Golf joy travel

Katalonien- en golfares paradis med en knorr av kultur och cava

När golf möter den katalanska kulturen och det azurblå havet, då vet du att du har landat i Katalonien. Här kan du uppleva allt från världsklassiga golfbanor till lokala marknader, historiska sevärdheter och givetvis, obeskrivligt goda tapas. Låt oss leda dig genom det bästa av Katalonien, där varje sving är en ny upptäckt.

Pals
Ett must-visit är charmiga pittoreska medeltida stad pärla i Costa Brava."
Camp Nou, för mer bollupplevelser
Känn stämningen på Camp Nou!
Tapasrundan i Girona
Ät som lokalbefolkningen, en tapas i taget.
Dalí-museet i Figueres
Där golf möter surrealism, bokstavligen.
Cap de Creus
Vandra i Dalís fotspår och se Costa Brava från dess vilda sida.
Cava-provning i lokala vingårdar
Champagne för golfare, fast på det spanska viset.
Kustvandring från S’Agaró till Sant Feliu de Guíxols
För de dagar du vill byta ut golfskorna mot vandringskängor.
La Sagrada Familia
Gaudis katedral kanske det mest kända verket i Barcelona, måste upplevas!
Föregående bild
Nästa bild

Golf i världsklass!

Utforska Costa Bravas golfparadis, en region som inte bara erbjuder dramatiska kustlinjer och kulturella skatter, men också några av Europas mest framstående golfbanor. Här får du chansen att spela på mästerliga kurser designade av golfbanearkitekter av kaliber som Robert Von Hagge, Ramón Espinosa, Severiano Ballesteros och Hawtree, bland andra.

Men det slutar inte där; Costa Brava är inte bara hem till några av de mest natursköna banorna i världen, det är också en given plats för stora mästerskap.  European Tour, och flera internationella mästerskap har arrangerats här, vilket höjer dess status som en av Europas golfmässiga juveler.

Intressant nog tar regionens golfhistoria sin början så tidigt som 1914 med grundandet av den första banan i Sant Cugat, strax utanför Barcelona. Sedan dess har Costa Brava fortsatt att växa som en golfdestination, och varje bana här har sin egen unika karaktär — från de vindlande fairways som slingrar sig genom kuperade landskap till banor med utsikt över det azurblå Medelhavet.

Bästa tiden för golfresa till Katalonien

När ska man resa?

Costa Brava är en destination som har något att erbjuda året runt, och din upplevelse kommer att variera beroende på när du besöker. Våren bjuder på milda temperaturer mellan 15-20°C, perfekt för golfälskaren. Naturen börjar vakna och du kan fira Semana Santa (Påskveckan) med lokalbefolkningen. Det är en tid av sköna dagar, skäliga priser och färsk vårskörd som katalansk vitlök.

Sommaren är högsäsong i Costa Brava. Temperaturen kan stiga upp till 30°C, och området blir en pulserande smältdegel av kultur och festligheter. Sant Joan och sommarfestivaler fyller kalendern, och det är den perfekta tiden för vin- och cavaprovningar. Men var beredd att betala lite extra, det är turistsäsong och priserna reflekterar det.

När höstlöven börjar falla, sänks också priserna och temperaturen landar på behagliga 20-25°C. Det är skördesäsong för druvor och oliver, och La Diada, Kataloniens nationaldag, firas i september. Om du är en golfare som också uppskattar god mat och dryck, är hösten din tid.

Vintern är en lugnare period med temperaturer mellan 10-15°C. Det är säsong för cava, Kataloniens egen mousserande vin, vilket gör det till en utmärkt tid för att utforska regionens dryckeskultur. Jul och nyårsfirandet ger också en unik touch till din golfresa.

Oavsett säsong erbjuder Costa Brava en rik blandning av kultur, gastronomi och, naturligtvis, enastående golfmöjligheter. Så packa dina klubbor och gör dig redo för en oförglömlig upplevelse!

Navigera på karta

Våra utvalda resmål

Låt oss komma med ett reseförslag

1