Almenara Resort

Almenara Resort

4 nätter i dubbelrum
frukost
3 x 18 hål Almenara
Ny hemsida är på gång, nya priser inom kort, kontakta oss för pris
7 nätter i dubbelrum
frukost
5 x 18 hål Almenara
Tillval halvpension 315 kr per person
4 nätter i dubbelrum
frukost
3 x 18 hål Almenara
5 650
7 nätter i dubbelrum
Frukost
5 x 18 hål Almeanra
spa

  • Malagas flygplats 109 km
    Marbella 60 km
    Estepona 30 km
    Gibraltar 26 km

  • Almenara

Golfa på den Spanska solkusten!
Sotogrande är ett unikt område där man hittar många av Costa del Sols allra bästa banor.

Almenara Golf Resort

Sotogrande väster om Estepona är en vacker grönskande del av Costa del Sol där man hittar några av de bästa golfbanorna i Europa så som Valderrama, La Reserva och andra mästerskapsbanor. Almenara Golf Resort är en härlig golfresort som ligger ostört belägen uppe på en höjd, med utsikt och anläggningens 27 hål.

Rum

Det 4* hotellet har en härlig andalusisk karaktär. Rummen ligger fördelade i mindre byggnader kring den fina golfbanan. De 148 rummen är ljusa, rymliga inredda med naturliga material och varma färger. Alla rum har fina terasser med utsikt över golfbanan, trädgården eller Medelhavet

Restaurang

Hotellet har två restauranger med olika atmosfärer. Gaia serverar internationella rätter och Veinteeocho som har en fantastisk utsikt över golfbanan och Medelhavet
I huvudbyggnaden finns en mysig bar som heter Pentagram. En halvcirkulär trappa leder till Gaia Restaurant, en öppen plats omgiven av stora fönster utanför finns en trevlig terrass.

Aktiviteter

Här på Almenara finns Elysium Sotogrande Spa, som erbjuder en avkopplande miljö för kropp och själ med sköna behandlingar och även aktiviteter utformade för hälsa och skönhet.
Det här är ett förslag på golfbanor. Den spanska solkusten har ett enormt utbud av härliga banor, är det någon annan du är nyfiken på och vill spela så skräddarsyr vi gärna ditt paket! Ta en titt på övriga banor i vår golfbaneguide.

Almenara

Almenara Golf har 27 hål fördelade på tre 9-hålsslingor – Alcornoques, Pinos och Lagos. De tre slingorna har genomgående en variationsrik och genomtänkt design som blir en härlig spelupplevelse både för nya och erfarna golfare. Banan har en del dolda hål så det lönar sig att spela om banan ett par gånger. Under rundan njuter man av den vackra omgivningen och strålande vyer mot Medelhavet. Banan är således förhållandevis kuperad en golfbil kan behövas om man tycker den blir för tuff.
Fakta


Visa Golf Joy Travel resmål på en större karta

AVSTÅND
Malagas flygplats 109 km
Marbella 60 km
Estepona 30 km
Gibraltar 26 km

Andalusien karta

Costa del Sol

den spanska solkusten är den sydligaste delen av det Spanien och sträcker sig från Atanten till Medelhavet. Den största staden på solkusten är Málaga där det bor runt 550 000 invånare. Det här är en den bästa regionen i Spanien för golf. Här kan man njuta av sol och golf året runt. Regionen har flest golfbanor per kvadratkilometer i Europa och bjuder på ett mycket stort utbud av golfbanor så vare sig du är en proffs eller nybörjare, så hittar du någon bana som passar.Som namnet antyder råder här ett underbart klimat året om, över 300 dagar med sol och en medeltemperatur på omkring 20 grader.
Gibraltar

Gibraltar

Gibraltar är ett spännande utflyktsmål, det har en yta på bara sex kvadratkilometer men har haft stor historisk betydelse. Gibraltar styrdes i mer än 700 år av morerna, som också planterade in de berömda aporna. 1462 återerövrade Spanien klippan men förlorade den 1704 till britterna. Under andra världskriget befann sig tiotusentals brittiska soldater här då Gibraltar en viktig bas för Churchill. Gibraltar är verkligen brittiskt. Gågatan Main Street kantas av brittiska banker, affärskedjor och inte minst pubar. Gibraltars apor hittar man på toppen av klippan. En annan av Gibraltars berömda sevärdheter är Europa Point, den sista utposten mot Afrika.
 Balcón de Europa

Balcón de Europa

Den berömda Balcon de Europa i Nerja byggdes där en gång stod fästningen som förstördes år 1812 under frihetskriget. Det är en vacker utsiktspunkt som är belägen i slutet av en bred palmkantade väg som slutar i en cirkulär plaza. Här har man en panoramautsikt över hela Nerja kusten. Det var kung Alfonso XII som döpt den till Balcon de Europa.
pueblo blanco

Pueblo Blanco

Kring bergen runt Ronda finns många pueblo blancos, vita byar. Den ena är mer charmig än den andra det är bara att ta bilen och upptäcka!
Malaga

Malaga

Malaga är den största staden på den spanska solkusten och tillika Spaniens sjätte största stad. Trots att här bor drygt en halv miljon invånare känns staden liten, eftersom det man behöver finns i ett område litet nog att täcka till fots. Málaga har allt man söker hos en storstad, moderna shoppingkvarter, ett myller av barer och kaféer samt museer i världsklassen, en gammal mysig stadskärna. Även om delar av Málaga är slitna är de fulla av liv.a!
Flamenco

Flamenco

Det är en verklig upplevesle att se en riktig Flamenco Show. Runt om hela Costa del Sol kan finns platser har återkommande föreställningar Flamenco Show Tirititrán i Benalmádena. Man kan här dels njuta av en god middag, sång, gitarrspel och flamenco.
Costa del Sol Tapas

Tapas

En resa till Costa del Sol är inte komplett utan att testa Tapas. Tapas kan egentligen vara vad som helst serverat i form av en smårätt. Från början var tapas en liten maträtt som sattes ovanpå drinken för att skydda från smuts, därav namnet som betyder lock. Traditionsenligt ingår en tapa med varje drink. De flesta kan ha lite krångliga namn så det enklaste är bara att peka på sådant som ser gott ut och testa sig fram!