Home of Golf, St Andrews

Det finns många härliga ställen att spela golf i världen men golf i St Andrews slår nog det mesta! Det var här allting började. Det är en historisk plats där man började spela redan för 500 år sedan. Här finns världens mest kända och mytomspunna bana, The Old Course.
Golfguide St Andrews, Skottland
Golfguide St Andrews

St Andrews Links Castle Course

Det här är det senaste tillskottet av de klassiska St Andrews Links banorna. Den är belägen i strax utanför St Andrews precis längs med kustlinjen. Den grundades 2008 och invides av Prins Andrew. Det är en banan med fantastiska vyer över Nordsjön och Grampian bergen i bakgrunden.
St Andrews Links Eden Course

St Andrews Links Eden

Eden Course var den fjärde banan i St Andrews och öppnades för spel år 1914. Banan har bevarat landskapets naturliga drag med dyner som inramar fairways. Banan renoverades 1989. Det är en lite lättare bana som är lite mer förlåtande är de tre övriga som ligger på havssidan.

St Andrews Links Old Course

The Old Course är kanske världens mest myomspunna bana. Här spelades golf för 600 år sedan och ännu sätter den golfaren på prov. The Old Course är inte designad utan har formats av naturen och tiden. Några av dess speciella drag är de 112 bunkrarna och de enorma dubbelgreenerna som kan ge upp till nästan 100 meters puttar! Här finns kanske världens mest kända hål; the Road Hole.
St Andrews Jubiliee

St Andrews Links Jubilee

Jubiliee skapades på den smala landremsan mellan New Course och havet. Den var från början ämnad åt damer och nybörjare. Banan byggdes om 1988 till den mästerskapsbana som den är idag. Teerna höjdes vilket har gett fantastiska vyer över banan och gör även att vinden kommer i spel.
New

St Andrews Links New

Om New Course har det ofta sagts att om den vore placerade någon annanstans än brevid the Old skulle den få en betydligt större uppskattning. New course är nog St Andrews bäst bevarade hemlighet. Den öppnades för spel 1895. Banan har de klassiska St Andrews dragen, där första tee ligger vid 18de hålets green, delade fairways och dubbel green.
Kittocks Course

Kittocks Course

Banan är unikt placerad längs med kusten. Det är en utmananade klassisk linksbana som håller en mycket högklass. Bruce Devlins har designat den här banan, som har innovativa och spännande drag. Det är en storslagen mästerskapsbana med breda och välklippta fairways. Här finns anlagda vattenhinderna och de djupa bunkrarna. Det är en härlig golfupplevelse att se vågorna slå in på den klippiga kusten nedanför med St Andrews i bakgrunden.
Torrance Course

Torrance Course

Det här är en klassisk linksbana med bunkrar designad av Ryder Cup kaptenen Sam Torrance. Banan smälter in i det vackra kustlandskapet och är en oförglömlig golfupplevelse.

The Kingsbarns Golf Links

Banan ligger fantastiskt placerad utmed den klippiga kustlinjen till Nordsjön. Den har, trots att den blivit skapad av människan och sin ringa ålder (skapad 1985) och inte utvecklats av naturen under århundraden, blivit accepterad som en äkta klassisk links bana. Här finns upphöjda tees där vinden är en ständig utmaning. Dunhill och The Open bana!