Golf på vackra Mallorca

Mallorca är en mycket populär golfdestination och bjuder på ett 20 tal omväxlande golfbanor inom en timme. Ön har ett typiskt medelhavsklimat med ungefär 300 soldagar om året, milda vintrar och soliga varma somrarna. Den första banan Son Vida Golf invigdes 1964 i samband med att allt fler turister började upptäcka ön.
Golfguide till Mallorcas golfbanor
Golfguide till Mallorcas golfbanor

Son Vida Golf

Banan öppnade 1964 och är en av de äldsta på Mallorca och anses av många vara den vackraste med sina spektakulära vyer mot de omgivande bergen och Palma-bukten. Det är en omväxlande bana med både smala och breda fairways kantad av en tät skog. Son Vida är relativt kuperad.
Son Quint

Son Quint Golf

En av de allra bästa banorna på Mallorca. Den är en av "Son" banorna belägna strax utanför Palma, vackert belägen omvigen av en härlig natur. Det är en mycket välskött bana med en spännande och variationsrik layout.
Son Muntaner Golf

Son Muntaner Golf

Här är en exklusiv golfklubb som är vackert belägen, omgiven av en härlig natur. Från klubbhuset har man en oslagbar utsikt över banan och Sierra de Na Burgesabergen. Banan är omväxlande och strategisk, som tilltalar både hög och låghandikapparen. Här finns stora utmanande greener, välskötta fairways som är kantad av magnifika träd.
Son Termers

Club de Golf Son Termens

Det här är en av de nyare klubbarna på Mallorca. Det är en trevlig bana omgiven av berg, panorama vyer över Palma-bukten. Banan ligger i en dalgång där greenerna skyddas av träd och raviner. Ett trevligt klubbhus.

Son Antem West 

West Course är en utmanande mästerskapsbana som är betraktad som en av de bästa på Mallorca. Banan löper genom en underbar natur och man har spektakulär utsikt över Randa berget. Det finns en hel del utmaningar med både vattenhinder, dog legs som kräver lite strategiskt spel och upphöjda greener.
Son Antem East

Son Antem East

The East Course har bred, generösa fairways en perfekt bana även för lite nyare golfare. De breda och långa fairways med enkel ruff är även lockande för låghandikappare som vill slå långt.. Banan har en en del spännande vattenhinder och vinden kan även påverka spelet.

Golf Club Son Gual

Son Gual är en av Mallorcas nyare banor. Det är en riktig golf utmaning i en privat och exklusiv miljö. Själva banan har utformats för att harmoniskt smälta i in i det omgivande landskapet av mjukt böljande kullar och olivlundar. Den har en karaktär av inland linksbana. Efter rundan kan man koppla av i det fina i klubbhuset, som erbjuder den högsta standarden av service för kräsna gäster. Restaurangen erbjuder gourmetmat och fina viner i en vänlig, avkopplande atmosfär.

Club de Golf Alcanada

Banan är en verkligen härlig golfupplevelse som av många anses vara en av de bästa i Spanien. Den ligger mycket vackert beläget intill ett stort naturreservat på norra Mallorca vid Alcudiakusten. Från nästan alla hål är det spektakulära vyer över Medelhavet och mot ön Alcanada. Banan är otroligt välskött med stora utslagsplatser, perfekt klippta fairways och greener i enastående skick Det är en omväxlande och strategisk bana med en hel del välplacerade bunkrar och utmanande greener. Här finns även ett mycket trevligt klubbhus som har en härlig terrass.

Son Servera

Det här är en vackert belägen vid Costa de los Pinos några minuter från orterna Cala Bona och Cala Millor. Banan ligger inbäddad i en lummig miljö omgiven av berg och det stora naturreservatet och fina vyer mot havet. En något kuperad bana
Canyamel

Canyamel Golf

Banan är betraktad som en av de mest utmanande på Mallorca. Det är en relativt öppen bana med en rolig variation på hålen, upphöjda tees, luriga doglegs och något blint hål. På de första nio hålen kantas fairway av branta raviner där precisa utslag är viktiga. De sista nio har en helt annan karaktär där man kan plocka fram den stora drivern. Banan är välskött med fina och snabba greener.

Pula Golf

Pula Golf har blivit känd genom de många stora tävlingar den varit värd för så som Pga European Tour Mallorca Classic. År 2004 utvecklade José María Olazába banan till den mästerskapsbana den är idag. Det är en rätt krävande men ärlig bana där man kan se 14 av de 18 hålen greenerna från tee. Banan har bra träningsmöjligheter.
Capdepera Golf

Capdepera Golf

Banan är belägen i mellan Capdepera och Artá, omgiven av berg och härliga vyer över Medelhavet. De första hålen spelas på den plattare delen med långa fairways. Inrundan startar med tre flacka hål innan de stiger upp på bergssluttningen. Här finns spännande hål med raviner. Banan som passar både nybörjare som mer avancerade.