Hotell Skansen

Golfpaket till Bjärehalvön och Hotel Skansen 1/4-31/10
sön-tor
1/4-31/10
fre-sön
1 natt i dubbelrum
Frukost
1 middag
Inträde till Spa och kallbadhuset
1 greenfee
1 895 2 195
2 nätter i dubbelrum
Frukost
2 middagar
inträde till Spa och kallbadhuset
2 greenfee
3 795 4 395

Gäller ej tennisveckorna v 29 och v 30. Golf, välj att spela Båstad eller Bjäre.

spa paddle

  • Halmstad 38 km
    Helsingör 71 km

    GOLF
    Båstad GK 4 km
    Torekov GK 12 km

  • Skansen Båstad

Välbefinnande för alla sinnen!
Ibland behöver det inte det vara så långt borta för att hitta en plats för att ladda batterierna. Charmiga Bjäre bjuder på fina utmaningar och på Hotel Skansen kan du njuta av härliga Spa upplevelser.

Hotell Skansen

Hotellet ligger alldeles vid havet, intill Båstad hamn på idylliska Bjärehalvön. I den vackra huvudbyggnaden finns hotell- och konferensrum samt eleganta Restaurang Sand med pianobar, lounge och utomhusterrass. Via Vinterträdgården når du hotellrum, SPA-avdelning och utgång till Kallbadhuset och i anslutning till centercourten kan du bo och konferera i Tennispaviljongen.

Rum

På hotellet finns sammanlagt 172 hotellrum med plats för 330 gäster. Rummen är fördelade på olika delar av hotellet, huvudbyggnaden, Vinterträdgården, Tennispaviljongen och Kongressbyggnaden. För den som vill bo lite mer avskilt finns fristående villor och hotellstudios med vardagsrum och kök. Alla rum håller hög standard och kvalitet.

Restaurang Sand

Det prisbelönta köket har en alldeles särskild känsla för smakupplevelsens alla delar och en förkärlek för det lokala och närproducerade som Bjärehalvön är så känt för. Restaurangen är öppen året runt och smakupplevelser, atmosfär och utsikt följer årstidens skiftningar. På hösten njuter du av brasans sken och mustiga smaker. Sommartid kan du ta plats mitt i Båstads gatuliv på den solvarma terrassen och titta på folkvimlet.

Spa

Här kan du njuta av hotellets SPA. Kombinationen av ljusspel, naturmaterial, värme och kyla är i minsta lilla detalj formad för att ge dina sinnen den bästa helhetsupplevelsen. Här är det lätt att lämna alla måsten och låta sig omslutas av välgörande vatten och omtanke. Med ett eget SPA-kit kan du peela och rengöra kroppen själv i tvagningsrummet för att sedan stilla njuta av upplevelseduschen vars vatten strilar som regndroppar. Sjunk ner en stund i den klöverformade poolen och njut av utsikten över havet.

Kallbadhuset

Följ den 60 meter långa träbryggan över sandstrand och vatten till Kallbadhuset. Från den varma bastun kan du blicka ut över Kattegatt för att sedan svalka av dig med ett havsdopp. Nordiskt ljus design och stora panoramafönstren i kombination med det vidsträckta havet och den varma bastun, är som lisa för både kropp och själ. På trädäcket kan du sitta och prata med vännerna omgiven av havet på alla sidor, eller bada i den uppvärmda japanska poolen under bar himmel.
Det här är ett förslag på golfen för din golfresa. Är det någon annan du är nyfiken på och vill spela så skräddarsyr vi gärna ditt paket! Ta en titt på övriga banor i vår golfbaneguide.
Båstad GK

Båstad GK gamla banan

Banan är Sveriges näst äldsta 18-hålsbana, ritad av arkitekterna Hawtree & Taylor. Den har typiska drag av en engelsk parkbana, med väl inbunkrade ondulerade greener. Bland de som premiärdagen gjorde par och bogeys var dåvarande kronprinsen som tillsammans med prins Sigvard och generalkonsul Carl Bergsten belåtet kunde konstatera: ”Detta är en av de förnämsta banorna i Sverige, ja i hela Norden”. Ett omdöme som stått sig genom åren. Banan kännetecknas av en intressant arkitektur och en fantastisk utsikt över Laholmsbukten.
Fakta
Båstad golfklubb

Båstad GK nya banan

Båstad Nya banan invigdes 1990 och är en bana med park-/hedkaraktär. Den är mer öppen än Gamla Banan och erbjuder från främre tees ett omväxlande, roligt spel, där utmaningen kanske främst består i att bemästra de upphöjda, ondulerade greenerna, medan låghandicaparens utmaningar består i längd och i precision för att hålla bollen kvar på fairway. Väl inbunkrade greener och vattenhinder belönar den taktiske spelaren. Nya Banan har 6 olika teeval. Internationella tävlingar som spelats här är bl.a. PING Junior Solheim Cup och Challenge Tour tävlingen The Princess. Banarkitekt är Tommy Nordström.
Fakta
Torekov golfklubb

Torekov GK

Torekovs golfbana - med skön linkskaraktär! Längst ut på Bjärehalvön, med utsikt mot Hallands Väderö - där vågorna från Kattegatt möter den skånska kusten, ligger Torekovs GK. Banan som är en klassisk linksbana har en karaktär som bjuder på stor variation i spelsituationer. Att behärska olika typer av slag hjälper dig därför att möta banans utmaningar. Torekovs golfbana som är öppen nästan hela året är en bana med många "olika ansikten" - beroende på väder och vind.
Fakta

Visa Golf Joy Travel resmål på en större karta