Golf i södra Spanien

Om golf är din passion har du kommit till den bästa regionen i Spanien! Här i Analdusien kan du njuta av sol 321 soldagar om året, vackra stränder varierande landskap med och golf året runt. Andalusien erbjuder en stor mängd banor av högsta kvalitet, många klubbar är värdar för återkommande mästerskap och Tourer. Här finns alla möjligheter att hitta en bana som blir din favorit!
Golfguide
Golfguide

Parador de Málaga Golf

Golfbana är den äldsta i Andalusien designad 1925 av Tom Simpson, en av de 20th-talets mest kända golfbanearkitekter. Hans arbete kan beundras vid sådana banor som Turnberry och Muirfield i Skottland. Banan invigdes 1928 av den spanska kungafamiljen, och har varit värd för de viktigaste tourerna såsom Turespaña (vanns av Vijai Singh), den Turespaña Open i Andalusien (vanns av Miguel Angel Jiménez ) och La Copa Iberia. Banan ligger i lummiga omgivningar med omväxlande flora och fauna. Banan har 27 hål, 18 som är den gamla bana, 9 hål som har en typisk linkskaraktär och ligger längs med havet. Banan tilltalar både erfarna golfare som spelare med högre handicap.

Alcaidesa Heathland Golf Course

Banan är ritad av Dave Thomas som även har designat den kända "The Belfrey". Banan bjuder på magnifik utsikt över landskapet med Gibraltar klippan i bakgrunden. Det är en banan som bjuder på en del spektakuära hål med naturliga bäckar och sjöar med vattenfall.
Alcaidesa GC

Alcaidesa Links

Det här är en naturskön linksbana nära Valderama GC. Banan har en härlig layout. Flera hål löper utmed utmed havet, med böljande dyner som kantar de breda fairways. Från banan har man spektakulära vyer över Medelhavet och Gibraltar.
Atalaya GC

Atalaya Old Course

Atalaya är inte fullt så kuperad som många banor på Costa Del Sol. Det är en trevlig klassisk parkbana som passar både hög och låg handikappare. Här finns breda fairways som kantas av Eucalyptus och pinjeträd. Banan har snabba och många upphöjda greener.
Atalaya New

Atalaya New Course

Det här är en bred och inbjudande parkbana. Många hål har mycket fina vyer över medelhavet och bergen. De första hålen är relativt enkla och flacka, för att sedan bli lite mer kuperade.
La Quinta

La Quinta G & CC

Det här är en 27 håls anläggning som trots sin närhet till Marbella ligger ostört i bergen. Det är en lite kuperad bana. De tre slingorna kombineras till en 18-hålsbana. Det gör att banan kan hålla en mycket bra klass. Det finns även ett trevligt klubbhus med restaurang.<
La Cala America

La Cala Amerika

En kuperad bana med breda, välskötta farways som inbjuder till långa drives. Många av banans greener är upphöjda vilket gör det viktigt att ha ett bra närspel för att scora bra
La Cala Europa

La Cala Europa

Banan öppnade för spel 2005 och är den sista av La Cala anläggningens tre banor. Europa banan har breda fairways och stora greener. Den betraktas som den lättaste av La Calas tre banor. Dock finns här en hel del bunkrar och floden Ojen är i spel på 8 hål och ibland korsar den fairway.
La Cala Asia

La Cala Asia


Banan öppnade i början av 90-talet och är den äldsta av de tre. Den här utmanande banan har en dramatisk layout med en hel del bunkrar som vaktar de relativt små greenerna. Många av dessa ligger på platåer. Det är en uppvuxen kuperad parkbana som passar medel till låghandikappare.

El Paradiso Golf

Gary Player satte sin prägel på denna banan som invigdes 1973. I designen utnyttjades branten av en kulle som stupar mot havet. El Paradiso har breda fairways men bör ändå spelas med försiktighet pga ruffen som kantar fairways.
Guadalmina north

Guadalmina North

Banan löper nästan parallellt med den södra banan. Den anses vara lite lättare än den södra. Den skiljer sig genom att den är kortare och mer kuperad och har fler träd och mer vattenhinder. Guadalmina floden delar banan från norr till söder.
Guadalmina south

Guadalmina South

Banan grundades redan 1959. Det är en utmanande banan med inbjudande fairways som slingar sig fram genom ett böljande landskap som kantas av uppvuxna gamla träd. i början av 2000 talet genomgick banan en komplett renovering då alla greener byggdes om.

