Golf i södra Spanien

Om golf är din passion har du kommit till den bästa regionen i Spanien! Här i Analdusien kan du njuta av sol 321 soldagar om året, vackra stränder varierande landskap med och golf året runt. Andalusien erbjuder en stor mängd banor av högsta kvalitet, många klubbar är värdar för återkommande mästerskap och Tourer. Här finns alla möjligheter att hitta en bana som blir din favorit!

Parador de Málaga Golf

Golfbana är den äldsta i Andalusien designad 1925 av Tom Simpson, en av de 20th-talets mest kända golfbanearkitekter. Hans arbete kan beundras vid sådana banor som Turnberry och Muirfield i Skottland. Banan invigdes 1928 av den spanska kungafamiljen, och har varit värd för de viktigaste tourerna såsom Turespaña (vanns av Vijai Singh), den Turespaña Open i Andalusien (vanns av Miguel Angel Jiménez ) och La Copa Iberia. Banan ligger i lummiga omgivningar med omväxlande flora och fauna. Banan har 27 hål, 18 som är den gamla bana, 9 hål som har en typisk linkskaraktär och ligger längs med havet. Banan tilltalar både erfarna golfare som spelare med högre handicap.

Lauro Golf

Lauro Golf är högt beläget i spektakulära omgivningar med vyer över Guadalhorce dalen och Medelhavet. Banan har 3 olika slingor som kan spelas i tre olika kombinationer. Banan har utvecklats med respekt för naturen och smälter naturligt in i landskapet. Banan har en park och skogs karaktär med smala fairways som kantas av korkekar, oliv och apelsinträd. Den har en pittoresk känsla och är enkel att gå. Klubbhuset som även rymmer en mysig restaurang ligger i en gammal andalusisk byggnad, Cortijo el Paredón här kan man njuta av delikatesser från närliggande gårdar.
Atalaya GC

Atalaya Old

Atalaya är inte fullt så kuperad som många banor på Costa Del Sol. Det är en trevlig klassisk parkbana som passar både hög och låg handikappare. Här finns breda fairways som kantas av Eucalyptus och pinjeträd. Banan har snabba och många upphöjda greener.
Atalaya New

Atalaya New Course

Det här är en bred och inbjudande parkbana. Många hål har mycket fina vyer över medelhavet och bergen. De första hålen är relativt enkla och flacka, för att sedan bli lite mer kuperade.

La Quinta G & CC

Det här är en 27 håls anläggning som trots sin närhet till Marbella ligger ostört i bergen. Det är en lite kuperad bana. De tre slingorna kombineras till en 18-hålsbana. Det gör att banan kan hålla en mycket bra klass. Det finns även ett trevligt klubbhus med restaurang.<

La Cala Amerika, Asia och Europe

La Cala har tre fina banor som alla ligger i ett kuperat landskap. Banorna har en fin finisch och varitionas rika hål. Här lönar det sig att spela om banorna då endet finns en fdel dåla hål då mani i efterhand kommer på rätt spelstrategi. Här på La Cala behöver man golfbil.Asia och Europe är två nyare banor grundade 2005.

El Paradiso Golf

Gary Player satte sin prägel på denna banan som invigdes 1973. I designen utnyttjades branten av en kulle som stupar mot havet. El Paradiso har breda fairways men bör ändå spelas med försiktighet pga ruffen som kantar fairways.
Guadalmina north

Guadalmina North

Banan löper nästan parallellt med den södra banan. Den anses vara lite lättare än den södra. Den skiljer sig genom att den är kortare och mer kuperad och har fler träd och mer vattenhinder. Guadalmina floden delar banan från norr till söder.
Guadalmina south

Guadalmina South

Banan grundades redan 1959. Det är en utmanande banan med inbjudande fairways som slingar sig fram genom ett böljande landskap som kantas av uppvuxna gamla träd. i början av 2000 talet genomgick banan en komplett renovering då alla greener byggdes om.

Torrequebrada

Torrequebrada golfbana ligger naturskönt vid Benalmádena ca 20 minuter från Malaga flygplats, Torremolinos och Fuengirola. Banan var värd för Spanish Open 1979. Det här är en variationsrik bana med parkkaraktär. Det är en banan där du använder hela bagens uppsättning av klubbor. Banan är relativt kuperad och en golfbil kan rekommenderas. Vid klubbhuset kan du njuta av en god bit mat och dryck med panoramautsikt över 18 hålet.

Santana Golf Club

Santana är belägen i hjärtat av i Sierra de Mijas naturpark, halvvägs mellan Fuengirola, Marbella och La Cala, och bara 20 kilometer från Málaga internationella flygplats. Banan är omgiven av floderna Ojén och Las Pasadas och har fantastisk utsikt över bergen mitt i ett grönskande landskap av eucalyptus, apelsin och citronträd. Santana Golf är en mästerskapsbana designad av arkitekten Cabell B. Robinson. Banan har breda fairways som kantas uppvuxna träd som korkeken på 5: e hålet som är över 500 år gammal. Det är en utmanande bana som är en rolig spelupplevelse för alla typer av golfare. Det gäller att både ha precision och längd i utslagen för att undvika att bollen fastnar i de strategiskt placerade bunkarna, ett genomtänkt spel ute på banan belönar sig för att nå de snabba greenerna som vaktas av green bunkrar och vattenhinder.

