Parador Malaga

Hotel Parador Malaga 1/9-31/12
4 nätter i dubbelrum
Frukost
3 x 18 hål på Parador Malaga
4 350
7 nätter i dubbelrum
Frukost
5 18 hål på Parador Malaga
7 295
Tillval halvpension 290 kr dag.
Andalusien karta

Costa del Sol

den spanska solkusten är den sydligaste delen av det Spanien och sträcker sig från Atanten till Medelhavet. Den största staden på solkusten är Málaga där det bor runt 550 000 invånare. Det här är en den bästa regionen i Spanien för golf. Här kan man njuta av sol och golf året runt. Regionen har flest golfbanor per kvadratkilometer i Europa och bjuder på ett mycket stort utbud av golfbanor så vare sig du är en proffs eller nybörjare, så hittar du någon bana som passar.Som namnet antyder råder här ett underbart klimat året om, över 300 dagar med sol och en medeltemperatur på omkring 20 grader.
Gibraltar

Gibraltar

Gibraltar är ett spännande utflyktsmål, det har en yta på bara sex kvadratkilometer men har haft stor historisk betydelse. Gibraltar styrdes i mer än 700 år av morerna, som också planterade in de berömda aporna. 1462 återerövrade Spanien klippan men förlorade den 1704 till britterna. Under andra världskriget befann sig tiotusentals brittiska soldater här då Gibraltar en viktig bas för Churchill. Gibraltar är verkligen brittiskt. Gågatan Main Street kantas av brittiska banker, affärskedjor och inte minst pubar. Gibraltars apor hittar man på toppen av klippan. En annan av Gibraltars berömda sevärdheter är Europa Point, den sista utposten mot Afrika.
 Balcón de Europa

Balcón de Europa

Den berömda Balcon de Europa i Nerja byggdes där en gång stod fästningen som förstördes år 1812 under frihetskriget. Det är en vacker utsiktspunkt som är belägen i slutet av en bred palmkantade väg som slutar i en cirkulär plaza. Här har man en panoramautsikt över hela Nerja kusten. Det var kung Alfonso XII som döpt den till Balcon de Europa.
pueblo blanco

Pueblo Blanco

Kring bergen runt Ronda finns många pueblo blancos, vita byar. Den ena är mer charmig än den andra det är bara att ta bilen och upptäcka!
Malaga

Malaga

Malaga är den största staden på den spanska solkusten och tillika Spaniens sjätte största stad. Trots att här bor drygt en halv miljon invånare känns staden liten, eftersom det man behöver finns i ett område litet nog att täcka till fots. Málaga har allt man söker hos en storstad, moderna shoppingkvarter, ett myller av barer och kaféer samt museer i världsklassen, en gammal mysig stadskärna. Även om delar av Málaga är slitna är de fulla av liv.a!
Flamenco

Flamenco

Det är en verklig upplevesle att se en riktig Flamenco Show. Runt om hela Costa del Sol kan finns platser har återkommande föreställningar Flamenco Show Tirititrán i Benalmádena. Man kan här dels njuta av en god middag, sång, gitarrspel och flamenco.
Costa del Sol Tapas

Tapas

En resa till Costa del Sol är inte komplett utan att testa Tapas. Tapas kan egentligen vara vad som helst serverat i form av en smårätt. Från början var tapas en liten maträtt som sattes ovanpå drinken för att skydda från smuts, därav namnet som betyder lock. Traditionsenligt ingår en tapa med varje drink. De flesta kan ha lite krångliga namn så det enklaste är bara att peka på sådant som ser gott ut och testa sig fram!
sol och strand

  • Málaga 10 km
    Mijas 16 km
    Nerja 64 km
    Marbella 47 km
    GOLFBANA på området
  • Parador Malaga

Mellan hav och golf på spanska solkusten!
Här njuter du av den varma medelhavssolen på den intilliggande golfbanan och bor bekvämt på charmiga Parador Malaga. Här har du direkt tillgång till en långa stranden.

Parador Malaga

Närmare kan man inte komma! Bara ett par minuters transfer från Malagas flygplats är man på plats på den trevliga Parador resorten. Här bor du bekvämt med golfbanorna utanför rummet och direkt access till havet och Malagas utbud inom en kvart! Närheten till flygplatsen kan upplevas som störande.

Rum

Hotellet har 88 rymliga, välutrustade rum. Här finns platt TV med satellitkanaler, AC, minibar. Rummen har och rymliga terrasser med underbar utsikt över Medelhavet eller poolen.

Restauranger

Här kan du smaka på det goda andalusiska och njuta av fisk, gazpachuelo Malagueño och borrachuelos (stekt anis smaksatt bakverk) . Under sommarmånaderna kan du njuta av oförglömliga kvällar i utomhusmiljö, med utsikt över trädgården, golfbanan och Medelhavet . På menyn finns även ett stort urval av närproducerade råvaror som Málaga ostar, fisk och skaldjur från marknaden i Caleta de Vélez, oliver från Antequera, sockerrörssirap från Frigiliana och frukter och grönsaker från Guadalhorce.

Aktiviteter

Centalt vid hotellet hittar du ett skönt poolområdet. Här kan man ha en riktigt skön och avkopplande stund i solstolen!
Vid Parador Malaga bor man nära till hav, strand och stad. Det är enkelt att ta sig in till Malaga med taxi 10 km eller med tåg. Malaga har under de senaste åren förvandlats till en riktig pärla och det finns mycket att upptäcka!


Visa Golf Joy Travel resmål på en större karta

AVSTÅND
Málaga 10 km
Mijas 16 km
Nerja 64 km
Marbella 47 km
GOLFBANA på området
Det här är ett förslag på golfbanor. Den spanska solkusten har ett enormt utbud av härliga banor, är det någon annan du är nyfiken på och vill spela så skräddarsyr vi gärna ditt paket! Ta en titt på övriga banor i vår golfbaneguide.

Parador de Málaga Golf

Golfbana är den äldsta i Andalusien designad 1925 av Tom Simpson, en av de mest kända golfbanearkitekter under 1900 talet. Han ligger bakom banor som Turnberry och Muirfield i Skottland. Parador banan invigdes 1928 av den spanska kungafamiljen, och har varit värd för flera stora tävlingar. Det är en flack och lättgången banan som ligger i lummiga omgivningar med omväxlande flora och fauna. Banan har 27 hål, 18 som är den gamla bana, 9 hål som har en typisk linkskaraktär och ligger längs med havet. Banan tilltalar både erfarna golfare som spelare med högre handicap.
Fakta