Spa & golf

Finns det något skönare än kombinera golf & spa? Det är välbefinnande på alla fronter.
- Ordet spa har flera möjliga ursprung. Ett av dem kan vara tydningen av de tre bokstäverna av det latinska orden salus per aqua = hälsa/läkning genom vatten.
Andra tydningar kan komma från latinska verbet spargere - att hälla framåt.
De gamla romarna byggde vanligtvis sina anläggningar vid varma källor som t.ex. vid Baden-Baden, Bath, Budapest och andra liknande platser, där den varma källan "hälldes framåt".
Till engelska språket hittade ordet genom det gamla wallonska ordet espa , som betyder fontän.

Gemensamt är dock välbefinnande och vatten är i fokus!

Men vad utgör ett bra Spa? Golf Joy har testat sig i igenom alla spa på våra golfresmål och har noggrant och rätt kräset utvärderat och plockat ut de bästa som vi vill tipsa dig om för en härlig golf och spa weekend.
Ett Spa ska ha ett bra utbudet av faciliteter för avslappnande, avstressande, uppfriskande eller må-bra upplevelser. Man ska känna sig som en förnyad människa!
Vattnet är det centrala i Spaet, det ska finnas pool och en varm jacuzzi där man kan mjuka upp trötta leder efter en dag på golfbanan.
Upplevelseduschar är bra och det är alltid lika kul att testa nya varianter.
Lika viktigt som jacuzzin är bastuupplevelsen, gärna olika varianter som ångbastu, torrbastu i olika temperaturer. Som extra krydda gärna med lukter eller ljusspel.
Det ska finnas möjlighet till behandlingar som kroppsmassage, gärna speciellt utformad golfmassage. En fotmassage efter golfrundan är inte heller fel.
En vacker och lugn miljö där man kan ladda batterierna är mycket viktigt. Gärna där man kan vila ögonen på horisontlinjen i skön relax avdelning för att ladda med ny energi. 
För en total upplevelse ska även en Wellnessdel finnas i anslutning till Spaet med generösa öppettider för morgonpigga golfare.

Golf & Spa resor tips
Golf och Spa i Turkiet
Turkiet

Cornelia

Det är få platser som slår Turkiet och lyxhotelles enorma Spaavdelningar! Här har man inte sparat på något.

Cornelia Diamond
Spa vid Turnberry resort
Skottland, Prestwick

Turnberry

Turnberry är en vilsam oas med vacker utsikt över Irländska sjön och de fantastika golfbanorna.  Det här är en idealisk plats att koppla av och få energi. Mycket bra spa fciliteter i kombination med mytomspunna golfbanor.

Turnberry Resort
Golf och Spa i Mallorca
Spanien, Mallorca

Castillo son Vida

Hur skönt är det inte att sjunka ner i en varm jacuzzi efter en dag på golfbanan? Eller få en totalrenovering med ansiktsbehandling, manikyr, massage och avslappning? När gav du dig själv en underhållsservice?

Castillo son Vida
Spa och golf vid La Manga
Spanien, Costa Blanca

La Manga

Här vid den fantastiska Resorten utanför Alicante njuter du av ett Spa i världsklass i kombination med ett enromt utbud av sportfaciliteter och tre golfbanor. Det finns över 50 behandlingar att välja mellan.

La Manga
Golf och Spa i Tyskland
Tyskland, Timmendorfer Strand

Seeschlösschen

Här vid det bästa läget vid Timmendofer strands härliga strand njuter du av utomhusjacuzzins varma massagestrålar, bastar, badar i de generösa poolerna, bara kopplar av och låter blicken vila i horisonten Du kan välja blanda många sköna behandlingar. Ja, golfen - den är bra den med!


Seeschlösschen
Golf och Spa i Båstad
Båstad

Hotel Skansen

Ladda batterierna vid den vackra Bjäre kusten. Efter en dag på golfbanan kan du njuta av en riktigt bra Spa upplevelse. Koppla av i den varma poolen, bastun eller i det unika kallbadhuset.

Hotel Skansen