Costa Blanca kusten som sträcker sig från Alicante till La Manga är en suverän golfdestination året om, över 300 dagar med sol och en medeltemperatur på omkring 20 grader.
NY HEMSIDA!

El Saler

Parador El Saler är en högt ansedd golfbana i området. Den byggdes redan år 1968. Banan är byggd med tanke på naturen och smälter bra in i omgivningarna . Varje hål är ganska speciellt och det krävs strategiskt spel för att hålla bollen i spel så den inte hamnar i den svåra ruffen. Bunkrarna är välplacerade och ofta djupa och lätta att hamna i. Banan har stått värd för flera större tävlingar genom åren som tex Spanish Open
Fakta
La Sella

La Sella

La Sella Golf ligger helt ostört och vackert inbäddad i Montgó naturreservatet. Banan har tre 9 håls slingor designade av José Maria Olazábal, dubbel mästare i Masters i Augusta 1991 och europeiska Ryder Cup kapten i 2012. Banans 3 slingor är uppkallade efter olika vindar, Llebeig Gregal och Mestral. Det är en trevlig och variationsrik parkbana. Banan skiftar från vissa öppnare hål och andra där man spelar som i korriodorer där fariway kantas av de typiska pinjen. Det finns en del vattenhinder på Gregal och har mer vatten i spel och bunkrar i spel.
Fakta

Oliva Nova Golf

Oliva Nova är designad av Steve Ballestros 1995 och täcker ca 50 hektar med breda spretande fairways, fina greener med mjuka vågrörelser och vattenhinder. Banan är 6 312 m lång men ganska platt och ett nöje att gå. Utslagen är ofta ganska enkla men slagen nära greenerna kräver lite förmåga och list. Närvaron av havet känns i vinden och det är den som avgör valet av klubba och strategi på varje hål. Det 3 000 kvm stora klubbhuset erbjuder härlig utsikt över golfbanan där du på översta våningen kan njuta i restaurangen före & efter din golf.
Träningsområden Här finns en väl tilltagen range med plats för 40 personer och även fina möjligheter att träna ditt närspel.  
Fakta
Levante

Levante

Golfbanan ligger vackert inbäddad bland pinjeskog och naturliga vattenhinder. Det är en kuperad parkbanan som har härliga vyer mot Medelhavet.
Fakta
Poniente

Poniente

Den är en så kallad ”Executive course” och ska vara enkel, men detta är faktiskt en klurig bana. Det finns gott om hinder, och höjdskillnaderna på banan gör klubbvalen luriga. Poniente kräver faktiskt en del spelstrategi för att bollen inte ska sluta sina dagar i en spansk ravin.
Fakta
Alicante Golf Club

Alicante GC

Det här är en uppskattad golfbana av både hög och låghandiappare. Den är designad av Severiano Ballestero. Man spelar i ett historisk landskap med flertal romerska ruiner och lämningar på banan. Här finns 5 stora sjöar som är i spel på 12 av hålen. Banan har breda inbjudande fairways och strategiskt utplacerade bunkrar. På anläggningen finns ett bra träningsområde med range, putt och chip område
Fakta

Alenda GC

Golfbanan är belägen nära Sierra de las Aguilas bergen och havet vilket ger ett behagligt klimat året om. Det är en svagt kuperad bana med omväxlande hål. Banan passar alla typer av golfare och här får du användning av alla klubbor i bagen. Det är en lättgången bana med korta avstånd mellan green och tee. De första nio hålen är relativt korta med breda fairways. De sista nio hålen är mer tekniska och man behöver precision i inspelen.
Fakta

Campoamor

Golfbanan är ostört belägen i ett vackert böljande landskap mellan två dalar omgiven av små kullar som skyddar från vinden. Campoamor ligger nära Medelhavet som man ser från en del hål. Det är en omväxlande bana med breda fairways som kantas av apelsin- och citronlundar. De stora, snabba och ondulerade greenerna skyddas av en hel del bunkrar.
Fakta

Bonalba GC

En mästerskapsbana som varit värd för bla European Challenge Tour. Det är en trevlig parkbana med en mängd bunkrar stora greener. Banan bjuder på intressant och omväxlande spel som passar både hög och låghandikappare. De första nio hålen är tekniska med mycket vattenhinder i spel. De sista nio hålen kräver lite mer längd i slagen och här kommer även vinden mer i spel.
Fakta

Las Colinas Golf Club

Det här är en riktigt bra mästerskapsbana golfbanorna som konsekvent rankats väl bland Continental Europas Top 100 golfbanor. Banan smälter in i det omgivande landskapet och löper genom dalar mellan bergen och ger utsikt över den närliggande kusten. Här finns mycket bra träningsfaciliteter med range, putting green och närspel området. Det moderna klubbhuset har två fantastiska restauranger.
Fakta
La Finca Golf

La Finca Golf

Det här är en öppnare parkbanan med breda fairways och stora greener. Det är en trevlig bana som belönar en noggrann planering av spelet även om de inbjudande breda fairwaysen lockar till att ta fram drivern! Det är en omväxlande bana med flera uppbyggda vattenhinder som spektakulära vattenfall och imponerande sjöar.
Fakta
Las Ramblas

Las Ramblas

Golfbanan ligger vackert inbäddad bland pinjeskog och naturliga vattenhinder. Det är en kuperad parkbanan som har härliga vyer mot Medelhavet.
Fakta
Villamartin

Villamartin

Golfbanan är en av de äldre banorna i området och har under årens lopp varit värd för flertal större tävlingar och Severiano Ballesteros, José Maria Olazabal, Ian Woosnan, Sam Torrance och många andra har spelat golf och prytt denna bana. Det är en kuperad bana som löper genom en tät vegetation. Från vissa hål har man en spektakulär vy över havet. Det är en utmamande bana som har smala fairways som gränsar till branta raviner, ruffen är tät.
Fakta

Font del Llop

Det här är en mycket populär bana som håller en hög klass. Det är en vacker lite kuperad parkbanan med stora ondulerade greener. De naturliga vattenhinderma är i spel på många hål. Här finns bra träningsmöjligheter med driving range, putting greener och övningsområde. Här kan du äta gott i klubbhuset efter rundan.
Fakta

La Manga Västra banan

En kuperad naturskön bana med fina vyer. Det är en utmanande bana där nivåskillnaderna är en stor del av utmaningen. De första nio hålen är smala och kräver raka utslag. De sista nio hålen går över bergen och är minst lika utmanande. West Course har ett antal blinda hål och en rätt tuff ruff.
Fakta
La Manga Resort

La Manga Norra banan

En kuperad mästerskapsbana som omgärdas av palmer och och har en hel del strategiskt utplacerade vattenhinder. Banan är något kortare och har bredare fairways än Södra banan
Fakta
La Manga Resort

La Manga Södra banan

En härlig lång och utmanande mästerskapsbana. Den uppskattas av både scratch spelare och höghandikappare. Den är placerad mitt i dalen och här finns breda fairways som kantas av palmer. Här finns stratigiskt utplacerade vattenhinder och bunkrar. De första tuffa nio hålen innehåller ett par riktigt långa par 3 hål. De sista nio hålen har ett antal hål med utmanande vattenhinder.
Fakta

Mar Menor Village Golf

De första 9 hålen är designade av Dave Thomas och blev klara 2005 och de sista nio är Nicklaus design invigdes 2009. Det är en väldesignad bana som uppskattas av såväl nyare golfare som proffs. Den är relativt flack, öppen med mycket vattenhinder.
Fakta
Saurines de la Torre Golf

Saurines de la Torre Golf

Banan blev färdigställd år 2010. Det är en flack öppen bana där den omgivande karga ökenlandskapet utgör en skarp kontrast mot de frodiga fairways. Jack Nicklaus har skapat en bana som är väldigt likt hans mest kända bana i Las Vegas. Den kännetecknas av böljande fairways och greener mellan öken sanddyner och en stor sjö på 6 hektar.
Fakta
Alhama Signature Golf

Alhama Signature Golf

Det här är en lång och spektakulär bana som löper mellan fem stora sjöarna. Banan har runda tees boxar, breda fairways och snabba greener. Totalt finns 116 bunkrar fyllda med vit kvartssand. Banan är en stor utmaning för såväl proffs som amatör. Vill man ha en riktigt utmaning kan man spela från vit tee som mäter hela 6 884 meter.
Fakta
La Torre

La Torre Golf

Detta är en trevlig bana som får en att tänka på de välskötta, lummiga banorna på Florida kusten. Här finns många anlagda vattenhinder, breda frodiga fairways och hela fem hektar bunkrar! La Torre är perfekt för både genomsnittliga spelare och de med högre handicap.
Fakta
El Valle

El Valle Golf Course

Banan har löper genom ett öppet och kargt öken landskap med klippor, stenig ruff och kaktusar. Det är en spännande banan att spela där ett djärvt spel kan bli belönat.
Fakta
Mar menor golf Riquelem

Hacienda Riquelme

Det här är en lång, utmanande och kuperad bana med stora ondulerade greener. Fairways löper mellan gamla olivträd och banan har flertalet sjöar.
Fakta
Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta