Sheraton Golf Parco de Medici

Golfpaket till Sheraton Parco de Medici 1/7-31/8 1/9-31/10
3 nätter i dubbelrum
Välkomstmiddag(exkl dryck) Frukost
2 greenfee (Parco de Medici)
4 050 4 450
4 nätter i dubbelrum
Välkomstmiddag (exkl dryck) Frukost
3 greenfee (Parco de Medici)
4 995 5 550
7 nätter i dubbelrum
Välkomstmiddag (exkl dryck) Frukost
6 greenfee (Parco de Medici)
7 950 8 950
10% rabatt i PRO-shopen på golfutrustning, 20% rabatt i hotellets restaurang på mat och dryck, 10-20% discount on Golf Carts & Golf Bags Rentals, 10% rabatt i hotellets barer

footballtravelTips, kombinera golfresan med fotboll!

Passa på att se Lazio eller Roma Live under din golfresa Vi ordnar dina fotbollsbiljetter för aktuella matcher se footballtravel.se


Italien har infört en citytax (en slags turistskatt) i vissa städer. Den betalas på plats i samband med utchekning och uppgår till ca 3 Euro per person och dag.
fotboll

  • Rom centrum 12 km
    Fiumicino, Leonardo da Vinci Airport 15 km
    Ciampino flygplats 19 km
    Fioranello Golf Club25 km
    Castel Gandolfo Golf Club
  • Parco de Medici

Roma è sempre Roma
Rom är alltid Rom, njut av en golfweekend till den eviga staden.

Sheraton Golf Parco de Medici

Det här är en modern och bekväm 27 håls golfanläggning som ligger 13 km utanför Roms historiska stadskärnan och bara 10 minuter från Rom Fiumicino, Leonardo da Vinci Airport, flygplatsen.

Rum

Sheraton Resorten har tre hotellbyggnader runt golfbanan med totalt 300 rum. De olika boendealternativen håller 4-stjärnig standard och har en italiensk prägel på inredningen. För den som inte vill gå finns en shuttle-bus på området. De rymliga rummen har luftkonditionering, satellit-TV och en minibar. Rummen har utsikt över trädgården eller poolen. Det finns WiFi på hotellet mot avgift.

Restaurang

Det finns ett flertal restauranger och barer på området som serverar internationella rätter.

Spa

Fitnesscentret är utrustad med senaste generationen Techogym. Ett brett utbud av moderna konditionsmaskiner och fria vikter erbjuder. Spa & Wellness Här finns en pool, jacuzzi, sauna, och med många behandlingar.

Rom

Vill man uppleva Rom, har hotellet en shuttle-buss till Piazza Venezia i centrala Rom ca 11 ggr/dag i mån av plats, en resa som tar ca 20 minuter. (En mindre avgift på ca 5 Euro)

Upplev fotboll Live i Rom!

Italien brinner för fotboll, det är en passion. Rom har två storlag med i den högsta ligan Vill du uppleva stämningen live kolla gärna in footballtravel.se för aktuella matcher vi hjälper till att ordna biljetter.
Det här är förslag på hur du kan lägga upp din golfresa. Här finns många härliga banor, är det någon annan du är nyfiken på och vill spela så skräddarsyr vi gärna ditt paket! Ta en titt på övriga banor i vår golfbaneguide.
Golfguide i Italien

Rom, Golf Parco de Medici

Fin och utmanande 27 håls parkbana med mycket vatten och strategiska bunkrar. Väldesignade, snabba och lagom ondulerade greener. Den lite kortare 9-hålsbanan, Percorso Rosso, är även den utmanande och rolig att spela.
Fakta


Visa Golf Joy Travel resmål på en större karta

AVSTÅND
Rom centrum 12 km
Fiumicino, Leonardo da Vinci Airport 15 km
Ciampino flygplats 19 km
Fioranello Golf Club25 km
Castel Gandolfo Golf Club


Rom Colosseum

Colosseum

Man kan bara inte missa Roms mest kända antika landmärken! Den ellipsformade amfiteatern byggdes mellan 70 och 80 e.Kr för att underhålla sin publik med kamper mellan vilda djur, avrättningar, gladiatorspel och teater. Colosseum rymde som mest 87 000 åskådare, den har en omkrets på 524 meter och är 48 meter hög. Colosseum fick sitt namn efter en koloss, det vill säga en 40 meter hög staty av kejsar Nero. Statyn som var utförd i förgylld brons smältes senare ner för tillverkning av vapen. Även armeringen till Colosseum drogs ut och smältes ner till vapen, vilket ledde till att en stor del av byggnadens yttre del rasade samman vid ett jordskalv. Den del av byggnaden som återstår är ännu en mäktig syn och ett populärt turistmål.

Rom Forum Romanum

Forum Romanum


Det här är hjärtat i den antika delen av Rom. Det var här som var den offentliga platsen för politiska möten, handel och religiösa ceremonier. Det är beläget mellan kullarna Capitolium, Palatinen och den mindre och lägre Velia. Ena änden av torget sluttar svagt upp mot kullen Palatinen, där en del av Via Sacra, ”Den heliga vägen”, som användes för processioner, fortfarande syns.
Ett stort antal tempel och nyttobyggnader uppfördes på Forum Romanum. Bland de mest kända monumenten är Vestatemplet samt de båda triumfbågarna uppförda till kejsarna Titus (80 e.Kr.) och Septimius Severus (203 e.Kr.) ära.
Forum Romanum utgör en av världens främsta turistattraktioner.

Rom Vatikanstaten

Fontana di Trevi och Spanska trappan

Båda dessa berömda romerska landmärken kan ganska lätt integreras tillsammans. Fontana di Trevi byggdes vid slutpunkten av Aqua Virgo, och är en av Roms största fontäner.
Legenden säger att om du vänder ryggen mot fontänen och kastar ett mynt i över höger axel, kommer din återkomst till Rom garanteras. Spanska trappan är känt som en plats att träffas och brukade vara en plats där modeller av Rom skulle vänta i hopp om att bli vald av en rik konstnär.
Stegen leder till Trinita dei Monti kyrka, och kan nås med hiss för dem som inte kan klättra dem.

Rom Vatikanstaten

Vatikanmuseer, Peterskyrkan, Sixtinska kapellet

Man kan inte missa att besöka Vatikanmuseerna, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan. Vatikanens magnifika museikomplex i Vatikanstaten har cirka 12 000 rum och spänner över en nästan 4 000-årig historia. Museerna hyser en omfattande samling målningar, skulpturer och gobelänger.
Peterskyrkan är uppkallad efter aposteln Petrus, som led martyrdöden omkring år 64 e.Kr. och som antas ha blivit begravd på denna plats.
Sixtinska kapellet är påvens privata kapell i Vatikanen som används vid en konklav. Kapellet består av ett långt, enkelt rum som är smyckat med en mängd kända konstnärer. Bland andra Sandro Botticelli, Pinturicchio och Michelangelo.

Att äta

Rom Vatikanstaten

Restauranger

Mat och dryck är en del av upplevelsen när man besöker Rom! Och här kryllar det av underbara små restauranger. Givtevis måste man ju bara hugga in på pasta och pizzor men sedan finns så myckt mer! Middagen är handlar ju inte bara om att bli mätt utan här är det ett sätt att umgås. En middag startar senare och slutar inte förrän fram emot tio, elva tiden. I Trastevere och kring Piazza Navona och Pantheon hittar du många små och trevliga restauranger med uteserveringar.
Området runt Pantheon och Fontana di Trevi är det mer turister och kanske prislappen där något höger. Men undviker du restaurangerna närmast de större turiststråken kommer du undan betydligt billigare.

Shopping i Rom

Rom Vatikanstaten

Rom är känt för sitt stora utbud av butiker från världens mest exklusiva butikerna till pittoreska marknader.
Området runt Piazza di Spagna är känt för trendiga designerbutiker med sina unika och extravaganta skyltfönster. De stora modehusen och smyckesdesigners håller till vid Via Condotti.
Det finns många speciella marknader i Rom, en är den klassiska
Campo de ’Fiori (Piazza Campo de’ Fiori). Här finns förutom bra shopping en matmarknad som funnits i århundraden. Här kan man strosa runt och känna dofter och smaker av lokala delikatesser, grönsaker och andra spännande livsmedel.