Home of Golf, St Andrews Det finns många härliga ställen att spela golf i världen men golf i St Andrews slår nog det mesta!
Det var här allting började.

Det är en historisk plats där man började spela redan för 500 år sedan. Här finns världens mest kända och mytomspunna bana, The Old Course.
NY HEMSIDA!

St Andrews Links Castle Course

Det här är det senaste tillskottet av de klassiska St Andrews Links banorna. Den är belägen i strax utanför St Andrews precis längs med kustlinjen. Den grundades 2008 och invides av Prins Andrew. Det är en banan med fantastiska vyer över Nordsjön och Grampian bergen i bakgrunden.
Fakta
St Andrews Links Eden Course

St Andrews Links Eden

Eden Course var den fjärde banan i St Andrews och öppnades för spel år 1914. Banan har bevarat landskapets naturliga drag med dyner som inramar fairways. Banan renoverades 1989. Det är en lite lättare bana som är lite mer förlåtande är de tre övriga som ligger på havssidan.
Fakta

St Andrews Links Old Course

The Old Course är kanske världens mest myomspunna bana. Här spelades golf för 600 år sedan och ännu sätter den golfaren på prov. The Old Course är inte designad utan har formats av naturen och tiden. Några av dess speciella drag är de 112 bunkrarna och de enorma dubbelgreenerna som kan ge upp till nästan 100 meters puttar! Här finns kanske världens mest kända hål; the Road Hole.
Fakta
St Andrews Jubiliee

St Andrews Links Jubilee

Jubiliee skapades på den smala landremsan mellan New Course och havet. Den var från början ämnad åt damer och nybörjare. Banan byggdes om 1988 till den mästerskapsbana som den är idag. Teerna höjdes vilket har gett fantastiska vyer över banan och gör även att vinden kommer i spel.
Fakta
New

St Andrews Links New

Om New Course har det ofta sagts att om den vore placerade någon annanstans än brevid the Old skulle den få en betydligt större uppskattning. New course är nog St Andrews bäst bevarade hemlighet. Den öppnades för spel 1895. Banan har de klassiska St Andrews dragen, där första tee ligger vid 18de hålets green, delade fairways och dubbel green.
Fakta

Kittocks Course

Banan är unikt placerad längs med kusten. Det är en utmananade klassisk linksbana som håller en mycket högklass. Bruce Devlins har designat den här banan, som har innovativa och spännande drag. Det är en storslagen mästerskapsbana med breda och välklippta fairways. Här finns anlagda vattenhinderna och de djupa bunkrarna. Det är en härlig golfupplevelse att se vågorna slå in på den klippiga kusten nedanför med St Andrews i bakgrunden.
Fakta
Torrance Course

Torrance Course

Det här är en klassisk linksbana med bunkrar designad av Ryder Cup kaptenen Sam Torrance. Banan smälter in i det vackra kustlandskapet och är en oförglömlig golfupplevelse.
Fakta

The Kingsbarns Golf Links

Banan ligger fantastiskt placerad utmed den klippiga kustlinjen till Nordsjön. Den har, trots att den blivit skapad av människan och sin ringa ålder (skapad 1985) och inte utvecklats av naturen under århundraden, blivit accepterad som en äkta klassisk links bana. Här finns upphöjda tees där vinden är en ständig utmaning. Dunhill och The Open bana!
Fakta

Scotscraig

Klubben grundades 1817 och är världens 13e äldsta bana. Banan används som en förkval bana till Open Championship. Det är en kortare golfbana men vinden som ligger på och den tjocka ruffen som kantar fairways gör den rätt utmanande. Banan har en mix med linkshål och några hål med mer parkkaraktär som har anlagda vattenhinder och träd som kantar fairways och som vaktar greenerna.
Fakta

Crail Balcomie

Det här är den 7e äldsta golfklubben i världen grundad 1786. Ursprungligen spelade man på en smal landremsa på den obrukbara jorden brevid havet. 1870 fanns här 18 hål designade av Old Tom Morris. Det här en riktig skotsk pärla som ligger öppet på udden Fife Ness. Vinden och havet påverkar spelet i allra högsta grad.
Fakta
Visa Golf Joy Travel Resmål på en större karta