I Tyskland finns en bana för alla smaker, från riktiga linksbanor, utmanande mästerskapsbanor till härliga parkbanor.
Golfsäsongen här startar tidigare och varar längre än i Sverige många banor kan faktiskt hålla öppet året om.

NY HEMSIDA! <>Vi har en ny hemsida!

Golfguide Tyskland
Golfclub Fehmarn

Golfclub Fehmarn

Golfbanan har ett unikt läge precis vid stranden på ön Fehmarn som även kallas solens ö tackvare 1900 soltimmar om året. Det är en platt, öppen linksbana där man har en underbar utsikt över Östersjön och Burger Binnensee. Golfbanan är en rolig spelutmaning för både den avancerade spelaren och nybörjaren. Golfbanan kan väljas i våra golfpaket till norra Tyskland
Fakta
Hohwachter Bucht

G&CC Hohwachter Bucht

27-håls anläggning som ligger inbäddad i det typiska Holsteinska landskapet med utsikt över en stor insjö och Östersjön. Strategiskt placerade bunkrar, intressanta vattenhinder och greener garanterar en omväxlande golfrunda. Här finns bra träningsmöjligheter med en speciell Golfodrom.
Fakta
Golfclub Brodauer Mühle

Golfclub Brodauer Mühle

En omväxlande parkbana där de första hålen är flacka. Därefter ändrar banan drastiskt karaktär och blir kuperad med hänförande utsikt över landskapet. Det är en bana där man tjänar på att vara strategisk och den blir betydligt enklare att spela den andra gången!
Golfbanan kan väljas i våra golfpaket till norra Tyskland.
Fakta
Grömitz GC

Grömitz

Det här är en trevlig golfklubb belägen vid den lilla orten Grömitz. Här finns dels en 18-håls mästerskapsbana samt en lite kortare 9-hålsbana. Banan ligger vackert med utsikt över Östersjön. Det är en parkbana som uppskattas av både hög och låghandikappare. Här vid Grömitz finns även ett träningsområde med driving range med integrerad pitching och chipping green och en putting green.
Fakta

Seeschlösschen Timmendorfer Strand

En förstklassig golfanläggning, grundad i mitten av 70-talet. Banan är ritad av Bernhard von Limburger och ligger vid kuststaden Timmendorfer Strand. Flera större mästerskap har spelats på golfanläggningen. Det är en uppvuxen parkbana med ett mycket trevligt klubbhus.
Fakta

Lübeck-Travemünder GK

Golfbanan är Tysklands näst äldsta grundad 1921 av engelsmännen efter första världskriget. Travemünde golfbana har 27 hål. Banan går genom ett växlande landskap med flera hål, som har en vacker utsikt mot havet. Banan har en trevlig layout, strategiskt utplacerade bunkrar och vattenhinder gör banan till en mycket trevlig golfupplevelse!
Fakta

Golfclub Segeberg

Banan ligger belägen i ett frodigt böljande landskap i hjärtat av Schleswig Holstein. Det är en trevlig och relativt lång parkbana i lätt kuperade terräng som har några utmanande vattenhinder. Banans layout inbjuder till spel på alla nivåer för såväl hög- som låghandikappare. Här finns även en korthålsbana med 3 hål.
Fakta
Kitzeberg

Golf Club Kitzeberg

Det här är Tysklands näst äldsta golfbana som anlades redan 1902. Det är en ståtlig kuperad parkbana med uppvuxna träd. De första nio hålen är de gamla från 1902, de är mer kuperade än de sista nio som även är mer öppna.
Fakta
Kieler Havighorst

Kieler Golf Club Havighorst

Det här är en vackert belägen golfbana vid Klosterforst Preetz. Den är betraktad som en rätt utmanande bana. Den är kuperad med höjdskillnader upp till 20 meter. Här finns en hel del vattenhinder. Fairway kantad av uppvuxna träd.
Fakta

G & Landclub Uhlenhorst

En mycket charmig och trevlig golfanläggning med en engelsk atmosfär. De 27 hålen ligger på ett 145 ha stort område endast 10 minuter från Kiel. Det är en relativt flack bana med parkkaraktär med breda böljande fairways och stora greener. Det märks att man lägger mycket omsorg på att hålla banan i toppskick och spelbar året om.
Fakta
Altenhof

Golf Club Altenhof

Det här är den mest populära och omtyckta banan i Kiel-området. Den är vackert belägen i en härlig slottsmiljö. Det är en utmanande banan som har rätt smala fairways kantade av ståtliga ekar.
Fakta

Lakes Course Lüdersburg

Banan har en linkskaraktär med breda och öppna fairways med en mängd bunkrar och vattenhinder.
Fakta

Old Course, Lüdersburg

Banan har en välförtjänt topp 10 ranking i Tyskland. En vacker och varierande parkbana som smälter väl in i landskapet. En naturupplevelse!
Fakta
Treudelberg golf

GC Treudelberg

Treudelberg har 27 hål uppdelat på tre 9 håls slingor. Den nyaste slingan har en spännande layout med en klassisk ö green. Banan ligger vackert i ett flackt parklandskap i anslutning till Alstertal naturreservat. Det är en utmanande bana som passar de flesta golfare. Här finns en hel del bunkrar och vattenhinder.
Fakta
Gut Kaden

Gut Kaden

Det här är en riktig mästerskapsbana där många av världens mest berömda spelare som Tiger Woods har tampats under stora mästerskap. Golfbanan har 27 hål i 3 slingor med vardera 9 hål, som alla är perfekt beläget i den imponerande landskap med höga träd, ett antal stora sjöar och floden Pinnau skapar imponerande natursköna bakgrunder. Banan har en hel del stora bunkrar på strategiska platser i hålen. Greenerna är stora och mycket välskötta.
Fakta

Adendorf GC

Den 6175 meter långa mästerskaps banan har ett ostörtläge, inbäddad i ett grönskande, böljande landskap. Det är en riktigt härlig spelupplevesle den välkända tyska golfbanksarkitekten Kurt Rossknecht har skapat en bana som passar de flesta golfare. Utmaningar ligger i uppbyggda stenmurar, mycket vattenhinder varav ett knepigt inspel mot en ö green.
Fakta

St Dionys

Det här är en av de vackraste golfbanorna i Tyskland, belägen 10 km nordost om Lüneburg. Den här mogna parkbanan ligger inbäddad i ett stort rekreationsområde med ett mycket speciellt hedlandskap. Bitvis kantas de relativt smala fairways av uppvuxen skog.
Fakta

TUI Course

Den här banan är något kortare med lite smalare fairways, men anses vara mer lättspelad än Schloss Course. Den är högt belägen och utsikten är stundtals magnifik. “TUI Course” är betydligt öppnare än slottsbanan och har en brittisk linkskaraktär.
Fakta
Schloss Course, Fleesensee

Schloss Course

Det här är anläggningens mest kända bana som ligger i ett vackert område med böljande fairways och rejält inbunkrade, snabba greener.
Fakta
Mecklenburg Vorpommern Platz

Mecklenburg Vorpommern Platz

”Mecklenburg-Vorpommern”course skapad under ledning av golfdesignern David J Krause. Det är en mästerskapsbana som speglar de vackraste delarna av Mecklenburg-Vorpommern. Banan har en del spännande inspel mot greener som omges av vatten. .
Fakta
Srelasund-Inselcourse

Srelasund-Inselcourse

”Strelasund-Inselcourse” är den andra banan vid Strelasund Golfpark, där de sista 9 hålen invigdes 2012. Banan går genom ett platt landskap. Det finns en hel del vattenhinder och greenerna omges av bunkrar. Det är en trevlig och variationsrik bana, där varje hål har sin unika karaktär.
Fakta

Winston Golf Links

Det här är en spektakulär links bana, som blivit framröstad till Tysklands allra bästa. Banan är formad som en klassiska brittisk linksbana. Här finns alla de typiska egenskaperna, vindpinade ruff områdena kring den välklippta fairways. Sanddynorna med kvast och ljung som bildar väggar runt hålen, små bäckar och här och där. Snabba, ofta böljande fairways, sand- och pott bunkrar och hårda, snabba greener kräver ett exakt inspel.
Fakta
WinstonOpen

Winston Golf Open

Det här är en utmanande och tekniskt krävande mästerskapsbana utformad enligt internationell standard. Banan ligger vackert inbäddad i ett böljande landskap. Breda välskötta fairways, stora och ondulerade greener. Spännande layout där det ofta finns alternativa spelvägar för den försiktige eller den som vågar utmana sin egen kapacitet.
Fakta

Big Apple


Big Apple är ett av de mest kända golfbanorna i Tyskland. Det är en uppvuxen fin parkbanan med rätt kraftigt ondulerade greener. De utmanande greenerna vaktas av knepiga bunkrar och stora vattenhinder.
Fakta

Faldo Course Berlin

Tyskland med Faldo banan var länge en favorit för att få stå värd för Ryder Cup 2022. Faldo banan är en riktig pärla, banan har en inland links karaktär som är inbäddad i det öppna vidsträckta landskapet kring Arosa Resort. Det här är en av anläggningens tre mästerskapsbanor och uppfttas som den mest utmnande och är en av de tuffaste i hela Tyskland. Den är designad av Nick Faldo, med sina 135 bunkrar, dess höga semi ruff och mjukt böljande fairways är det en utmaning för alla golfspelare.
Fakta