Golf joy travel

Par & Spa, kombinera golfresa med Spa

Topp 5 Huelva

Golf och Spa

Kombinera din golfresa med underbara spa upplevelser

MED SPA MENAS OFTA ”HÄLSA MED VATTEN” – ORDET SPAHAR FLERA MÖJLIGA URSPRUNG. ETT AV DEM KAN VARA TYDNINGEN AV DE TRE BOKSTÄVERNA AV DET LATINSKA ORDEN SALUS PER AQUA= HÄLSA/LÄKNING GENOM VATTEN.

Andra tydningar kan komma från latinska verbet spargere– att hälla framåt. De gamla romarna byggde vanligtvis sina anläggningar vid varma källor som t.ex. vid Baden-Baden, Bath, Budapest och andra liknande platser, där den varma källan ”hälldes framåt”. Till engelska språket hittade ordet genom det gamla wallonska ordet espa, som betyder fontän. Gemensamt är dock välbefinnande och vatten är i fokus!

Vad utgör då ett bra Spa? Golf Joy har testat sig i igenom alla spa på våra golfresmål och har noggrant och rätt kräset utvärderat och plockat ut de bästa som vi vill tipsa dig om.

Ett Spa ska ha ett bra utbudet av faciliteter för avslappnande, avstressande, uppfriskande eller må-bra upplevelser. Man ska känna sig som en förnyad människa!

Vattnet är det centrala i Spaet, det ska finnas pool och en varm jacuzzi där man kan mjuka upp trötta leder efter en dag på golfbanan. Upplevelseduschar är bra och det är alltid lika kul att testa nya varianter. Lika viktigt som jacuzzin är bastuupplevelsen,  gärna olika varianter som ångbastu, torrbastu i olika temperaturer. Som extra krydda med lukter eller ljusspel.  Det ska finans möjlighet till behandlingar som kroppsmassage, gärna speciellt utformad golf Massage. En fotmassage efter golfrundan är inte heller fel.
En vacker och lugn miljö där man kan ladda batterierna är mycket viktigt. Gärna där man kan vila ögonen på horisontlinjen i skön relax avdelning för att ladda med ny energi.

För en total upplevelse ska även en Wellnessdel finnas i anslutning till Spaet med generösa öppettider för morgonpigga golfare.

Topp destinationer för golf och Spa

Golf och spa i Turkiet
Spa och golf i Turkiet är lyxigt och allt är inkluderat!

1. Turkiet Cornelia Diamond, här i golfparadiset, Belek,  på den turkiska rivieran bor man mycket lyxigt hotell med tillgång till ett helt fantastiskt Spa. Här har man inte sparat på något! läs mer om 

>> Golf och Spa i Turkiet Cornelia Diamond

 

 

 

Golf och Spa vid La Manga Club
Vid La Manga Club finns ett lyxigt spa som har en fantastisk vy högt över La Manga resort

2. La Manga Club, CostaBlanca, Njut av en härlig golfsemester på La Manga Club som ligger på den soliga sydöstra Costa Cálida.  Det är en av Europas allra främsta golf Resorts som har ett suveränt Spa med alla faciliteter man kan komma på. Stort plus är även utbudet av andra sportfaciliteter förutom tre golfbanor!

>> Golf och Spa vid La Manga Club

Turnberry Resort

Här vid Turnberry Resort njuter du av en underbar vy över golfbanorna

3. Prestwick, Turnberry
Turnberry är en vilsam oas med vacker utsikt över Irländska sjön och de fantastiska golfbanorna. Det här är en idealisk plats att koppla av och få energi. Mycket bra spa faciliteter i kombination med mytomspunna golfbanor.

>> Golf och Spa vid Turnberry Resort

 

Dela den hör bloggen

Fler artiklar

Topp5 Marocko

Topp 5 Marrakech

Fyll din golfresa med ännu mer upplevelser! 1 .Medina – Marrakechs gamla stad är en magisk plats full av smala gränder, ett nätverk av labyrinter som är fulla av överraskningar, färgstarka marknader och spännande kulturella upplevelser. Här kan du besöka lokala hantverksverkstäder, prova på kryddiga delikatesser, eller bara njuta av atmosfären medan du tar en kopp mint-te. 2. Bahia Palace – ett fantastiskt palats som byggdes på 1800-talet för en av sultanerna i Marocko. Palatset är känt för sin imponerande arkitektur, mosaiker, utsmyckningar i stucco och träsniderier och vackra trädgårdar.

Read More
Topp 5 Paris

Topp 5 Paris

1 Utforska Paris, förutom att spela golf på Golf National, kan du också ta dig tid att utforska Paris. Besök Eiffeltornet, Louvren, Notre-Dame-katedralen och ta en promenad längs Seine-floden. 2.Besök Versailles slott: En kort bilresa från Golf National ligger Versailles slott. Detta magnifika slott, som en gång beboddes av den franska kungen Ludvig XIV, är en av Frankrikes mest ikoniska sevärdheter. Besök slottets magnifika rum, trädgårdar och fontäner, och lär dig om dess rika historia.mer info https://www.chateauversailles.fr/ 3 Njut av fransk gastronomi: Frankrike är känt för sin mat och vin,

Read More