Whiskey och golf

Resor för livsnjutare!

Att whiskey och golf hör ihop är ett välkänt faktum och är något av ett signum för Skottland.

Mängder av entusiaster vet att golf och whiskey är långt mer än bara en sport och en dryck, utan en livsstil med sitt eget språk och en särskild elegans som bjuder på mängder av möjligheter till sofistikerade njutningar för en sann livsnjutare. För att kombinera golf och whiskey rekommenderar vi följande paket. Vi skräddarsyr din golfresa så som du vill ha det, hör av dig så tar vi gärna fram förslag!

St Andrews Kingsbarns Destillery

Sätt sammam en drömresa med klassiska Links banor och Whiskey i Home of Golf. Välj ett boende mitt i historiska St Andrews eller vid den fina Fairmont anläggningen. Här är det korta avstånd till Kingsbarns Destillery, som är granne med Kingsbarns banan. Det öppnade sina portar på St Andrews Day 2014 och har öppet dagligen med guidningar, turer och en shop.

EdinburghGlenkinchie

Det här är en av de bästa områdena för golf i Skottland, med 22 golbanor som erbjuder val för golfare på alla nivåer och smaker med klassiker som Dunbar, North Berwick, Gullane, Muirfield och Musselburgh.
Glenkinchie är ett riktigt skottskt destilleri som framställer Malt i alla former. Här finns en utställning av hur man framställer maltwhisky och i baren kan du pröva på resultatet av ex Glenkinchie Single Malt.Det finns olika alternativ att besöka endast utställningen till utökad provsmakning där du får jämföra Glenkinchie med andra single malt från hela Skottland.
Välj mellan flera olika boenden, Charmiga Ducks Inn, bo vid golfbanan Craigelaw eller på det fina MacDonald Marin.

PrestwickAuchentoshan Distillery

Mil efter mil av fantastiska kustlinje, hisnande landskap och kristallklar luft, är Ayrshire en av de vackraste delarna av västra Skottland. Här du du på det mysiga Golfview och golfen spelas på de fina klassiska linksbanorna Dunonald, Prestwick St Nickoals och Kilmarnock. Prestwick ligger 35 min med pendeltåg från centrala Glasgow. Whiskey i närheten är Auchentoshan Distillery, Glengoyne Distillery samt vid ön Arran  Arran Distillery.Auchentoshan Distillery är beläget strax norr om Glasgow, 64 km från Prestwick. Destilleriet grundades 1823 och ägs sedan 1984 av Morrison Bowmore Distillers limited, som förutom Auchentoshan även äger destillerierna Bowmore och Glen Garioch.
Auchentoshan är en av få skotska single malt whisky som destilleras tre gånger i stället för två. Det är en ljus och lätt whisky av låglandstyp. Det är öppet alla dagar i veckan och här finns många olika turer och provningar att välja mellan.

Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta