Turnberry

Golf på Turnberry Resort

3 nätter i dubbelrum
Frukost
2 greenfee (Ailsa, Kintyre)
Kontakta oss för pris
4 nätter i dubbelrum
Frukost
3 greenfee (1 x Ailsa, 2 x Kintyre)
Kontakta oss för pris
Linksgolfspa

  • Prestwick 32 km
    Glasgow 84 km
    Glasgow International Airport, Paisley 87 km
    Edinburgh Airport 145 km
  • Turnberry

Turnberry är ett golfparadis vid Ayrshires dramatiska kustlinje.
Här finns boende i världsklass och två spektakulära golfbanor. Ailsa har stått som värd för British Open fyra gånger och rankas bland världens bästa banor och King Bruce som är linksgolf där den är som bäst.

Turnberry

Redan 1906 slogs portarna upp till denna mytomspunna destination, under årens lopp har många klassiska mästerskap spelats här av legender inom golfen.
Femstjärniga Trump Turnberry är en del av ”a Luxury Collection Resort, Scotland” och är en otroligt påkostad anläggning belägen i en underbar avskild miljö vid Ayrshires dramatiska kustlinje. En timmes bilresa från Glasgow centrum, där Firth of Clyde blir Irländska sjön. Här har man en enastående vy över ön Ailsa Craig. Den kända slottsruinen Culzean Castle, destillerier, Robert Burns födelseplats museum och Galloway Forest Park, allt är inom räckhåll.

Rum

Här finns 149 nyrenoverade lyxiga rum. De är överdådigt inredda med silke tapet med Trump tartan tweed persienner, guld empire-stil möbler och guld-utsmyckade badrum i italiensk marmor. Rummen är välutrustade med luftkonditionering, gratis mineralvatten, , tefaciliteter och Nespresso, minibar, hårtork, åtta USB-punkter, kassaskåp och strykjärn, rymligt skrivbord och MediaHub, gratis dagstidning. Rummen har härliga vyer över golfbanan eller havet. Man kan välja mellan alternativa rumskategorier, sviter, loger och stugor.

Restauranger

Här finns ett stort urval av restauranger. Signatur restaurangen är 1906 som fått namnet av när Turnberry grundades. Det finns få platser där mat, vin och miljö faller på plats som här. Menyn är klassisk fransk med en modern twist. Man använder sig av de allra finaste lokala råvarorna. Ailsa Bar and Lounge, med panoramautsikt, serverar en innovativ meny avsedd för delning, medan Tappie Toorie-restaurangen i klubbhuset erbjuder en à la carte-menyer med klassiska internationella rätter. Den avslappnade sportbaren Duel in the Sun erbjuder ett omfattande utbud av öl, viner och cocktails. Det är den perfekta platsen för att njuta av en drink lättare måltider och titta på levande sport på en av plasmaskärmarna. "Halfway House" mellan 9: e och 10: e hålen har enklare rätter som hamburgare, sallader, pajer och soppor.

AKtiviteter

Här finns så mycket mer att göra förutom golfen! Här kan du åka 4 hjulning, kasta pil, cykling eller rida på de vackra stränderna. Turnberry Spaet är en vilsam oas med vacker utsikt över Irländska sjön. I hjärtat av Spaet ligger kan du njuta av havsutsikten från den 20 meter långa swimmingpoolen och hålla sig dig i form vid det toppmoderna och välutrustade fitnessstudion. Du kan skämma bort dig själv med en rad ESPA-behandlingar, inklusive kroppsinpackningar, scrubs och massage; arom och stenterapier; och tång behandlingar.
Det här är förslag på hur du kan lägga upp din golfresa. Prestwick området bjuder på många härliga banor, är det någon annan du är nyfiken på och vill spela så skräddarsyr vi gärna ditt paket! Ta en titt på övriga banor i vår golfbaneguide.
Golfbanor i Prestwick

Turnberry Ailsa

Ailsabanan har värd för The Open fyra gånger och har länge rankats som en av världens mest spektakulära banor. Det är en links bana som efter sin omfattande renovering där Trump som nu äger anläggningen satsat enormt mycket pengar i banan har nått fulländning! Banan smälter helt naturligt in i det kustnära landskapet, böljande sandvallar bildar naturliga väggar kring de pedantiskt skötta fairwaysen
Fakta
Turnberry King Bruce

Turnberry King Robert the Bruce

King Robert the Bruce är linksgolf när den är som bäst; ondulerade greener, böljande mellan sandynorna längs med havskusten. Banan bjuder på spektakulär vyer över den dramatiska klippiga kustlinjen, slottruiner och fyren. Flertalet av hålen kantas även av de ogenomträngliga törnebuskarna så det gäller att hålla sig på fairway!
Fakta


Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta

Avstånd
Prestwick 32 km
Glasgow 84 km
Glasgow International Airport, Paisley 87 km
Edinburgh Airport 145 km

Ayrshire

Ayrshire

Upptäck den dramatiska vackra Ayrshire området i, sydvästra Skottland som karaktäriseras av havet, historia, ett stort litterärt arv med poeter och författare som Robert Burns. Det är en vacker natur med mil efter mil av kust och försiktigt böljande kullar.
Culzean slottet i Prestwick

Culzean slottet i Prestwick

Culzean Castle är en av Skottlands mest populära sevärdheter. Det är mycket vackert placerat på en klippa vid Maybole omgiven av en enorm park med djupa skogar, anlagda trädgårdar och oländig kustlinje. Det magnifika slottet byggdes i etapper mellan 1777 och 1792. 1945 övergick slottet i National Trust for Scotland ägo och är öppet för allmänheten. Man kan lätt tillbringa en hel dag att utforska parken och slottet.
Glasgow

Glasgow

Glasgow är en vibrerande och energisk, stad året runt med en konstscen som regelbundet producerar banbrytande produktioner och lockar högprofilerade utställningar. Det är Skottlands största stad och är det femte mest populära turistmålet i Storbritannien. Glasgow är känd för sin kultur, stil och vänlighet av dess folk. Staden erbjuder en blandning av internationellt hyllade museer och gallerier, fantastisk arkitektur, pulserande nattliv, fantastisk shopping och ett varierat utbud av restauranger och barer.

Arran Whisky

Passa på att besöka det lilla whiskydestilleriet vid Lochranza, på den norra delen av den vackra ön Arran utanför Prestwick. Det är ett av få återstående oberoende destillerier i Skottland, och det enda Malt Whisky destilleriet på Arran. Det är öppet året runt för guidade turer och provningar. Här används bara traditionella metoder för destillering och naturliga råvaror. Deras Single Malts är icke-chillfiltered, vilket betyder att de är naturligt i pigment och precis som whisky ska vara!
Från det lilla destilleriet sälj whisky över hela världen.
Robert Burns

Robert Burns museum

Robert Burn är betraktad som nationalhjälte med egen dag i den skotska kalendern då det bland annat brukar hållas särskilda Burnsmiddagar. Burns inspiration var den skotska folkvisan och hembygden - dess natur och folk, men kanske främst hans många kärleksförbindelser. Upphovsman till en rad odödliga verk, däribland Auld Lang Syne Address to a Haggis, My love is like a red red rose och To a mouse, den sistnämnde vilken insprirerade John Steinbeck till boken Möss och människor. Det sägs om Bob Dylan att Dylan också har Robert Burns som favoritpoet. Museet som är beläget strax utanför Ayr omfattar den berömda Burns Cottage där poeten föddes, de historiska landmärken, där han som hans största verk, den eleganta monument och trädgårdar skapade i hans ära och de viktigaste samling av hans liv och verk