Golf joy travel

Pegga upp i Baltikum

Ännu är Estland och Litauen relativt okända golfdestinationer. Har du inte testat än kommer du nog bli överraskad av klassen på boendet och riktigt häftiga golfbanor. Att det är lättillgängligt med direktflyg från Köpenhamn och Stockholm och att det är riktigt billigt med shopping och restaurangbesök gör inte saken sämre. Bland annat att äta en tre rätters middag för två personer på en medelklass restaurang kostar runt 300 kr, en öl runt 20 kr. I affär kostar bröd (500 gram) 9 kr, vatten 1.5 liter flaska 7 kr och ett lokalt öl (50 cl, flaska) runt 8 kr.

Litauen är den största och den sydligaste av de tre baltländerna, och ligger rakt österut från Skåne. Estland är det minsta, nordligaste och glesast befolkade landet i Baltikum. Landet omfattas av över 800 öar i Östersjön och Finska viken, och gränsar till Lettland och Ryssland. De båda baltländernas övriga gräns utgörs av kust.

Många väljer att resa till våra Balt grannar för att koppla av på ett spa eller njuta av pittoreska städer med trevliga restauranger i medeltida gränder. Längs kusten som vid klassiska badorten Pärnu finns dessutom vidsträckta sandstränder och ett brett utbud av restauranger och aktiviteter.

MED ETT LANDSKAP SKAPAT FÖR GOLF
Det böljande landskapet som skapats av retirerande glaciärer har bildat kullar och små sjöar som är perfekt utformat att golfa på. De professionella bandesigners som skapat banorna har maximalt utnyttjat den naturliga typografin och skapat suveräna banor som naturligt smälter in i landskapet.

Vilnius Grand Resort
Golfbanan V Club som ligger vid Vilnius Grand Resort strax utanför Litauens huvudstad Vilnius anses vara en av de bästa banorna i Baltikum. Det är en häftig och modern bana som blandar både klassisk skotsk linksgolf med amerikansk design. En riktigt rolig bana med omväxlande hål och härligt ondulerade greener i toppklass. >>Vilnius Grand Resort

National Resort
Ut mot kusten i ett idylliskt landskap omgivet av skog och rikt djurliv 12 km nordost om färjeläget i Klaipeda finns anrika National Resort. Den välskötta 18-hålsbanan är designad av David Krause som står bakom 12 av de 50 bästa golfbanorna i Tyskland. Han har här skapat en spännande, intressant golfbana som går igenom ett variationsrikt landskap inramad av floden Dane. Greenen på det 18: e hålet är utformad som Litauens karta, vilket har blivit National Golf Resorts kännetecken.

Dela den hör bloggen

Fler artiklar

Topp5 Marocko

Topp 5 Marrakech

Fyll din golfresa med ännu mer upplevelser! 1 .Medina – Marrakechs gamla stad är en magisk plats full av smala gränder, ett nätverk av labyrinter som är fulla av överraskningar, färgstarka marknader och spännande kulturella upplevelser. Här kan du besöka lokala hantverksverkstäder, prova på kryddiga delikatesser, eller bara njuta av atmosfären medan du tar en kopp mint-te. 2. Bahia Palace – ett fantastiskt palats som byggdes på 1800-talet för en av sultanerna i Marocko. Palatset är känt för sin imponerande arkitektur, mosaiker, utsmyckningar i stucco och träsniderier och vackra trädgårdar.

Read More
Topp 5 Paris

Topp 5 Paris

1 Utforska Paris, förutom att spela golf på Golf National, kan du också ta dig tid att utforska Paris. Besök Eiffeltornet, Louvren, Notre-Dame-katedralen och ta en promenad längs Seine-floden. 2.Besök Versailles slott: En kort bilresa från Golf National ligger Versailles slott. Detta magnifika slott, som en gång beboddes av den franska kungen Ludvig XIV, är en av Frankrikes mest ikoniska sevärdheter. Besök slottets magnifika rum, trädgårdar och fontäner, och lär dig om dess rika historia.mer info https://www.chateauversailles.fr/ 3 Njut av fransk gastronomi: Frankrike är känt för sin mat och vin,

Read More