Prestwick, Golf View Guest House

Prestwick Old Course Hotel

Genuina golfupplevelser mellan hav och land
Ayrshire har mil efter mil där golfbanorna som smälter in som länken mellan hav och land. Genuina linksbanor som formats under århundraden av väder och vind

>>Läs mer om Golf View på vår hemsida!

Livets njutningar

Kombinera din golfresa till Prestwick med att lära dig mer om Skottsk Whisky när den är som bäst! Här är några riktigt trevliga lokala destillerier som ligger runt 70 km ifrån Prestwick. De är öppna dagligen med olika rundturer och provningar.

Auchentoshan Distillery

Auchentoshan Distillery är beläget strax norr om Glasgow, 64 km från Prestwick. Destilleriet grundades 1823 och ägs sedan 1984 av Morrison Bowmore Distillers limited, som förutom Auchentoshan även äger destillerierna Bowmore och Glen Garioch. Auchentoshan är en av få skotska single malt whisky som destilleras tre gånger i stället för två. Det är en ljus och lätt whisky av Låglandstyp. Det är öppet alla dagar i veckan och här finns många olika turer och provningar att välja mellan.

Arran Whisky

Passa på att besöka det lilla whiskydestilleriet vid Lochranza, på den norra delen av den vackra ön Arran. Det ligger 74 km från Prestwick och man tar en färja ut till Arran. Det är ett av få återstående oberoende destillerier i Skottland, och det enda Malt Whisky destilleriet på Arran. Det är öppet året runt för guidade turer och provningar. Här används bara de traditionella metoder för destillering, naturliga råvaror, deras Single Malts är icke-chillfiltered, vilket betyder att de är naturligt i pigment och precis som whisky ska vara!

Glengoyne Distillery

Glengoyne är vackert beläget vid foten av Dumgoyne Hill norr om Glasgow, 73 km från Prestwick. Destilleriet är öppet alla dagar i veckan med riktigt bra rundtuurer och olika typer av provningar. Det finns något för alla och, för att citera Richard Grindall i The Spirit Of Whisky ”det finns ingen bättre plats på jorden att sitta och ta ett glas maltwhisky”!