Vi är rätt bortskämda med ett mycket stort antal variationsrika golfbanor hela 454 st! Visst säsongen är kort men när väl de första solljuset kommer på våren väntar en intensiv golfsäsong med långa ljusa sommar kvällar på golfbanan. I södra Sverige drar säsongen igång tidigt och kan pågå en bra bit på hösten. Med lite tur kan faktiskt banorna på Bjäre hålla öppet året om.

NY HEMSIDA!

Golfguide
Halmstad GK Norra

Halmstad GK Norra

Halmstad GK är en anrik klubb som bildades redan 1930. Den Norra banan (Solheim Cup banan) är en omväxlande och utmanande mästerskapsbana. Varje hål har sin speciella karaktär och utmaning. Den ligger nära havet och havsbrisen gör sig ofta påmind.
Fakta
Halmstad Sodra

Halmstad GK Södra

Den södra banan är lite kortare än den norra men i gengäld lite smalare och ofta lönar det sig att låta drivern vila i bagen. Här finns välskötta fairways som kantas av uppvuxna träd.
Fakta
Ringenas golf klubb

Ringenäs GK

En mycket trevlig golfbana som har ett spektakulärt läge nära havet med en spektakulär utsikt från kullen i söder till Falmenberg i norr. Banans 27 hål kan vara en riktig utmaning när västanvinden ligger på.
Fakta
Holms golfklubb

Holms GK

Banan slingrar sig fram i ett svagt kuperat jordbrukslandskap. Många av fairways är breda men kantas av en tjock ruff. Holms greener är omtalade för att vara stora och ondulerade. Klubben har en lantlig atmosfär. Klubbhuset med restaurang, shop och kansli ligger i en ombyggd lantgård.
Fakta
Båstad GK

Båstad GK gamla banan

Banan är Sveriges näst äldsta 18-hålsbana, ritad av arkitekterna Hawtree & Taylor. Den har typiska drag av en engelsk parkbana, med väl inbunkrade ondulerade greener. Bland de som premiärdagen gjorde par och bogeys var dåvarande kronprinsen som tillsammans med prins Sigvard och generalkonsul Carl Bergsten belåtet kunde konstatera: ”Detta är en av de förnämsta banorna i Sverige, ja i hela Norden”. Ett omdöme som stått sig genom åren. Banan kännetecknas av en intressant arkitektur och en fantastisk utsikt över Laholmsbukten.
Fakta
Båstad golfklubb

Båstad GK nya banan

Båstad Nya banan invigdes 1990 och är en bana med park-/hedkaraktär. Den är mer öppen än Gamla Banan och erbjuder från främre tees ett omväxlande, roligt spel, där utmaningen kanske främst består i att bemästra de upphöjda, ondulerade greenerna, medan låghandicaparens utmaningar består i längd och i precision för att hålla bollen kvar på fairway. Väl inbunkrade greener och vattenhinder belönar den taktiske spelaren. Nya Banan har 6 olika teeval. Internationella tävlingar som spelats här är bl.a. PING Junior Solheim Cup och Challenge Tour tävlingen The Princess. Banarkitekt är Tommy Nordström.
Fakta
Torekov golfklubb

Torekov GK

Torekovs golfbana - med skön linkskaraktär! Längst ut på Bjärehalvön, med utsikt mot Hallands Väderö - där vågorna från Kattegatt möter den skånska kusten, ligger Torekovs GK. Banan som är en klassisk linksbana har en karaktär som bjuder på stor variation i spelsituationer. Att behärska olika typer av slag hjälper dig därför att möta banans utmaningar. Torekovs golfbana som är öppen nästan hela året är en bana med många "olika ansikten" - beroende på väder och vind.
Fakta
Woodlands

Woodlands Country

Woodlands Country Club är en park- och skogsbana. Här erbjuds 27 trevliga golfhål uppdelat i slingorna ”Pine”, ”Cedar” och ”Magnolia”. Slingorna Pine och Cedar designades av Hans Fock och öppnade upp för spel 1991. Den senaste slingan, ”Magnolia”, stod klar för spel 2010 och är designad av Donald Steel. Banan är lätt kuperad men med en del generösa fairways. Hålen är varierade och omgivningen vacker. Det allra vackraste hålet sägs vara ”Floridahålet” som är ett ganska kort hål med klurigt. Här kan man se en kyrkoruin från 1200-talet. Här finns goda möjligheter till golfträning med rangemattor under tak, stora puttinggreener och en korthålsbana för närspelsträning.
Fakta

Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta