Golf joy travel

Vilket flygbolag är bäst för dig som golfresenär?

Vilket flygbolag är bäst för dig som golfresenär?
Första plats på listan tar Turkish Airways hem, där ingår alltid ett bagage och en golfbag i priset. Hos Lufthansa, SAS, TAP och British Airways ingår det alltid ett incheckat bagage i priset. Dessutom kan det incheckade bagaget bytas ut mot en golfbag så länge vikt eller storlek ej överskrids. För dig som önskar resa med både incheckad väska och golfbag kan du köpa till transport av golfbag för under 500kr/stäcka.

Missa inte att bli ”Flying Blue”-medlem och därefter ”Flying Blue Golf”-medlem hos KLM , då får du ta med dig golfbag utan extra kostnad på KLM och AirFrance-flygningar. Något annat som kan vara bra att känna till är att hos British Airways får du som orkar lyfta väskan själv ha med dig hela 23kg i handbagage. Övriga flygbolag har max 8kg som tillåtna vikt för handbagage. Hos SAS får du utöver dina 8kg i handbagage ta med ytterligare en liten handväska eller laptopväska. Dessa flygbolag är perfekta att resa med när du ska på en golfweekend – checka in golfbagen gratis och res med handbagage!

I botten på listan över golfvänliga flygbolag hamnar Air Baltic, Air Berlin, Iberia och Ryanair. Alla utom Air Berlin tar betalt för både incheckat bagage och golfbag. Du får betala minst 600kr/sträcka för att ta med dig incheckat bagade och golfbag. Air Berlin låter dig ta med dig incheckat bagage gratis, men tar cirka 700SEK/sträcka i avgit för golfbagen. Dyrast av dem alla när det gäller bagagepriser är Ryanair. För att hämta igen för sina låga biljettpriser tar de höga avgifter för bagaget. Att ta med ett bagage kostar melan 150-470Kr/sträcka och 525kr/sträcka för golfbagen, vilket ger en totalsumma på 675-995kr/sträcka. Men missa inte att jämföra slutsumman för biljett och bagage, Ryanairs låga biljettpriser gör att de ändå är med i matchen.

Topp                                                                     Botten 
Turkish Airlines                                                        Ryanair
British Airways                                                         Iberia
SAS                                                                           Air Berlin Lufthansa                                                                 Air Baltic
TAP
KLM/Air France

Dela den hör bloggen

Fler artiklar

Topp5 Marocko

Topp 5 Marrakech

Fyll din golfresa med ännu mer upplevelser! 1 .Medina – Marrakechs gamla stad är en magisk plats full av smala gränder, ett nätverk av labyrinter som är fulla av överraskningar, färgstarka marknader och spännande kulturella upplevelser. Här kan du besöka lokala hantverksverkstäder, prova på kryddiga delikatesser, eller bara njuta av atmosfären medan du tar en kopp mint-te. 2. Bahia Palace – ett fantastiskt palats som byggdes på 1800-talet för en av sultanerna i Marocko. Palatset är känt för sin imponerande arkitektur, mosaiker, utsmyckningar i stucco och träsniderier och vackra trädgårdar.

Read More
Topp 5 Paris

Topp 5 Paris

1 Utforska Paris, förutom att spela golf på Golf National, kan du också ta dig tid att utforska Paris. Besök Eiffeltornet, Louvren, Notre-Dame-katedralen och ta en promenad längs Seine-floden. 2.Besök Versailles slott: En kort bilresa från Golf National ligger Versailles slott. Detta magnifika slott, som en gång beboddes av den franska kungen Ludvig XIV, är en av Frankrikes mest ikoniska sevärdheter. Besök slottets magnifika rum, trädgårdar och fontäner, och lär dig om dess rika historia.mer info https://www.chateauversailles.fr/ 3 Njut av fransk gastronomi: Frankrike är känt för sin mat och vin,

Read More