Spa & golf

Finns det något skönare än kombinera golf & spa? Det är välbefinnande på alla fronter.
- Ordet spa har flera möjliga ursprung. Ett av dem kan vara tydningen av de tre bokstäverna av det latinska orden salus per aqua = hälsa/läkning genom vatten.
Andra tydningar kan komma från latinska verbet spargere - att hälla framåt.
De gamla romarna byggde vanligtvis sina anläggningar vid varma källor som t.ex. vid Baden-Baden, Bath, Budapest och andra liknande platser, där den varma källan "hälldes framåt".
Till engelska språket hittade ordet genom det gamla wallonska ordet espa , som betyder fontän.

Gemensamt är dock välbefinnande och vatten är i fokus!

Men vad utgör ett bra Spa? Golf Joy har testat sig i igenom alla spa på våra golfresmål och har noggrant och rätt kräset utvärderat och plockat ut de bästa som vi vill tipsa dig om för en härlig golf och spa weekend.
Ett Spa ska ha ett bra utbudet av faciliteter för avslappnande, avstressande, uppfriskande eller må-bra upplevelser. Man ska känna sig som en förnyad människa!
Vattnet är det centrala i Spaet, det ska finnas pool och en varm jacuzzi där man kan mjuka upp trötta leder efter en dag på golfbanan.
Upplevelseduschar är bra och det är alltid lika kul att testa nya varianter.
Lika viktigt som jacuzzin är bastuupplevelsen, gärna olika varianter som ångbastu, torrbastu i olika temperaturer. Som extra krydda gärna med lukter eller ljusspel.
Det ska finnas möjlighet till behandlingar som kroppsmassage, gärna speciellt utformad golfmassage. En fotmassage efter golfrundan är inte heller fel.
En vacker och lugn miljö där man kan ladda batterierna är mycket viktigt. Gärna där man kan vila ögonen på horisontlinjen i skön relax avdelning för att ladda med ny energi. 
För en total upplevelse ska även en Wellnessdel finnas i anslutning till Spaet med generösa öppettider för morgonpigga golfare.>>Läs mer om Golf & Spa resor på vår nya hemsida!