035 356 81

mån - tor 9.00 - 17.00, fre 9.00-15.00

Upp
Golfbanor Frankrike | Golfjoy
fade
8567
page-template-default,page,page-id-8567,page-child,parent-pageid-81,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.10,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-dark-header,mkdf-header-style-on-scroll,mkdf-full-width-wide-menu,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive
 

Golfbanor Frankrike

Golf i Frankrike

Frankrike bjuder på en mångfald av golfbanor, omgivna av bergen, vingårdar och slott eller på fantastiska stränder. Det finns det mer än 500 golfbanor i Frankrike, var och en av dem med särdrag enligt dess miljö och dess historia.
Golf i Frankrike, är en upplevelse oavsett om du reser för en helg eller en hel vecka, med vänner, din familj eller som par.

FAKTA

PAR 72

PAR 72

5 793 m

4 761 m

Mercure Chantilly

Dolce Chantilly

Golfbanan är belägen på Golfresorten Dolce Chantilly. Det är en omväxlande park och hedlinks bana som gränsar till Forêt de Chantilly. Banan har breda inbjudande fairways som vid parkpartierna ramas in av frodig grönska. Det finns en hel vattenhinder som kommer i spel.

FAKTA

PAR 72

PAR 72

5 804 m

4 899m

Mercure Chantilly

Golf Apremont

Apremont Golf Club är belägen 4 km från Hotel Dolce Chantilly, mellan Senlis och Chantilly. Det är en uppvuxen vacker parkbana med fullvuxna träd som ramar in banan. De första 9 hålen i har en del doglegs, de sista 9 är något rakare Det finns en hel del vattenhinder som är i spel på många av hålen. Passa på att pausa i det eleganta klubbhuset som är bra placerat så man kan följa avslutningshålet från terrassen

FAKTA

PAR 72

PAR 72

5 517 m

4 552 m

Mercure Chantilly

Domaine du Lys-Chantilly

Klubben har en lång prestigefyllda historia, här finns två mästerskapbanor, Les Bouleaux och Les Chênes. Anläggningen ligger i hjärtat av skogen Chantilly i Oise, 11 km från hotel Chantilly. Klubben var en viktig del i den franska utvecklingen av golf, här hölls Franska mästerskapet redan 1934. Anläggningen har två mästerskapbanor där ”Les Chênes`` är den med kända av de två banorna, designad av Tom Simpson. Det är en relativt platt banan ``Les Bouleaux`` är trevlig uppvuxen skogsbana. Den är lätt att gå, nästan helt platt och något kortare är anläggningen andra bana. Banan har smala fairways som kantas av uppvuxna träd.

FAKTA

PAR 71

PAR 72

5 8451 m

4 177 m

Le National

Golf National Albatross

Banan betraktas som en av de bästa mästerskapsbanorna i Europa och kan nu sätta värd för Ryder Cup på sin CV. Banan är en riktig utmaning som kombinerar den traditionella känslan av linksbanan med en modern parkbana. Albatross har en spännande layout med slingrande breda böljande fairways som ramas in av sandvallar och i vissa partier uppvuxna träd. Mest minnesvärda är de riktigt utmanande vattenhindren som kan sätta skräck både inledningsvis och den tuffa avslutningen mot klubbhuset.

FAKTA

PAR 72

5 740 m

4 880 m

4 971 m

Le National

Golf National L'Aigle

L'Aigle banan som öppnade ett år efter L'Albatros har alltid fått stå i skuggan av sin systerbana. Aigle banan har par 71 och erbjuder en snällare layout men den är ändå en riktig utmaning med de böljande fairways, snabba greener och tuffa ruffen som kan knäcka de bästa spelarna.

FAKTA

PAR 72

PAR 72

Dolce Frégate

Frégate

Med Medelhavet som bakgrund, inbäddad bland vinodlingar och pinjeträd, ligger den här variationsrika banan. Här njuter man till fullo på den legendariska Ronald Fream utformade 18-hålsbanan som rankas som en av de allra bästa golfbanorna i Frankrike. Anläggningen kan även stå till buds med bra träningsmöjligheter.

FAKTA

PAR 71
Grundad 1929
Design Tom Simpson Henry Cotton

5 686 m

4 958 m

Golf Deauville

Golfbanan är högt belägen på Mont-Canisy med en strålande utsikt över Deauville och den Engelska kanalen. Banan räknas som en av de vackraste i Frankrike. Arkitekterna Tom Simpson och Henry Cotton har skapat en omväxlande banan som består av tre 9-hålsslingor (den röda banan, den vita och den blå banan). Paret på 71 baseras på två slingor som mäter drygt runt 5 600 meter från gul tee. Buggies och klubbuthyrning finns på plats och det finns en driving range och övningsområde.

FAKTA

PAR 71
Grundad 1929
Design Tom Simpson Henry Cotton

5 571 m

4 905 m

Omaha Beach La Manoir

Le Manoir banan har en mer parkkaraktär och spelas i en fin inramning av häckar, fruktträd och en mängd vackra blommor på våren. Det är en riktig golfutmaning, det finns mycket vattenhinder och bunkrar så varje slag kräver strategi och eftertanke från drive till inspel

FAKTA

PAR 71
Grundad 1929
Design Tom Simpson Henry Cotton

5 686 m

4 958 m

Omaha Beach La Mer

La Mer banan har som namnet antyder en spektakulär vy över havet och de historiska landningsstränderna från D Day. Det är en variationsrik bana där de första hålen går längs med klipporna och vissa hål nästan hänger på klippkanten. Efter 9 e hålet vänder banan in mot land och ändrar karaktär och får mycket mer av en parklandslayout.

FAKTA

PAR 72

PAR 72

5 334  m

Le Cavendish

Golf Du Claux-Amic

Denna härliga 18 håls bana är högt belägen i bergen ovanför Grasse med strålande vyer över Cannes-bukten, bergen och andra sevärdheter. Det är en relativt kuperad bana med strategiskt placerade hinder. De böljande och smala fairways kantas av uppvuxna ekar och de typiska pinjen. Greenerna är oftast i mycket bra skick, de är snabba.

FAKTA

PAR 72
Grundad 1990
Design Cabel B Robinson

PAR 72

5 610 m

Le Cavendish

Grande Bastide Golf Club

Banan är belägen vid foten av bergen stiger inåt landet från Nice. Banan är en av de mest kända i Côte d'Azur området, designad av Cabell Robinson. Banan smälter in i det sydfranska landskapet och har fantastiska vyer mot Grasse, Opio och Chateauneuf de Grasse. Breda fairways och greener som skyddas av ett flertal bunkrar och vattenhinder.

FAKTA

PAR 71
Grundad 1993
Design Robert Trent Jones Jr

PAR 72

5 267 m

4 342 m

Le Cavendish

St Donat

Den här trevliga parkbanan är belägen bara 10 minuter från Cannes vid den kända parfymstaden Grasse. St Donat är designad av Robert Trent Jones Jr och invigdes 1993. Det är en variationsrik banan som går genom ett mjukt ondulerat landskap med floder och vattenhinder. Fairway kantas av hundraåriga träd. Det finns en del blinda hål så det gäller att planera sina slag

FAKTA

PAR 71
Grundad 1891
Design Harry Colt

PAR 72

5 520 m

4 999 m

Le Cavendish

Cannes Mandelieu Old Course

Cannes-Mandelieu var den första golfbanan kring Medelhavet, skapad av en rysk hertig som var i exil i Cannes. Han anlitade en av de bästa bandesigners, Harry Colt, för att lägga ut en banan. Harry designade en vacker parkbana på en spektakulär plats mellan havet och Siagnes åmynning. Banan ligger i ett naturligt flackt landskap som omges av vackra stora paraplypinje. Idag erbjuder ``Old Course`` ett område på 74 hektar planterade med 4000 paraply tallar och lockar 45.000 spelare per år. Under din golfrunda får du korsar Siagne med hjälp av en färja.

FAKTA

PAR 71
Grundad 1993
Design Robert Trent Jones Jr

5 267 m

4 342 m

Le Cavendish

Royal Mougin

Royal Mougins Golf Resort ligger naturskönt och avskilt trots sin närhet till Cannes. Det är en exklusiv mästerskapsbana med en rad spektakulära hål. Det är utmanande och omväxlande bana där man ställs inför en hel del utmaningar. Bitvis är banan kuperad, och det är en blandning av riktigt smala hål och partier där banan öppnar upp med breda generösa fairways. Banan har en härrlig inramning av olivträd, naturliga vattenhinder och gamla stenmurar.

PAR 71
Grundad 1993
Design Robert Trent Jones Jr

5 267 m

4 342 m

Terre Blanche Chateau

Terre Blanche rankas som en världens allra bästa golfresorts den är belägen i hjärtat av Pays de Fayence ungefär 35 minuters bilfärd från Côte d’Azur. Banan ligger oerhört vackert inramad av vinrankor, olivträd och ståtliga cypresser. Det är en bana där arkitekten Dave Thomas skickligt tagit till vara på landskapet, med sina backar och dalar, sjöar, raviner, ruiner och skogar. Chäteau-banan är 6 616 meter (7 235 m mästerskap) meter lång och är den mest krävande av Terre Blanche båda banor.

FAKTA

PAR 72
Grundad 2004
Design Dave Thomas

PAR 72

5 591 m

4 921 m

Terre Blanche Riou

Riou banan är högt belägen på en sluttning med utsikt över byarna i Pays de Fayence. Det är en omväxlande och naturskön banan som belönar strategi och precision. Banan är endast öppen för klubbmedlemmar, deras gäster och hotellets gäster så det kan vara svårt att få en speltid. Varje år tar banan emot första etappen av Ladies European Tour Access Series, Terre Blanche Ladies Open

FAKTA

PAR 72
Grundad 1992
Hcp 30
Design Michel Gayon

5 398 m

4 813 m

Saint Endreol

St Endreol

Banan har enastående vyer mot de röda bergen Rocher de Roquebrune. Det är en uppvuxen parkbana som omges av cypresser, gamla ekar och paraplypinje. Banan slingar sig igenom ett kuperat landskap, runt floden Endre och en rad vattenhinder. Saint Endréol erbjuder spelare på alla nivåer en spektakulär bana i det natursköna landskapet, där varje fairway har sin egen unika karaktär.