Los Naranjos

Det här är en mästerskapsbana designad av Robert Trent Jones Sr. Banan har sedan öppningen 1977 stått värd för ett stort antal tävlingar bl.a. Spanish Open. Klubben röstades fram som Årets Golfklubb på Costa del Sol både 2005 och 2008. Det här är en variationsrik parkbana med breda fairways och strategiskt placerade bunkrar och vattenhinder. Los Naranjos har stora och snabba greener, för att nå flera av banans greener får man korsa vattenhinder. Restaurangen är en naturlig samlingspunkt och det är här medlemmar och gäster strålar samman för att avnjuta god mat och trevligt sällskap här är svenska det dominerande språket. .

Rio Real

Det här är en välbevarad 50 åring med parkkaraktär. Banan är belägen ett par minuter från Marbella längs och sträcker sig ända ner till havet. Fairways kantas av uppvuxna korkekar, apelsinträd. Rio Floden löper genom hela banan och är i spel på ett flertal hål. Banan är något kuperad med ändå hör till det här områdets flackare banor och fungerar bra även utan golfbil. Klubbhusets terrass är ett skönt avslut på rundan med god mat och dryck ihop med strålande vyer. .

San Roque

Det här är en riktig pärla på den spanska solkusten vid Sotogrande området som är hem för några av Spaniens allra bästa banor. San Roque är en anrik klubb med en härlig atmosfär. Här kan du lätt spendera en heldag med träning vid den fina rangen golfspel och en god matbit. New course är en suverän spelupplevelse även om den lever lite i skuggan av den mer kända San Roque Old Course. Från första tee till att du hålar ut på 18 njuter du av en banan som är i oklanderligt skick in i minsta detalj. Den har variationsrik layout testar din spelskicklighet varje hål. Här gäller det även att hitta rytmen för de snabba greenerna. Under rundan njuter du även av att spela i en vacker miljö utan störande byggnader och underbara vyer över medelhavet och omgivande landskapet. Ett stort plus är även att den inte kräver golfbil, relativt lättgången.

Valle Romano

Det här är en mycket trevlig och variationsrik golfbanan som håller en mycket högklass. Den är högt belägen i en vacker miljö och man har fina vyer över medlehavet. Det finns ett bra träningsområde med upplyst range.

Almenara

Almenara Golf har 27 hål fördelade på tre 9-hålsslingor – Alcornoques, Pinos och Lagos. De tre slingorna har genomgående en variationsrik och genomtänkt design som blir en härlig spelupplevelse både för nya och erfarna golfare. Banan har en del dolda hål så det lönar sig att spela om banan ett par gånger. Under rundan njuter man av den vackra omgivningen och strålande vyer mot Medelhavet. Banan är således förhållandevis kuperad en golfbil kan behövas om man tycker den blir för tuff.

Alcaidesa Heathland Golf Course

Banan är ritad av Dave Thomas som även har designat den kända "The Belfrey". Banan bjuder på magnifik utsikt över landskapet med Gibraltar klippan i bakgrunden. Det är en banan som bjuder på en del spektakuära hål med naturliga bäckar och sjöar med vattenfall.

Alcaidesa Links

Det här är en naturskön linksbana nära Valderama GC. Banan har en härlig layout. Flera hål löper utmed utmed havet, med böljande dyner som kantar de breda fairways. Från banan har man spektakulära vyer över Medelhavet och Gibraltar.
Montecastillo

Montecastillo

En vackert belägen mästerskapsbana som är känd som en av de bästa i Europa. Montecastillo var värd för Volvo Masters fem år i rad (1997-2001) innan det gick till Valderrama. Det är en utmanande bana med en del långa och spektakulära hål, som går genom ett kuperat landskap med mycket vattenhinder som är i spel, spännande tee utslag där man slår över raviner och djupa bunkrar som vaktar greenerna.
Isla Canela Golf

Isla Canela

Banan som är belägen i vid Huelvas kust angränsade till naturreservatet och floden Guadiana. Isla Canela smälter naturligt in i det flacka landskapet vid Ayamontes stränder. Banans breda fairways kantas av den karaktäristiska vegetationen med ljung och apelsin, oliv, eukalyptusträd. Greenerna är snabba och en de naturliga vattenhindren utgör roliga spelutmaningar. Här kan man spendera en heldag i golfenstecken med träning, golf och koppla av efter rundan i klubbhuset och summera golfprestationerna.
ElRompido

El Rompido Norra

Norte banan upplevs som något mer utmanande och lite mer kuperad än Sur banan. Det är mästerskapsbana som kräver lite strategi för att kunna nå ett bra spelresultat. Det lönar sig att spela den flera gånger. Det finns ett bra träningsområde här.
ElRompido

El Rompido sur

Sur banan är en härlig och omväxlande och flack parkbana som varit värd för flera större mästerskap. Båda banorna angänsar till den stora naturparken naturreservatet Marismas del Rio Piedras så här finns inga störande byggander. Från många hål har man härliga vyer över havet. Här finns breda faiways som kantas av uppvuxen vegetation.