Turnberry

Golf på Turnberry Resort

3 nätter i dubbelrum
Frukost
2 greenfee (Ailsa, Kintyre)
Kontakta oss för pris
4 nätter i dubbelrum
Frukost
3 greenfee (1 x Ailsa, 2 x Kintyre)
Kontakta oss för pris
Linksgolfspa

  • Prestwick 32 km
    Glasgow 84 km
    Glasgow International Airport, Paisley 87 km
    Edinburgh Airport 145 km
  • Turnberry

Turnberry är ett golfparadis vid Ayrshires dramatiska kustlinje.
Här finns boende i världsklass och två spektakulära golfbanor. Ailsa har stått som värd för British Open fyra gånger och rankas bland världens bästa banor och King Bruce som är linksgolf där den är som bäst.

Turnberry

Redan 1906 slogs portarna upp till denna mytomspunna destination, under årens lopp har många klassiska mästerskap spelats här av legender inom golfen.
Femstjärniga Trump Turnberry är en del av ”a Luxury Collection Resort, Scotland” och är en otroligt påkostad anläggning belägen i en underbar avskild miljö vid Ayrshires dramatiska kustlinje. En timmes bilresa från Glasgow centrum, där Firth of Clyde blir Irländska sjön. Här har man en enastående vy över ön Ailsa Craig. Den kända slottsruinen Culzean Castle, destillerier, Robert Burns födelseplats museum och Galloway Forest Park, allt är inom räckhåll.

Rum

Här finns 149 nyrenoverade lyxiga rum. De är överdådigt inredda med silke tapet med Trump tartan tweed persienner, guld empire-stil möbler och guld-utsmyckade badrum i italiensk marmor. Rummen är välutrustade med luftkonditionering, gratis mineralvatten, , tefaciliteter och Nespresso, minibar, hårtork, åtta USB-punkter, kassaskåp och strykjärn, rymligt skrivbord och MediaHub, gratis dagstidning. Rummen har härliga vyer över golfbanan eller havet. Man kan välja mellan alternativa rumskategorier, sviter, loger och stugor.

Restauranger

Här finns ett stort urval av restauranger. Signatur restaurangen är 1906 som fått namnet av när Turnberry grundades. Det finns få platser där mat, vin och miljö faller på plats som här. Menyn är klassisk fransk med en modern twist. Man använder sig av de allra finaste lokala råvarorna. Ailsa Bar and Lounge, med panoramautsikt, serverar en innovativ meny avsedd för delning, medan Tappie Toorie-restaurangen i klubbhuset erbjuder en à la carte-menyer med klassiska internationella rätter. Den avslappnade sportbaren Duel in the Sun erbjuder ett omfattande utbud av öl, viner och cocktails. Det är den perfekta platsen för att njuta av en drink lättare måltider och titta på levande sport på en av plasmaskärmarna. "Halfway House" mellan 9: e och 10: e hålen har enklare rätter som hamburgare, sallader, pajer och soppor.

AKtiviteter

Här finns så mycket mer att göra förutom golfen! Här kan du åka 4 hjulning, kasta pil, cykling eller rida på de vackra stränderna. Turnberry Spaet är en vilsam oas med vacker utsikt över Irländska sjön. I hjärtat av Spaet ligger kan du njuta av havsutsikten från den 20 meter långa swimmingpoolen och hålla sig dig i form vid det toppmoderna och välutrustade fitnessstudion. Du kan skämma bort dig själv med en rad ESPA-behandlingar, inklusive kroppsinpackningar, scrubs och massage; arom och stenterapier; och tång behandlingar.
Det här är förslag på hur du kan lägga upp din golfresa. Prestwick området bjuder på många härliga banor, är det någon annan du är nyfiken på och vill spela så skräddarsyr vi gärna ditt paket! Ta en titt på övriga banor i vår golfbaneguide.
Golfbanor i Prestwick

Turnberry Ailsa

Ailsabanan har värd för The Open fyra gånger och har länge rankats som en av världens mest spektakulära banor. Det är en links bana som efter sin omfattande renovering där Trump som nu äger anläggningen satsat enormt mycket pengar i banan har nått fulländning! Banan smälter helt naturligt in i det kustnära landskapet, böljande sandvallar bildar naturliga väggar kring de pedantiskt skötta fairwaysen
Fakta
Turnberry King Bruce

Turnberry King Robert the Bruce

King Robert the Bruce är linksgolf när den är som bäst; ondulerade greener, böljande mellan sandynorna längs med havskusten. Banan bjuder på spektakulär vyer över den dramatiska klippiga kustlinjen, slottruiner och fyren. Flertalet av hålen kantas även av de ogenomträngliga törnebuskarna så det gäller att hålla sig på fairway!
Fakta


Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta

Avstånd
Prestwick 32 km
Glasgow 84 km
Glasgow International Airport, Paisley 87 km
Edinburgh Airport 145 km