Golf i södra Spanien
Om golf är din passion har du kommit till den bästa regionen i Spanien! Här i Analdusien kan du njuta av sol 321 soldagar om året, vackra stränder varierande landskap med och golf året runt. Andalusien erbjuder en stor mängd banor av högsta kvalitet, många klubbar är värdar för återkommande mästerskap och Tourer. Här finns alla möjligheter att hitta en bana som blir din favorit!


NY HEMSIDA!

Montecastillo

En vackert belägen mästerskapsbana som är känd som en av de bästa i Europa. Montecastillo var värd för Volvo Masters fem år i rad (1997-2001) innan det gick till Valderrama. Det är en utmanande bana med en del långa och spektakulära hål, som går genom ett kuperat landskap med mycket vattenhinder som är i spel, spännande tee utslag där man slår över raviner och djupa bunkrar som vaktar greenerna.
Fakta

Costa Ballena

Det här är en 27-håls mästerskapsbana som består av 3 x 9 hål, "Los Olivos", "Las Palmeras" och "Los Ficus". En utmärkt design av Olazábal, som är krävande för spelare med lågt handikapp och acceptabelt för spelare med mindre spelerfarenhet. Det är en flack bana, med några hål som är parallella med stranden och andra skyddade av strategiskt placerade bunkrar och sjöar. Här finns en av de största träningsområdena i Europa. Med en bredd på 345m kan mer än 120 spelare kan träna på samma gång.
Fakta
Isla Canela Golf

Isla Canela

Banan som är belägen i vid Huelvas kust angränsade till naturreservatet och floden Guadiana. Isla Canela smälter naturligt in i det flacka landskapet vid Ayamontes stränder. Banans breda fairways kantas av den karaktäristiska vegetationen med ljung och apelsin, oliv, eukalyptusträd. Greenerna är snabba och en de naturliga vattenhindren utgör roliga spelutmaningar. Här kan man spendera en heldag i golfenstecken med träning, golf och koppla av efter rundan i klubbhuset och summera golfprestationerna.
Fakta

Islantilla

Islantilla är en av de bästa golfbanorna i Huelva området och varit värd för olika prestigefyllda tävlingar. Här finns 27 hål inbäddade i det i typiska landskapet i Costa de la Luz. Banan har en genomtänkt design, böljande fairways, en del vattenhinder och bunkrar. Den blå banan är avsedd för låg handikapp spelare. Den gröna banan kombinerar längd och precision och är idealisk för mellannivå spelare. Den gula banan är det enklaste och är idealisk för höga handikapp spelare.
Fakta
ElRompido

El Rompido Norra

Norte banan är en trevlig, uppvuxen mästerskapsbana med parkkaraktär designad av Alvaro Arana. Banan slingrar sig igenom det böljande landskapet med vackra vyer över våtmarkerna som omger banan. De första nio hålen är långa med breda, generösa fairways som ger utrymme för drivern. Det är en banan som lönar sig att spela flera gånger och lära sig de genvägarna som finns. Inrundan är lite kortare där utmaningarna kommer med spelet runt greenerna.
Fakta
ElRompido

El Rompido sur

Båda El Rompidos banor ligger naturskönt och ostört intill den stora naturparken naturreservatet Marismas del Rio Piedras. Sur banan är en härlig, omväxlande och relativt flack parkbana som omges av en uppvuxen tät vegetation. Även om fairways är breda gäller det att taktiskt placera utslagen för att inte tappa slag för inspelen. Från många hål har man härliga vyer över havet.
Fakta

Nuevoportil

Nuevoportil är belägen vid kusten av Huelva, intill naturområdet Marismas del Río Piedra och Flecha del Rompido. Det är en trevlig park-/skogsbana som slingar sig igenom ett mjukt böljande landskap. Fairway kantas av de så typiska paraply pinjeträden som även kapar spelinjen på vissa lite kluriga doglegs.
Fakta

Montenmedio Golf & Country Club

Montenmedio är underbart belägen, helt ostört bara inramad skog av vilda olivträd, ekar, och pinje. Här har man en fantastisk utsikt över Atlanten. Det är en utmanande bana som har långa breda fairways som kantas av en tuff ruff och lite knepiga inspel ot de välskötta greenerna. Det finns även en hel del bunkrar och vattenhinder. Det finns ett riktigt trevligt klubbhus.
Fakta

Sherry Golf

Banan är belägen 1,5 kilometer söder om den vackra staden Jerez. Det är en banan designad 2004 av Stirling & Martin som uppskatats av både amatörer som proffs. Banan har varit värd för flera stora tävlingar, Spanish Open, kval för PGA European Touren. Sherry golf har en amerikansk design med breda böljande fairways, välplacerade bunkrar, mycket vatten och stora generösa greener. Här finns ett över 1 800 m2 stort klubbhus, byggd i Jerez-designen, där du kan summera golfuppleveslen över en godbit mat.
Fakta

Fairplay Golf

Fairplay Golf är en vacker par 73 bana belägen i Benalup-Casas Viejas, Cadiz. Banan har nyligen uppdaterats till en uppskattad resort banan som ger alla golfare en härlig upplevelse. Banan är inramad av vilda olivträd, kork ekar och pinje. Fairway slingrar sig igenom ett mjukt böljande landskap, med spektakulära vyer över det kända lagunområdet La Janda och naturparken Arcornocale.
Fakta

Novo Sancti Petri Sea & Pines

Novo Sancti Petri är beläget i hjärtat av Andalusien, intill Atlantens kustlinjen. A banan, Sea and Pines är en härlig parkbana designade av Seve Ballesteros. De första 9 hålen har breda generösa fairways som lockar att plocka fram den stora klubban. Banan går ända ner till havet som det spektakulära 6: e hålet där greenen ligger strax ovanför stranden. De sista 9 hålen ändrar karaktär, fairway smalnar av och kantas av pinje träd.
Fakta
Novosantripetri

Novo Sancti Petri Centro

Novo Santri Petri Centro Course är även den designad av av Seve Ballesteros. Det är en omväxlande bana som bjuder på mycket vattenhinder. De första nio hålen har en sjö mellan hål 5, 8 och 9. Från hål 10-13 är terrängen böljande och erbjuder vackra vyer över Atlanten med vattenhinder mellan hål 10 och 13. Det finns en annan sjö mellan hål 14, 15 och 16. Rundad avslutas med bunkerformad som en "S" för Severiano.
Fakta
Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta