Turnberry

Golf på Turnberry Resort

3 nätter i dubbelrum
Frukost
2 greenfee (Ailsa, Kintyre)
Kontakta oss för pris
4 nätter i dubbelrum
Frukost
3 greenfee (1 x Ailsa, 2 x Kintyre)
Kontakta oss för pris

  • Prestwick 32 km
    Glasgow 84 km
    Glasgow International Airport, Paisley 87 km
    Edinburgh Airport 145 km
  • Turnberry

Turnberry måste bara upplevas på plats!
Belägen i en underbar avskild miljö vid den dramatiska skotska kusten, ligger den här historiska anläggningen. Här är en atmosfär av tradition kombinerat med modern bekvämlighet och spektakulära golfbanor

Turnberry

Det här är en mytomspunnen destination med en lång historia. Redan 1906 slogs portarna upp. Under årens lopp har många klassiska mästerskap spelats här av legender inom golfen. Turnberry ligger otroligt vackert placerat med den klassiska vyn över fyren och ön Arran.

Rum

Här finns 149 lyxiga rum, de är inredda i samma stil som hela hotellet med mjuka tyger, subtila färger och vackra trägolv. Rummen har härliga vyer över golfbanan eller havet. Det finns luftkonditionering, gratis mineralvatten, gratis trådlöst internet te och kaffe, rymligt skrivbord och MediaHub gratis dagstidning, fristående badkar, separat dusch.

Restauranger

Här finns ett stort urval av restauranger. Signatur restaurangen är 1906 som fått namnet av när Turnberry grundades. Det finns få platser där mat, vin och miljö faller på plats som här. Menyn är klassisk fransk med en modern twist. Man använder sig av de allra finaste lokala råvarorna. Turnberry Med en panoramautsikt över golfbanorna och Irländska sjön, är Ailsa Bar & Lounge hjärtat av Turnberry Resort. Detta är den idealiska mötesplatsen för avslappnade cocktails. Ailsa Bar & Lounge är också en fin restaurang som har en innovativ meny med skotska rätter.

Aktiviteter & Spa


Här finns så mycket mer att göra förutom golfen! Här kan du åka 4 hjulning, kasta pil, cykling eller rida på de vackra stränderna. Turnberry Spaet är en vilsam oas med vacker utsikt över Irländska sjön. I hjärtat av Spaet ligger en 20 meters simbassäng med bubbelpool och toppmoderna Technogym Fitness Studio.

Turnberry Ailsa

Turnberry Ailsa är mbetraktad som en av världens bästa golfbanor och rankas på topp 20 listan i världen! Det är en historisk golfbana som måste upplevas på plats.
Turnberry Kintyre

Turnberry Kintyre

Kintyre är linksgolf när den är som bäst; ondulerade greener, fantastiska fairways och magnifika hål längs med havskusten. Flertalet av hålen kantas även av de ogenomträngliga törnebuskarna så det gäller att hålla sig på fairway!
Belleisle

Belleisle

Belleisle, ritad av James Braid 1927, är en utmanande parkbana med genuin karaktär belägen i Belleisle Park. Förmodligen är det en av de bästa kommunala banorna i Skottland, bara St Andrews och Carnoustie anses bättre. Det är bara två par-4-hål som är under 380 meter. Många tourspelare spelar gärna den här banan före British Open.

Dundonald Golf Club

Dundonald ligger, liksom många andra banor i detta område, längs med Ayrshire järnvägen. Banan var klar så sent som 2004 och ägs av Loch Lomond. Det är den välkände Kyle Phillips som har designat denna nya linksbana. På klubben blir man alltid väl omhändertagen.

Kilmarnock (Barassie)

Gäster välkomna vardagar och helg. En linksbana som andas golftradition då den grundades redan 1887. Banan används som kvalbana till British Open. Anläggningen, med dess 27-hål, har allt man kan begära av en klassisk skotsk linksbana med stora ondulerade greener, djupa bunkrar och doglegs.
Western gailes

Western Gailes

Klubben bildades 1897 den ligger lite norr om Prestwick. Banan räknas som en av Skottlands bästa linksbanor. Vinden kommer normalt sett alltid från sydväst eller nordväst, vilket man alltid måste ta med i beräkning. Här får man verkligen testa sina färdigheter i att spela riktig linksgolf.
Lochgreen

Lochgreen

Utmanande variationsrik linksbana. Vissa par 4-hål mäter över 380 m med bunkrar och ruff som ger extra svårigheter. Det är en kommunal golfbana där några hål löper parallellt med Royal Troon Portland Course. Lochgreen har varit kvalbana till British Open. Banan delar klubbhus med Darley och Fullarton.

Royal Troon

Legendariska Old Course, har skapats och formats av naturen under sekler. Banan ligger bland böljande stranddynor och vinden påverkar därför spelet en hel del. Här lever de hundraåriga golftraditionerna kvar, vilket innebär att kvinnor ej är tillåtna i klubbhuset.


Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta

Avstånd
Prestwick 32 km
Glasgow 84 km
Glasgow International Airport, Paisley 87 km
Edinburgh Airport 145 km

Ayrshire

Ayrshire

Upptäck den dramatiska vackra Ayrshire området i, sydvästra Skottland som karaktäriseras av havet, historia, ett stort litterärt arv med poeter och författare som Robert Burns. Det är en vacker natur med mil efter mil av kust och försiktigt böljande kullar.
Culzean slottet i Prestwick

Culzean slottet i Prestwick

Culzean Castle är en av Skottlands mest populära sevärdheter. Det är mycket vackert placerat på en klippa vid Maybole omgiven av en enorm park med djupa skogar, anlagda trädgårdar och oländig kustlinje. Det magnifika slottet byggdes i etapper mellan 1777 och 1792. 1945 övergick slottet i National Trust for Scotland ägo och är öppet för allmänheten. Man kan lätt tillbringa en hel dag att utforska parken och slottet.
Glasgow

Glasgow

Glasgow är en vibrerande och energisk, stad året runt med en konstscen som regelbundet producerar banbrytande produktioner och lockar högprofilerade utställningar. Det är Skottlands största stad och är det femte mest populära turistmålet i Storbritannien. Glasgow är känd för sin kultur, stil och vänlighet av dess folk. Staden erbjuder en blandning av internationellt hyllade museer och gallerier, fantastisk arkitektur, pulserande nattliv, fantastisk shopping och ett varierat utbud av restauranger och barer.

Arran Whisky

Passa på att besöka det lilla whiskydestilleriet vid Lochranza, på den norra delen av den vackra ön Arran utanför Prestwick. Det är ett av få återstående oberoende destillerier i Skottland, och det enda Malt Whisky destilleriet på Arran. Det är öppet året runt för guidade turer och provningar. Här används bara traditionella metoder för destillering och naturliga råvaror. Deras Single Malts är icke-chillfiltered, vilket betyder att de är naturligt i pigment och precis som whisky ska vara!
Från det lilla destilleriet sälj whisky över hela världen.
Robert Burns

Robert Burns museum

Robert Burn är betraktad som nationalhjälte med egen dag i den skotska kalendern då det bland annat brukar hållas särskilda Burnsmiddagar. Burns inspiration var den skotska folkvisan och hembygden - dess natur och folk, men kanske främst hans många kärleksförbindelser. Upphovsman till en rad odödliga verk, däribland Auld Lang Syne Address to a Haggis, My love is like a red red rose och To a mouse, den sistnämnde vilken insprirerade John Steinbeck till boken Möss och människor. Det sägs om Bob Dylan att Dylan också har Robert Burns som favoritpoet. Museet som är beläget strax utanför Ayr omfattar den berömda Burns Cottage där poeten föddes, de historiska landmärken, där han som hans största verk, den eleganta monument och trädgårdar skapade i hans ära och de viktigaste samling av hans liv och verk