Hotel Metropolitan

Hotel Metropolitan

1/1-31/12
4 nätter i dubbelrum
Frukost
3 greenfee (Le Fonti, Bologna Golf Club, Modena Golf)
5 850
7 nätter i dubbelrum
Frukost
5 greenfee (välj mellan Le Fonti, Bologna Golf Club, Modena Golf)
9 850
Italien har infört en citytax i vissa städer. Den betalas på plats i samband med utchekning och uppgår till ca 3 Euro per person och dag.
Krydda din golfresa
4 timmars matlagningskurs, inkl lunch samt kokbok med typiska Bologna-recept. (Mån-Fre) 1 195
Vinprovning, inkl besök på vingård samt vinkällaren, vinprovning av 3 olika viner. Gäller tis-fre. Tar ca 1,5h. 295
Ferrari Day Experience; Besök till museum i Maranello (5 km från Modena GC) + testkörning av Ferrari med instruktör + Måltid (3rätter inkl. dryck), Balsamvinägerprovning med guide. 1 895

  • Bologna flygplats - 7 km
    GOLF
    Bologna GC - 18 km
    Le Fonti GC - 35 km
    Modena GC - 45 km
  • Metropolitan

Golfresa till Bologna är Italien i koncentrat.
Det är även huvudstaden i Emilia Romangna som är en av Italiens rikaste regioner och känd som världens gastronomiska huvudstad! Området bjuder på fina golfupplevelser med flera riktigt fina banor som ligger en bit utanför staden.

Hotel Metropolitan

Det här är ett mycket charmigt 3* hotel. Det är placerat mitt i den gamla delen av Bologna, direkt vid den stora shopping gatan Via Indipendenza. Här bor man mitt bland Bolognas härliga gågator, restauranger vackra historiska byggnader.

Rum

Hotellet har 50 individuellt inredda rum. Det finns fritt Wifi på hela hotellet.
Det är ett litet hotell där man bara servrar frukost. Men utanför dörren ligger ett enormt utbud av fantastiska restauranger, barer som bara väntar på att upptäckas och avsmakas. Här finns en mysig lounge och inom kort invigs en härlig takterass där man har en magnifik vy över Bologna.

Krydda din golfresa!

Vi har gjort det enkelt för dig att uppleva lite mer.

Vinprovning vid vingården "Umberto Cesari"

Vingården "Umberto Cesari" är vackert belägen i Castel San Pietro terme, bara några kilometer från Le Fonti GC. Här börjar vinprovningen med att får du bekanta dig med vingården och se vart druvorna odlas. (de har vita och röda druvor), sedan besök av vinkällaren och lagringen av vin. Vinprovning av 3 olika slags vin görs av vin expert: - mousserande vitt vin (Pignoletto) med några korvar - rött vin (Sangiovese) med typiska salt bröd – söt dessert vitt vin (Albana passito) med några kex

Ferrari Museum

Musumet är beläget i Maranello är bara 5 km från Modena GC. Här finns denna mytomspunna bils historia och modeller av Ferrari bilar sedan början. Besöket är inkuderade i vissa golfpaket är utan guide och sista 2 timmarna. Är du extra intresserad kan vi erbjuda " Ferrari Experience" Här är ett "allt i ett i kitt" med ett besök i Ferrari museet, testkörning av en Ferrari, besök hos en Balsamvinäger producent med mat och vinprovning samt lunch
Det här är förslag på hur du kan lägga upp din golfresa. Här finns många härliga banor, är det någon annan du är nyfiken på och vill spela så skräddarsyr vi gärna ditt paket! Ta en titt på övriga banor i vår golfbaneguide.
Golfguide i Italien

Le Fonti Golf Club

Banan är belägen i Sillaro dalen, omgiven av mjukt böljande kullar. Det är en variationsrik banan som uppskattas av både erfarna spelare och nybörjare. I klubbhuset där man kan äta gott efter en trevlig runda golf.
Fakta

Bologna Golf Club

Det här är en av de klassiska italienska golfbanorna som grundades 1959. Den ligger vackert med härliga vyer över det böljande landskapet. Ett flertal stora mästerskap har spelats på banan under årens lopp. Här njuter man lika mycket efter rundan i klubbhsuet där man kan få en god bit mat.
Fakta

Modena Golf Club

Det här är en av de finaste golfbanorna i Italien. Det är en utmanande banan med stora greener djupa bunkrar och strategiska vattenhinder. Italian Open firade sitt 50 års jubileum på banan. Klubbhuset har en bra restaurang där man kan avnjuta en god middag.
Fakta


Visa Golf Joy Travel resmål på en större karta

AVSTÅND

Bologna flygplats - 7 km
GOLF
Bologna GC - 18 km
Le Fonti GC - 35 km
Modena GC - 45 km

Bologna

Bologna

Bologna är huvudstad i regionen Emilia-Romagna och ungefär halvvägs mellan Florens och Milano. Det är en gammal universitetsstad med påkostade gångvägar och torg, fina historiska byggnader och en intressant medeltida centrum. Staden är känd för sin skönhet, fantastisk mat och vänsterpolitik
Piazza Maggiore är ett av de centrala torgen, det är en bra plats att sitta på en uteservering. Runt torget finns den gotiska basilikan San Petronio , denPalazzo dei Notai , och arkeologiska museet.

ModenaModena
Modena är ett trevligt utflyktsmål som erbjuder mycket. Främst tänker man kanske på Balsamvinäger produktion det är även hemstad för den berömda italienska tenoren Luciano Pavorotti och Enzo Ferrari, vars hem barndom blev nyligen till ett museum. Dess medeltida centrum vid Piazza Grande är en fröjd att gå runt. Här finns en av Italiens finaste kyrkor, domkyrkan, dess gotiska klocktorn kallas Torre della Ghirlandina. Torget där monument finns är en del av UNESCOS världsarvslista. Du hittar också mycket god mat i Modena.

Emilia Romanga är mat!

Handgjorda pasta med ägg och fylld pasta, speciellt tortellini , är specialiteter i Bologna och naturligtvis finns den berömda pasta bolognese , tagliatelle med ragu (en lång kokt kött sås). Bologna är också känd för sin salami och skinka. Köket i regionen Emilia-Romagna är några av de bästa i Italien.