Golf i Tjeckien
Starten för golfen i Tjeckien kom i samband med Tjeckoslovakiens delning i Tjeckien och Slovakien. Från två banor Karolovy Vary och Marienbad har antalet vuxit till dagens drygt 120 golfanläggningar och omkring 60 000 spelare. Det är lätt att få speltid. Dessutom är det ganska billigt.

NY HEMSIDA!

Golfguide Tjeckien
PanoramaGolf

Panorama Golf

Panorama består av tre 9-hålsslingor, Forest, Meadows och River som spelas i olika kombinationer. Forest, är som namnet antyder har banan en skogskaraktär. Den går igenom ett skogsparti, det är en relativt smal bana med snabba greener. Meadows ligger mitt bland stora ängar och här har man vidsträckta vyer över landskapet. Den har en lite öppnare karaktär, det finns en rätt tuff ruff som kantar banans böljande fairways. En del bunkrar får man också ta med i spelet. River slingan går längs med Sázava floden, här finns några dolda hål. Alla 27 hål erbjuder en bra variation det blir en riktigt rolig och omväxlande spelupplevelse.
Fakta
Konopiste

Radecký

Det här är mästerskaps bana som utvecklats i samarbete med Europeiska PGA. Banan som har en parkkaraktär smälter fint in i ett mjukt böljande landskap. Här finns har intressanta skogspartier där fairway kantas av stora träd, många bunkrar och vattenhinder
Fakta
Konopiste

D´Este Course

Konopistes andra bana har även den en skogs/parkkaraktär. Banan går igenom ett vackert parklandskap med många gama träd och fina vattenhinder som hål 9 där greenen ligger ute på en ö med bara en smal gångväg dit.
Fakta
Karlstein Golf

Karlstein Golf

Det här är en 27 håls mästerskapsbana. De första hålen öppnades 1993. Banornas designer står även bakom "Valderrama" i Spanien. Banan är designad för att smälta in i det romantiska kuperade landskapet vid ett av det mest kända tjeckiska slott Karlstejn.
Fakta
Prauge Golf Club

Prauge Golf Club

De här är en variationsrik bana belägen i ett böljande grönskande landskap nära Prag City. Det är en bana som har skapats av den erfare brittisk arkitekten Jeremy Ford, Alex Čejka och Mick McShane. Banan är en trevlig spelupplevelse, här kan du hitta en ruff som består av Waste areas av röd sand, det finns djupa bunkrar inspirerade från de Skottska pott bunkrarna.
Fakta

Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta