap, med urskog och mängder med palmer, härliga stränder. Golfbanan från 2003 är en verklig naturupplevelse, den är designad Donald Steel . Det är en kuperad banan med stora höjdskillnader och spektakulära vyer över Atlanten. Banan har breda fairways och lite klurigt placerade bunkrar.

strand

ETT DOPP I DET BLÅ

Strandlivet är underbart på Teneriffa, med många härliga stränder. Playa de los Cristianos är en mysig, 350 meter lång strand med lugnt vatten. Det finns en trevlig strandpromenad som kantas av restauranger, caféer och barer.  Playa San Juan två mil nordväst om Playa de las Américas är en härlig lavastrand med svart, mjuk sand och trevlig strandpromenad.  Vill man bada i härliga vågor eller surfa är Playa del Médano på Teneriffas sydostkust, i Granadilla de Abona ett bra tips. Den stadiga vinden gör stranden till ett riktigt surfparadis.  Las Teresitas, hittar man norr om Santa Cruz. Det är en bred strand med gyllene sand som importerats från Sahara.

hikingSKOSKAV

Tillhör du den mer aktiva typen eller vill uppleva lite annat än gröna fairways, ta på vandrarkängorna och upplev den fantastiska vackra och dramatiska naturen på Teneriffa. I det vulkaniska landskap som formats kring Teide finns idag många uppskattade vandringsleder. Svårighetsgraderna varierar och därför finns det en led för alla som önskar en naturupplevelse som ett oförglömligt semesterminne.

wineGOD KOMBINATION, GOLF OCH VULKANISKA VINER

Redan på 1500 talet började man framställa vin på Teneriffa. Numera finns det 152 vingårdar som odlar sina vinrankor under hela året med mycket arbete och ansträngning eftersom vingårdarna ligger svårtillgängligt på vulkanisk mark mellan 300 och 1500 meter över havet (den högsta i Spanien). Den kanske mest kända vinproducenten på Teneriffa är Bodega Comarcal Valle de Güímar och ligger i staden Arafo, på vägen upp till berget Teide med hisnande utsikt över Güímar-dalen. Här producerar man olika typer av vin, inklusive mousserande vin.  En riktigt trevlig utflykt efter golfrundan.  http://www.bodegavalledeguimar.com/

eat

TENERIFFA FÖR FOODIES

Teneriffa har en hälsosam matkultur där råvarorna som dominerar kommer från havet. En välsmakande specialitet från jorden är de skrumpa små potatisarna Papas arrugadas. De har kokats tills de blir lite skrynkliga med mycket salt att det bildar en tunn, krispig hinna på skalet. En annan välsmakande rätt är Conejo en salmorejo (kanin i sås) och Carne de cabra (getkött).

eat2För att njuta av traditionella kanariska maträtter, testa en Guachinche en enkel och lokal restaurang som serverar god kanarisk, hemlagad mat i generösa portioner.  Restaurangerna som ofta ligger bortom turiststråken kan dock vara lite knepiga att hitta vid Santa Cruz hittar man Guachinche La Cueva De Chichio. Eller fråga en taxichaufför eller hotellets concierge var deras favoritguachinche ligger. En äkta guachinche serverar bara husets vin och inte mer än tre rätter.

Dela den hör bloggen

Fler artiklar

Topp5 Marocko

Topp 5 Marrakech

Fyll din golfresa med ännu mer upplevelser! 1 .Medina – Marrakechs gamla stad är en magisk plats full av smala gränder, ett nätverk av labyrinter som är fulla av överraskningar, färgstarka marknader och spännande kulturella upplevelser. Här kan du besöka lokala hantverksverkstäder, prova på kryddiga delikatesser, eller bara njuta av atmosfären medan du tar en kopp mint-te. 2. Bahia Palace – ett fantastiskt palats som byggdes på 1800-talet för en av sultanerna i Marocko. Palatset är känt för sin imponerande arkitektur, mosaiker, utsmyckningar i stucco och träsniderier och vackra trädgårdar.

Read More
Topp 5 Paris

Topp 5 Paris

1 Utforska Paris, förutom att spela golf på Golf National, kan du också ta dig tid att utforska Paris. Besök Eiffeltornet, Louvren, Notre-Dame-katedralen och ta en promenad längs Seine-floden. 2.Besök Versailles slott: En kort bilresa från Golf National ligger Versailles slott. Detta magnifika slott, som en gång beboddes av den franska kungen Ludvig XIV, är en av Frankrikes mest ikoniska sevärdheter. Besök slottets magnifika rum, trädgårdar och fontäner, och lär dig om dess rika historia.mer info https://www.chateauversailles.fr/ 3 Njut av fransk gastronomi: Frankrike är känt för sin mat och vin,

Read More