Marbella Golf & Country Club

Det här är en variationsrik parkbana med upphöjda tees, många bunkrar, böljande fairways. En riktigt trevlig spelupplevesle! Det är en bana som känns mycket lättare att spela en andra gång när man lärt sig avstånden.

Estepona

Estepona Golf

Det här är en storslagen och utmanande bana med breda fairways och stora greener. Man spelar i en härlig miljö med Bermeja bergen i bakgrunden och utsikt över medelhavet.

El Chaparral Golf Club

Det här är en omväxlande golfbana där inget hål är det andra likt. Med en längd på drygt 6.000 meter är den ganska utmanande och kräver stor precision och skicklighet.
När du spelat färdigt är det trevligt att dröja kvar på klubbhuset, här händer alltid mycket. Det finns en trevlig restaurang och bar.
Cabopino Golf Club

Cabopino Club de Golf

En variationsrik och kuperad banan som ligger inbäddad bland paraplypinje i kullarna ovanför den pittoreska småbåtshamnen i Cabopino och Artolas stränder. Greenerna är relativt stora med plattformar och hålls i utmärkt skick. Här finns en hel del vattenhinder som påverkar spelet. Det här är en kuperad golfbana som är högt belägen ovanför Banan karaktäriseras av smala fairways och trevliga vattenhinder. Här har man även härliga vyer över havet med Gibraltar klippan i bakgrunden.

Santa Clara

Det här är en välskött parkbana utformad för att så t smälta in i landskapet. Banan har naturliga vattenhinder strategiskt placerade bunkrar och tuffa ondulerade greener. Det är en banan man kommer ihåg och gärna kommer tillbaka till.
Vaderrama

Real Club Valderrama

Det här är en mytomspunnen mästerskapsbana. Värd för Ryder Cup 1997 och många andra prestigefyllda tävlingar. Banan är en av de mest kända golfklubbar i Europa belägen i Sotogrande, San Roque nära Gibraltar. Valderrama byggdes 1974, designad av amerikanska golfbanearkitekten Robert Trent Jones. Golfbanan omdesignades och blev "Valderrama" år 1999.
Los Arqueros

Los Arqueros

Banan är designad av Seve Ballesteros och går igenom de vackra Ronda bergen och har fantastisk utsikt över Medelhavet.Huvudfokus för att få en bra score på denna banan är noggrannhet och riktning snarare än längden på dina slag. Det är en banan som är rolig att spela oavsett spelnivå.

Valle Romano

Det här är en mycket trevlig och variationsrik golfbanan som håller en mycket högklass. Den är högt belägen i en vacker miljö och man har fina vyer över medlehavet. Det finns ett bra träningsområde med upplyst range.

Almenara

Los alcornoques/Los Lagos/Los Pinos är de tre 9 håls slingorna. Anläggningen ligger i den övre delen av Sotogrande. Två av de tre slingorna karaktäriseras av stora vattenhinder. Det här är en det är en omväxlande och rolig bana att spela med smala böljande fairways och snabba greener. Den smalaste av de tre banorna är Los Pinos.
Montecastillo

Montecastillo

En vackert belägen mästerskapsbana som är känd som en av de bästa i Europa. Montecastillo var värd för Volvo Masters fem år i rad (1997-2001) innan det gick till Valderrama. Det är en utmanande bana med en del långa och spektakulära hål, som går genom ett kuperat landskap med mycket vattenhinder som är i spel, spännande tee utslag där man slår över raviner och djupa bunkrar som vaktar greenerna.
Nuevoportil golf

Nuevo Portil

Det är en trevlig och omväxlande park/ skogsbana med breda fairways som kantas av uppvuxna paraply pinjeträd. Från banan har man härliga vyer över den angränsande naturparkerna Marismas del Piedras och Flecha del Rompido. Det finns bra träningsmöjligheter med drivingrange och puttinggreen. I det trevliga klubbhus äter och dricker man gott efter rundan.
ElRompido

El Rompido Norra

Norte banan upplevs som något mer utmanande och lite mer kuperad än Sur banan. Det är mästerskapsbana som kräver lite strategi för att kunna nå ett bra spelresultat. Det lönar sig att spela den flera gånger. Det finns ett bra träningsområde här.
ElRompido

El Rompido sur

Sur banan är en härlig och omväxlande och flack parkbana som varit värd för flera större mästerskap. Båda banorna angänsar till den stora naturparken naturreservatet Marismas del Rio Piedras så här finns inga störande byggander. Från många hål har man härliga vyer över havet. Här finns breda faiways som kantas av uppvuxen vegetation.