Whiskey och golf

Whiskey och golf

Att whiskey och golf hör ihop är ett välkänt faktum och är något av ett signum för Skottland.

Mängder av entusiaster vet att golf och whiskey är långt mer än bara en sport och en dryck, utan en livsstil med sitt eget språk och en särskild elegans som bjuder på mängder av möjligheter till sofistikerade njutningar för en sann livsnjutare.

Inspireras!

Glengoyne är vackert beläget vid foten av Dumgoyne Hill norr om Glasgow, 73 km från Prestwick. Destilleriet är öppet alla dagar i veckan med riktigt bra rundturer och olika typer av provningar. Det finns något för alla och för att citera Richard Grindall i The Spirit Of Whisky ”det finns ingen bättre plats på jorden att sitta och ta ett glas maltwhisky”!

  • Arran Whiskey

Passa på att besöka det lilla whiskydestilleriet vid Lochranza, på den norra delen av den vackra ön Arran utanför Prestwick. Det är ett av få återstående oberoende destillerier i Skottland, och det enda Malt Whisky destilleriet på Arran.
Det är öppet året runt för guidade turer och provningar. Här används bara de traditionella metoder för destillering, naturliga råvaror, deras Single Malts är icke-chillfiltered, vilket betyder att de är naturligt i pigment och precis som whisky ska vara!
  • Auchentoshan Distillery

Auchentoshan Distillery är beläget strax norr om Glasgow, 64 km från Prestwick. Destilleriet grundades 1823 och ägs sedan 1984 av Morrison Bowmore Distillers limited, som förutom Auchentoshan även äger destillerierna Bowmore och Glen Garioch.
Auchentoshan är en av få skotska single malt whisky som destilleras tre gånger i stället för två. Det är en ljus och lätt whisky av låglandstyp. Det är öppet alla dagar i veckan och här finns många olika turer och provningar att välja mellan.
Desilleriet som är granne med Kingsbarns banan öppnade sina portar på St Andrews Day 2014. Det är öppet dagligen med guidningar, turer och en shop.
Glenkinchie är beläget strax utanför Edinburgh. assa på att besöka ett riktigt skottskt destilleri som framställer Malt i alla former. Här finns en utställning av hur man framställer maltwhisky och i baren kan du pröva på resultatet av ex Glenkinchie Single Malt. Det finns olika alternativ att besöka endast utställningen till utökad provsmakning där du får jämföra Glenkinchie med andra single malt från hela Skottland.

Resor för livsnjutare!

För att kombinera golf och whiskey rekommenderar vi följande paket. Vi skräddarsyr din golfresa så som du vill ha det, hör av dig så tar vi gärna fram förslag!
Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta