Golf Joy Travel svart liten
 

golf gardenroute

Golfjoy / golf gardenroute

Det här är ett förslag på golfen för din golfresa. Sydafrika har flera härliga banor, är det någon annan du är nyfiken på och vill spela så skräddarsyr vi gärna ditt paket! Ta en titt på övriga banor i vår golfbaneguide.

FAKTA

PAR 72
Grundad 1990
Design Gary Player

6 324 m

5 669 m

4 947 m

Fancourt

Fancourt Montagu

Montagu är en av Fancourtsanläggningens tre fina banor. Den är ursprungligen designad av Gary Player och har utvecklats till en av de finaste parkbanorna i Sydafrika. Banan är välplanerad för att vara en skön utmaning med trädkantade hål i en varierad och kuperad terräng. Banan har en vacker inramning med bergen i bakgrunden.

FAKTA

PAR 72
Grundad 1997
Design Gary Playe

5 986 m

5 603 m

4 954 m

Fancourt

Fancourt Outeniqua

Namnet på banan kommer från Outeniqua bergen som ger en vacker inramning vid Fancourt. Det här är en välskött och välplanerad parkbanan som är rankad som 14 i Sydafrika. Outeniqua banan är även den designad av Gary Player. Den uppfattas som något enklare än Montagu banan. En del av utmaningarna ligger i välplacerade bunkrar och en hel del vattenhinder som finns i spel i drygt hälften av alla hål.

FAKTA

PAR 73
Design Gary Player

6 477 m

5 721 m

4 947 m

Fancourt

Fancourt Links

The Links är rankad som nummer ett i Sydafrika och nummer 38 i världen av Golf Digest. Det är en banan bara erbjuder ett fåtal speltider för gäster som endast går till speciellt inbjudna eller Fancourt hotellets gäster. The Links värd några av de mest prestigefyllda turneringar i världen, inklusive Presidents Cup (2003), SA Open (2005) och 2012 Volvo Golf Champions European Tour. Banan är ett riktigt mästerverk som är inspirerad av den berömda linksbanor från brittiska öarna.

FAKTA

PAR 72
Grundad 2003
Design Jack Nicklaus

6 397 m

4 685 m

Pearl Valley Golf & Coutry Estate

Pearl Valley är belägen i ett område en dryg timma öster om Kapstaden som kallas Winelands där vingårdarna ligger tätt. Det här är en riktig mästerskapsbana designad Jack Nicklaus och är rankad bland topp 10 i Sydafrika de senaste 10 åren av Golf Digest. Här spelades Southafrican open 2007-2009. Det är en utmanande och variationsrik bana som håller en mycket högklass. Den är något kuperad så en golfbil kan rekommenderas.

FAKTA

PAR 72
Grundad 2006
Design Peter Matkowich

6 099 m

5 332 m

4 695 m

Pinnacle Point

Med utsikt över Indiska Oceanen ligger denna fantastiska mästerskapsbana som är designad av Peter Matkovich. 2016 utsågs Pinnacle Point till Sydafrikas bästa bana i de årliga World Golf Awards. Det är en utmanade bana med 7 kilometer fairway, 80 bunkrar och ett vattenhinder – Indiska Oceanen. I november 2006 öppnade Peter Matovich banan tillsammans med en av Europatourens främsta spelare, nordirländaren Darren Clarke. Clarke, som också var involverad i designen av banan. Det är inte många banor i världen som har denna utsikt från klipporna ovanför havet och det är en tuff och svår bana, men utan tvekan världens häftigaste golfupplevelser

FAKTA

PAR 72
Grundad 2007
Design Thomas Himmel

6 257 m

5 983 m

4 961 m

Pezula

Pezula är belägen hisnande vackert på toppen av Knysna Heads, ungefär 15 minuter från centrala Knysna och 1,5 timme från Georges flygplats. Det är en prisbelönt 18-hålsbana, designad av David Dale och Ronald Fream som bjuder på en underbar golfupplevelse för alla typer av golfare. Man spelar högt över lagunen med fantastiska vyer. Det är en kuperad banan, golfbil är obligatoriskt och ingår i greenfeen. Faciliteterna på Pezula är i toppklass, välsorterad golfshop, bra restaurang och fina träningsmöjligheter.

FAKTA

PAR 72
Grundad 1999
Design Peter Matkovich

6 299 m

5 504 m

5 107 m

Arabella Golf Club

Arabella Hotel & Spa är mycket vackert belägen i hjärtat av Kogelbergens fantastiska naturområde. Golfbanan, designad av sydafrikanen Peter Matkovich och är rankad topp 10 i hela. Banan håller genomgående toppklass, från den stund du anländer med högservice på bemötande, banans skick, träningsmöjligheter och om du väljer att använda de toppmoderna golfbilarna. Banan är en mycket variationsrik mästerskapsbana där en del av utmaningarna är att vinden kan påverka din runda en hel del från en dag till an annan

FAKTA

PAR 71
Design Jack Nicklaus
Grundad 2006

6 207 m

5 546 m

4 530 m

Simola

Simola banan är högt belägen i bergen ovanför Knysna med en fantastisk vy över lagunen och Indiska Oceanen. Det är en variationsrik, kuperad parkbana designad av golflegenden Jack Nicklaus. Trots att banan ligger högt är den naturligt skyddad från vinden. Banans har en bra layout som erbjuder spännande golfutmaningar för spelare på alla olika handicapnivåer. Här finns flera utslagsplatser att välja mellan.

FAKTA

PAR 72
Design Peter Matkovich

6 369 m

5 937 m

5 133 m

De Zalze Golf

De Zalze Golf Club har ett vackert läge mitt bland vinrankor i Winelands Estate en bit utanför Kapstaden. Det är en mycket trevlig och välskött parkbana, designad av Peter Matkovich som skapat flera fina banor i Sydafrika. Det är en omväxlande banan med en härlig layout som passar golfare oavsett nivå. Efter rundad njuter man även av klubbens fina restaurang där man kan smaka på det lokalproducerade vinet.

FAKTA

PAR 72
Grundad 1995
Design Gary Player

6 506 m

5 637 m

5 126 m

Erinvale Golf Club

Erinvale golfklubb är belägen i den vackra vinregionen i Somerset West ungefär 40 minuter från Kapstaden. Det här är en riktigt fin parkbana som anses vara en av de bästa banorna i Western Cape-provinsen i Sydafrika. Den är designad av Gary Player och har under åren h varit värd för flrea prestigefyllda tävlingar som ’World Cup of Golf’ och ’South African Open Championships’. Här på anläggningen finns även bra träningsmöjligheter med Driving Range och Puttinggreen.

FAKTA

PAR 72
Design Ernie Els

6 369 m

6 066 m

4 783 m

Oubaai Golf Club

Oubaai Golf Club har ett fint, högt läge längs med Garden Route med de magnifika Outeniqua-bergen på avstånd. Det här är en mycket trevlig mästerskapsbana designad av Ernie Els med stöd av Nicklaus Design som tekniska rådgivare. Ernie Els och hans team har utnyttjat fullt ut det spektakulära landskapet i Western Cape och skapat en bana som är rolig att spela och som ger rättvisa utmaningar oavsett spelhandikapp. Klubbhuset har ett dramatiskt läge med panoramautsikt över de sista hålens greener och Indiska oceanen och Gwaing River Valley.

Denna webbplats använder kakor. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av kakor